OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 03, 2013 23:31 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Asiu jak dziewczynka?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto cze 04, 2013 6:16 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Noc miałyśmy koszmarną. Mała miała mega zatkany nos i zasnąć nie mogła. Siedziała zasypiając bo jej lżej oddychać było , kładła się, popiskiwała ze złości... Bardzo się umordowała. A wszystko to odbywało się jak siedziała na mnie. Nie gasiłam światła,co i rusz wpuszczałam jej kropelki do tych biednych oczek i nosia. Abyśmy choć deczko obie pospały.
Mam wreszcie Ribomunyl. Wetka źle receptę wystawiła i były kłopoty z wykupem. Wczoraj nie rozrobiłam jej bo nie przełknęła by niczego. Źle się czuła.
Historia się powtarza. Leki działają jakiś czas a potem ekspresem wracamy do punktu wyjścia. A nawet dalej. Na lewym oczku mimo zakraplań bielmo jest większe. Mam wrażenie, że to po załamce środowej jak tak nam odleciała, się pogłębiło. Zanim zadziałały kroplówki i cerenia dzieciak się zdążył odwodnić.
Na śniadaniu stawiła się ale nic nie zjadła. Ani z gara ani ze strzykawy. Nie wzgardziła tylko śmietanką. Trudno, co ma być to będzie ale musi jakoś zaskoczyć.

Maniuta deczko się fluczy. Bierze uodparniacze i mimo wszystko coś się znów przyplątało. To też kot po przejściach. Ona nie zadaje się z plebsem i kontaktu z kotami nie ma oddając się z przyjemnością wirusowi pościelowemu. Miała iść w niedzielę do właściwego DT.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto cze 04, 2013 6:27 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto cze 04, 2013 6:33 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Jak Tami z rana?
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Wto cze 04, 2013 7:48 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

:ok: :ok: za zdrowie i jedzenie trzymamy :ok: :ok: . Takie zmętnie nie rogówki może niestety zostać, ale najważniesze jest, żeby mała Tami przeżyła. Jak będzie widzieć w 100% to super, jak zostanie ślad na oczku - to nie problem. W razie W można potem leczyć, kombinować - byleby dziewczyneczka zdrowa była :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 04, 2013 7:59 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Ratio pisze:Jak Tami z rana?

patrz 2 posty wyżej :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto cze 04, 2013 8:02 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Żeby już było normalnie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 04, 2013 10:47 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

zdrowiej malutka :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto cze 04, 2013 11:45 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Maleńka :ok: :ok: :ok: Maniuta :ok: Wy Wszyscy :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto cze 04, 2013 12:02 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Ewuniu, doszła przesyłka. Dziękuję :1luvu:
Dopiero ją odebrałam dzisiaj bo wcześniej...
Jako rasowa blondynka już sobie z nią namotałam. Wyszłam dziś wcześniej do pracy z godzinkę by mieć odrobione zwalnianie się. Po drodze zaliczyłam pocztę, sklep i aptekę. Doszłam radośnie do pracy machając rączkami swobodnie. I to "swobodnie" mnie powaliło. Wszak ja w łapce miałam kopertę. No i gdzie mam ją, gdzie ją zostawiłam :roll: :?: Biegusiem w tył zwrot i drepczę ci ja stukając obcasami. Włos rozwiany a serwer przeszukuje pamięć pracowicie. Ale mam , tylko kosztowało mnie to deczko potu i oddechu.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 04, 2013 12:49 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Asiu Ty zawsze napiszesz coś takiego, że bez względu na sytuację muszę się uśmiechnąć... tylko uważaj podczas otwierania :wink: :1luvu: Wiem co wcześniej nawet gdy milczę i jestem tutaj codziennie tylko ukradkiem :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto cze 04, 2013 23:05 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Boje się tu zagladac... Jak Tami??
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 05, 2013 6:53 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Goyka pisze:Boje się tu zagladac... Jak Tami??

Tamunia telepie się do przodu. Byliśmy z nią na przeglądzie wczoraj. Osłuchowo wygląda, że jest ok. Antybiotyk utrzymujemy do 10 dni jednak. Wszystkie "szumy" kocie to głowina. Oczko lewe ma podejrzenie o owrzodzenie rogówki .Doktorka sama zauważyła,że Tamunia wcześniej tzn jak ją od wymiotów i odwodnienia ratowała nie miała tego. Prawe brzydkie i tyle. Okulista pochwalony.
Popłakałayśmy sobie nad Taszunią. Bardzo smutno było. Moja biedna malutka dziewunia.

Tami ma humorek i apetyt wybrzydzający. Chodzi z zapasłym brzuszkiem bo zaczyna się deczko opychać. Smakuje jej Misiowy diamentowy gumrecik co jeszcze został. Może jej dokupię kilka jakiś innych. Boję się, że ma smaka na jedno, pożera a potem odstawia się od wszystkiego. Cieszymy się chwilą bieżącą nie wybiegając za bardzo w przyszłość. Nosek zapchany i Tami strasznie świszczy wydając odgłosy zasysania. Złapałam ją na zabawie w fontannie. Uświniła w powodzi całą kuchnię.

Jestem zmęczona dzisiaj bardzo, wypluta i ledwo siedzę. Wczoraj bardzo późno wróciłam z pracy i nie mogłam zasnąć .Cały czas mi głupoty telepały się po głowie. Jakby to byłą nowina :wink:
Boję się dzisiejszej wizyty u okulisty.
Obrazek

ASK@

Post » Śro cze 05, 2013 6:56 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Asiu, cały czas kciuki za Tamunię :ok: :ok: :ok:

Strasznie szybko się rozpuszczają te kotki ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro cze 05, 2013 7:16 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

ASK@ przytulam. Taka rozpaczliwa walka strasznie daje w kość :( .

:ok: :ok: :ok: za Tami :ok: :ok: :ok: Niech zdrowieje dziewuszka :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]