Niki FeLV+ i PNN - nadal kocha życie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 30, 2013 20:57 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już 3,5 roku...

szybenka pisze: Obrazek

uwielbiam te pazurzaste łapinki :1luvu:

Trzymam kciuki, żeby mało stresu było podczas badań i żeby wyniki dobrze wyszły
Nikusiu jesteś tak śliczna i fotogeniczna, że dusza się w człowieku cieszy jak nie wiem co :D
(nadrobiłam wszystkie zaległości , nie wiedziałam, że tyle cudnych zdjęć się pojawiło :oops: )

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 30, 2013 21:29 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już 3,5 roku...

Pozytywka :1luvu: :1luvu:

To jeszcze dorzucimy, specjalnie dla Ciebie :)
Moje poranne słodkości:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw maja 30, 2013 21:31 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już 3,5 roku...

z łóżka bym nie wyszła, z taką księżniczką na pokładzie :-)
sto procent miłości w puchatości :-)

pozytywka

Post » Czw maja 30, 2013 21:33 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już 3,5 roku...

Uff, to czuję się w pełni usprawiedliwiona za wszystkie moje spóźnienia do pracy, oczywiście z "powodu" Nikuśki ;) :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Czw maja 30, 2013 21:34 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już 3,5 roku...

:mrgreen:
znam to, oj znam

pozytywka

Post » Pt maja 31, 2013 13:30 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Nie wiem, dlaczego Nikiunia nie dostała naklejki Dzielny pacjent :roll:
Może dlatego, że tradycyjnie walnęła w gabinecie kupę? :roll: tyle że to było już po pobraniu krwi, jak emocje puściły... Pan doktor nie docenił :twisted: :mrgreen:

Krew pięknie kapała, a w pewnym momencie nawet przyspieszyła :ok:
FeLV wyszedł "-" :dance: PCR nie robiliśmy (tzn. nie wysyłaliśmy), bo skoro in. parametry OK i Niki na nic nie wskazuje, to co mi da negatywny wynik z krwi? Widać, że wirus uśpiony albo go nie ma. Ze szpiku wynik więcej by powiedział.
W związku z negatywnym wynikiem testu ELISA nie wiem czy Niki jest FeLV "+" czy "-". Białaczka to temat niezbadany do końca. W przypadku Niki, tylko PCR ze szpiku dałby odp. czy FeLV jest uśpiony czy zwalczony.
I teraz sobie myślę, czy ta wiedza jest mi konieczna...

Ciężar właściwy moczu - OK.

Morfologia OK (niektóre parametry na granicy, WBC jak u zdrowego kota :dance: limfocyty lekko przekroczone, ale to zapewne ze stresu).

Czekam na wyniki biochemii.

Niki dała ogolić brzuszek. Grzecznie leżała pół godziny i dała obejrzeć swoje wnętrze :ok:
USG: śledziona, nerki, woreczek żółciowy i przewody żółciowe, żołądek, jelita OK. Węzły chłonne też.

Tylko wątroba do obserwacji. Echogeniczność jest dobra, choć nie super, ale w normie, ale jest jakaś zmiana 7 x 5 mm, jakby po przebytym zapaleniu. Wcześniej tylko raz było robione USG, na SGGW, gdy Niki miała zapalenie żołądka i było ok, poza małymi zwapnieniami ściany, spowodowanymi najprawdopodobniej długotrwałym leczeniem grzybicy skóry. Od tamtej pory, po wyleczeniu żołądka, nic się nie działo, więc skąd ta zmiana? Krew na nic nie wskazywała (w międzyczasie).
Będziemy obserwować. Za dwa m-ce kontrola.

Osłuchowo - OK.
Pan doktor potwierdził moje przypuszczenia, że Niki najprawdopodobniej ma polipy w nosie. Dopóki to nie przeszkadza, nie panikuję ;) a lubię, jak chrapie przez sen :1luvu:
Nie szczepiłam i wstrzymuję się z tym.

Panna teraz pucuje swój goły brzuszek i łapkę.
Obrazek

Nagroda musiała być ;)
Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Pt maja 31, 2013 13:36 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Nikuśku, ale ty dzielna jesteś!!!
(obie z Dużą jesteście)

Hurra, że takie dobre wyniki!!!
To jest tzw. leczenie miłością :ok:

Gołe brzusio idealne do całusków i czarny pazurzasty paputek takoż.
Cmok, cmok, cmok :D

pozytywka

Post » Pt maja 31, 2013 13:42 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

pozytywka pisze:To jest tzw. leczenie miłością :ok:

Gołe brzusio idealne do całusków i czarny pazurzasty paputek takoż.
Cmok, cmok, cmok :D
Też tak myślę, że brak stresu i duuużo czułości (inaczej się nie da, bo ona taka słodka...), daje siły mojemu Słoneczku :1luvu:
Bziunio super do miziania, całowania i paczania. Cmoki przekażę :)
Obrazek

szybenka

Post » Pt maja 31, 2013 13:51 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

O jak się cieszę!!!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Nikusiu-ciesz swoją Dużą zdrówkiem i oby wirusisko(o ile jest) nigdy sie nie obudził!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 31, 2013 14:32 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

SUPER :ryk: i niech tak już zawsze zostanie :ok: :ok: :ok: tak dobre wiadomości to się czyta z radością :1luvu:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt maja 31, 2013 14:35 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Kasiu, Grażynko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cieszę się bardzo, Niki też, tylko ona pewnie z innego powodu ;)
szaleje mi po chałupie teraz...
Obrazek

szybenka

Post » Pt maja 31, 2013 14:38 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Niech szaleje - oby jak najdłużej!
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt maja 31, 2013 15:00 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Nikuniu, Agnieszko - to się nazywa LECZENIE MIŁOŚCIĄ!
Bardzo się cieszę :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt maja 31, 2013 17:38 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Agnieszko ogromnie się cieszę :ok: :piwa:
A wszystkie zdjęcia Niki jak zawsze śliczne i wzruszające :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt maja 31, 2013 22:07 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) test ELISA wyszedł "-"

Dziękuję Ci Aniu, szczególnie za mojego Aniołka :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]