Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 31, 2013 20:46 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Aniu kochana, daj znać co u Ciebie, koteczków, działkusków, jak sobie radzisz?
Chciałam Ci bardzo serdecznie podziękować za pomoc dla Wasi i kolejny raz w związku z tym zapytać, czy może ja mogę jakoś pomóc Tobie?
Wiem, że jesteś bardzo dzielna i świetnie zorganizowana, ale dodatkowa para rąk zawsze się może przydać.

P.S. (że się tak wyrażę) - to ja wykupiłam cały różowy Caliopsis z zoologicznego na Wałach. Trzeba im powiedzieć, żeby więcej zamawiali...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie cze 02, 2013 9:21 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Odkurzam wątek. :kotek:

Miraclle pisze:Tęsknimy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja też za Wami tęskniłam.
Kochane opowiem wszystko wieczorem....

Wbrew i na przekór pogodzie życzę Wam fantastycznej niedzieli :1luvu:
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie cze 02, 2013 9:43 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

dobrze, że jesteś :D
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Nie cze 02, 2013 9:44 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Dobrze Cię widzieć.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie cze 02, 2013 9:55 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Wróciłaś do nas :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie cze 02, 2013 22:23 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Moi drodzy przez te wydarzenia na działce nie miałam serca do pisania. Żyłam w jakimś zawieszeniu. Codziennie szykowałam jedzonko, szłam na działkę, karmiłam, nawet się uśmiechałam do kociastych, spotykałam się z rodziną i znajomymi....tylko to było takie wyblakłe. Nie przypuszczałam nawet,że tak to mną telepnie. Wiem,że na pewno nie przyjdzie już Surykatka-znalazła ją sąsiadka na kompostowniku i Burasek z Widnej-o Jego śmierci powiedziały mi działkowiczki do których zaglądał latem. Miejsce gdzie leżał pokazała Jego Mamusia(jest, żyje :D ) siedząc nad Nim i płacząc....a podobno koty nie mają takich uczuć?!
Pożegnałam jeszcze Dziadunia, starszego kocurka, który zaczął do mnie przychodzić pod koniec zimy. Wydaje się,że był czyjś, nie był chudziutki ale chętnie jadł to co przynosiłam. Zdarzało mi się śmiać z niego....Dziadunio bowiem wyjątkowym uczuciem obdarzył Chłopania. Biegał za nim, miałkolił, pomrukiwał. Jaka szkoda, że nie udało mi się zrobić zdjęcia wielkich, okrągłych ze zdziwienia ślepków Chłopania...i już go w tym kontekście nie zrobię...... :(
Obrazek Dziadunio

Na smutek najlepsza jest praca i....koty :D

Ja pielę a Babunia sprawdza czy dokładnie:Obrazek

kiedy akceptuje moją pracę dostaję miziaki:Obrazek

P.S.Zosik-że się tak wyrażę....zamorduję :mrgreen: (rozumiem, że został zaakceptowany...przez wszystkich)
Obrazek

ilgatto

Post » Pon cze 03, 2013 1:12 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Cieszę się mogąc znowu czytać Ciebie. Przykre, że tyle kotów odeszło. Jednak dobrze, że są jeszcze inne. Zdjęcie Babuni - rewelacja. Urocza koteczka. Nasza Gaja też lubi obserwować co robimy siedząc na ramieniu, jak papuga.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pon cze 03, 2013 6:27 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Witaj Aniu. :P
Zaglądałam i :cry:
Cieszę się , że wróciłaś :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon cze 03, 2013 7:36 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Tylko kotów odeszło w tak krótkim czasie :(
Masz rację na smutki najlepsza praca i koty :ok:

Babunia cudowna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak towarzystwo w domu? :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pon cze 03, 2013 8:09 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

ilgatto pisze:P.S.Zosik-że się tak wyrażę....zamorduję :mrgreen: (rozumiem, że został zaakceptowany...przez wszystkich)

Ale zamówili tylko dwa worki różowego! To ich wina! Mówiłam, że mało :mrgreen:

Jak domowe koteczki? W domu spokojnie?

