Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 03, 2013 21:42 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Kinnia pisze:Ja już nie mam złudzeń ..... chyba żadnych kompletnie złudzeń nie mam .....zupełnie .....

Gang jest bardzo smutny .... one tęsknią do człowieka.... bardzo. Dyzio nie bardzo chce jeść.... oby kłopotów z tego nie było. :(

Ichigo raz lepiej raz gorzej - raz jje za chwile nie chce ruszyć .... nie wiem juz co z nim robić. Wychudzony nie jest .... ale jje na raty, zupełnie nie wiadomo co bedzie za chwilę.....
Czaimy się na kolejne wyniki.....

Tęsknią do jakiegoś swojego, ale mają Ciebie, prawda? :) Napewno zajmujesz się nimi dobrze, miziasz, głaskasz i czochrasz za uszkiem ;)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon cze 03, 2013 22:55 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Kinnia pisze:Czaimy się na kolejne wyniki.....

U mnie tez pod poduszką elektryczną jakieś kropy rosną na podłożu. A dziewczyny nic nie chcą jeść surowego, dzisiaj kurczaka im wytytłałam w miamorze to w końcu Coco się skusiła, a Chanel nadziewała na pazurki kawałki saszetki, żeby przez pomyłkę nie zjeść kurczaka. Sera białego tez nie chcą, wymieszałam z tuńczykiem w oleju to trochę liznęły ale tez bez entuzjazmu.
Węch mają niesamowity. Przyniosłam kilka piórek do zabawy ale dałam im dwa a resztę schowałam do szuflady. Coco wywąchała i drapała szafkę, jedno piórko włożyłam do książki jako zakładkę. Za chwile Coco zainteresowała się książką
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto cze 04, 2013 7:14 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Ja sie przestałam przejmować tym co i kiedy jedzą koty. Póki jedzą w ogóle coś. Raz lubią, większość 'razów' nie lubią, większości tego co powinny do pyska nie biorą, albo jedno tak, a drugie nie...
Kurczaków nie daje z zasady - nie jest to chyba najzdrowsze jedzenie. Na dodatek Migdał był uczulony i chyba ma tak nadal.

Kinnia, ale poza wszystkim - masz trochę radości z tego, że gang jest zdrowy, ma co jeść, ciepło, sucho itd?
Robisz nowe ogłoszenia z tymi zdjeciami? Może coś w treści..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 05, 2013 10:41 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Gangstery dalej siedzą u jeszcze siebie...... jeszcze .....
Biedne buraski nie wiedzą co nad nimi wisi ..... ja wiem i po nocach nie śpię .....

Ichiko nie bardzo miał ochotę na współpracę w sprawie sikania..... badań dzisiaj nie będzie :evil:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro cze 05, 2013 10:44 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Kurcze niedobrze :( ...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 05, 2013 10:48 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Kurcze, czemu nie mam możliwości pomocy... :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 05, 2013 10:49 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

noooooo marnie ..... strasznie marnie......
Na tyle ogłoszeń i ponawiania i kombinowania z fb i ogłoszeń......

One nie w typie i nie rude ........
Obrazek

Kinnia

Post » Śro cze 05, 2013 10:53 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Niekoniecznie wszyscy mają takie same typy.

Ja osobiście uwielbiam przede wszystkim "burasy". Mój ukochany kot właśnie taki był. I killa poprzednich też. I obecny też jest (choć na to wpływu nie miałam to bardzo się cieszę, że to koleny "burek" w moim życiu.

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 05, 2013 11:09 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Ja już zgłaszałam uwagi do ogłoszeń ;) według mnie tam nie ma prawie nic o charakterze kotów, jest za to dużo tragicznej historii. Ludzie nie szukają kotów z tragiczną historią - co najwyżej może im ona nie przeszkadzać, jeśli kot ma fajny, przytulasty charakter.

Gdy ludzie szukają kotów, pytają o to, jakie są do dzieci, czy lubią głaskanie i branie na ręce - a nie o to, co przeszły ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro cze 05, 2013 13:21 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Może niektorzy jednak szybciej wezmą takiego biedaka po przejściach bo chcą pomóc, ale te inne informacje o charakterku i stosunku do otoczenia są niezbędne, choćby dlatego, że w innych ogłoszeniach moga być i człowiek po prostu nie zadzwoni bo już ma kota gdzieś opisanego.

Ty się Kinnia odczep od tego burasiostwa gangu. Pewnie kot rasowy albo w typie będzie rozchwytywany [też niekoniecznie zawsze], ale też ryzyko z jego adopcją jest większe. Po prostu jest tych zwierzaczków taka masa, tyle w ogłoszeniach, że nie ma na nie popytu, brzydko mówiąc. Trudno się przepchnąć z 'ofertą'.
A jeszcze sie pełno luzem pęta i moknie na deszczu.. :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 05, 2013 18:08 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

viewtopic.php?f=1&t=153652&start=15

WAGA!!! dostaliśmy taką wiadomość
>>!!!! OSTRZEŻENIE !!!!
Nie oddawajcie do adopcji żadnych zwierząt Wojciechowi L. z Zabrza, studentowi Akademii Medycznej. Od marca do maja zaadoptował 11 dorosłych kotów i kociąt. Wszystkie zamordował. Sprawą zajmuje się policja w Zabrzu. <<
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 3703695104

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 05, 2013 20:33 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

alessandra pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652&start=15

WAGA!!! dostaliśmy taką wiadomość
>>!!!! OSTRZEŻENIE !!!!
Nie oddawajcie do adopcji żadnych zwierząt Wojciechowi L. z Zabrza, studentowi Akademii Medycznej. Od marca do maja zaadoptował 11 dorosłych kotów i kociąt. Wszystkie zamordował. Sprawą zajmuje się policja w Zabrzu. <<
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 3703695104

A zamordował dlaczego? Tak dla sportu czy z innego powodu? Mam nadzieję, że uczelnia się z nim pożegna.
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw cze 06, 2013 9:16 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

dzięki za info ...... oby go dopadły zjawy..... te same, które dopadły tych dwóch od zagłodzonej i powieszonej bokserki.....

Tak..... właśnie tak myslę .... trudno Morelowa, uraziłam, obraziłam ....trudno..... uważam, że mój syn ma czasami rację.... na pewne rzeczy i pewnych ludzi działa tylko jedno...... Codziennie przekonuję się o tym..... dowód? Między innymi moje prywatne doświadczenie.....
W ostatnią sobotę gdy zabierałam Maszę z pola zanim mąż i znajomy wysiedli z samochodu jechał do mnie ten sam pyskacz, który ostatnio mi naubliżał, zwyzywał - ten co przyjechał ciągnikiem...... i co?..... gdy zobaczył niemałych facetów, prawie łysych, w glanach i skórzanych kurtkach ...... co zrobił? ZAWRÓCIŁ bardzo szybko na swoją posesję. Tak to wygląda w realu.
Przykre ale prawdziwe.

Gang miał inspekcję i ustalenia co muszę odnowić i naprawić itd......... Tylko gdzie ja podzieje ich?

Byłam tak zmęczona, że nie dałam rady dopilnować Ichigo z siusiami...... :evil: jestem zła na siebie bo potrzebującego kota nie jestem w stanie dopilnować......Masz racje Ania, za dużo biorę na siebie..... muszę się zatrzymać, natychmiast zatrzymać. Potrzebuję pomocy w "rozładowaniu" tego.

Wczoraj był drugi dzień gdy dzikusowi Kropkowi udało się podać antybiotyk - ma taki kk, że nie wiem czy jeszcze cokolwiek widzi .... chociaż podskakuje to pewnie tak. Lekarstwo tak go ścina, że jak zje to ok. 2 godzin śpi gdzie stoi czyli pod blokiem. Ale przychodzi już 2 dzień..... oby był mądry i jeszcze przez 6-7 tak przychodził.
Obrazek

Kinnia

Post » Czw cze 06, 2013 9:22 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Policjantka co go przesłuchiwała wylądowała na L4 - to po prostu psychopata, nadający się do zamknięcia na resztę życia w pojedynce w psychiatryku. Zaczął od zwierząt, potem by prawdopodobnie na ludzi przeszedł.
Ze względu na opiekę nad Fio w trakcie moich wyjazdów biorę na DT 2 kociaki zagrożone otruciem z Tychów - jak tylko mi się uda im znaleźć domy, w razie czego zbieram max. 2 gangsterów. Tylko to trochę może potrwać i być ciężkie do "ogarnięcia" - plus ich jest więcej niż 2 sztuki :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]