Ech Ty to masz z tymi działkuskami... tyle radości i tyle smutków zarazem...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon cze 03, 2013 23:36 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Hej,hej :kotek:
Witam Was :D
Co słychać u mnie w domu?...Głównie chrapanie z przerwami na mlaskanie :D Pogoda nie nastraja zabawowo a wręcz zachęca do spania. Domóweczki uprawiają więc ten sport nad wyraz chętnie....z pewnym wyjątkiem. Chuda, za przeproszeniem, dupka-Kleo zamęcza mnie aportowaniem. A kiedy nie ma mnie pod ręką próbuje zmusić Mafię lub Manię do biegania. Ale one dupki mają już inne...bardziej leniwe. Kleo jest najbardziej aktywna, ale wieczorem przychodzi do mnie na kolana i dostaję brzuszek, chudy, do głaskania.
Mafia nie lubi być na rękach czy kolanach, ale nadal rozbraja mnie wystawianiem noska na powitanie i drapaniem pazurkiem po mojej nodze z prośbą o jedzonko. To mała amatorka mięsa...muszego. Z niezwykłą pasją morduje wielkie tłuste muchy. Innym kociastym udaje się odebrać zdobycz....Mafii nie. Kiedy zauważy ruch z mojej strony połyka łup w całości, niezadowolona,że nie pozwoliłam Jej delektować się przysmakiem. :mrgreen:
Mańka-Dzik już troszkę mniej dziczy, za to dużo mówi. Wydaje mi się,że na zmianę Jej zachowania duży wpływ miało pojawienie się maluchów. Jest najbardziej gadatliwa z całej gromadki...bardzo to lubię. Jak to jest,że człowiek tak kocha takiego dzika?
Prawie w każdej gromadce jest szeryf...u nas to Patyczek. Kiedy usłyszy kłótnie bieeeegnie sapiąc, gotów siłowo zaprowadzać porządek. Gdyby nie to, że Jego interwencje polegają głównie na pojawieniu się, zaprowadzeniu spokoju poprzez zaprezentowanie muskulatury i rozdawaniu lizków, można by Go nazwać kotem Złomo :mrgreen:
Moją potrzebę miziania kota zaspokaja Sewerek. Bardzo lubi być przytulany, głaskany, całowany. Ślini się wtedy niemiłosiernie dlatego nosi ksywkę Śliniak. Kiedy dopada Go smuteczek nawołuje mnie głośno i wystarczy wtedy wziąć kotecka na ręce, pocałować w czółko, powiedzieć jak się Go kocha i kot szczęśliwy.
Lucjan-najstarszy z kotów najbardziej ze wszystkiego lubi jeść i spać...i żeby inne koty się Nim nie interesowały. Pańcia może ale też nie za długo. Pańci ma wystarczyć,że 7 kilo kota leży w nocy na jej nodze...nie można przecież pańci rozpieszczać....porządne koty tego nie robią :mrgreen:
To był jeden pokój...drugi pokój...kuchnia...Łazienka...pusta? puk, puk....o przepraszam...zaraz...a tam Masza...

...zdjęcia jutro... :D
Obrazek

ilgatto

Post » Wto cze 04, 2013 8:38 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Dni senne, to widać po zwierzakach :wink:
U Was ok, to bardzo cieszy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kleo pewnie zostanie już taką koteczką z ADHD :mrgreen:
Mafia prawdziwy łowca :ryk:

Duża nie żądaj za dużo, 7 kilo kota na nogach to i tak wielka dobroć ze strony Lucjana :mrgreen:

Buziaki dla Was :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto cze 04, 2013 14:47 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Czytając Twój opis mam wrażenie, że znam te koty na wylot. Wygłaskaj wszystkie ode mnie, no chyba, że się będą bardzo broniły.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw cze 06, 2013 17:04 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Obiecała zdjęcia i nie wysłała... ech :roll:

Aniu jutro dostawa Caliopsis. Będą chyba tylko 4 opakowania, albo 6, bo pan sam nie wiedział.
Pędź, jeżeli chcesz kupić, bo ja już dla siebie 2 torby zaklepałam.
Jakbyś nie miała czasu, albo możliwości, to Ci jutro mogę wziąć i podwieźć.
Jak nie zajrzysz tu do wieczora i nie odpiszesz, to będę dzwonić :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt cze 07, 2013 21:37 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Witam, witam,witam :D
Obiecane zdjęcia....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
no i historyczne zdjęcia:Obrazek Obrazek Sewerek cały czas próbuje przekonać Lucjana do siebie. Czasami Mu się udaje :D
Obrazek

ilgatto

[poprzednia][następna]