» Pt maja 31, 2013 10:35
Pilnie poszukiwany dom dla kota po wypadku .
Witam ! Poszukuję domu dla kota po wypadku już od 2 miesięcy , jednak bezskutecznie , wobec czego postanowiłam zamieścić ogłoszenie na forum , aby zwiększyć szanse na domek .
Kot przebywa na działkach został przez kogoś porzucony i tam też go dokarmiałam , jednak 3 miesiące temu doszło do wypadku , nie byliśmy w stanie ocenić z weterynarzem czy kot został potrącony przez samochód czy został przez kogoś pobity. Sądzę jednak ,że druga wersja jest bardziej prawdopodobna , ponieważ kot nie ucieka przed autami , ale przed ludźmi się chowa, czego wcześniej u niego nie zaobserwowałam . W wyniku wypadku została uszkodzona miednica oraz kręgosłup. Miednica pękła w dwóch miejscach i pod wpływem siły uderzenia przesunęła się w lewo .Weterynarz nie podjął się operowania kota, ponieważ na ten moment jedyny defekt to to,że miednica uciska na nerwy i kot lekko utyka na łapkę z uwagi na zanik mięśni , wobec czego jest rehabilitowany i musi jak najwięcej chodzić.
Kot najprawdopodobniej został wykastrowany przez poprzedniego właściciela , jest koloru czarno - białego . Jest kotem spokojnym, bezkonfliktowym , przebywa z i innymi kotami , oraz z psami. Uwielbia kontakt z dziećmi , jest w wieku około 3 lat. Z uwagi na to ,że utyka na łapkę nie może przebywać na działkach, ponieważ stanowi to dla niego zagrożenie życia . Nie jest w stanie uciekać przed chociażby innymi kotami .
Patrząc na to jak szybko kotek wraca do zdrowia , zaczyna skakać , biegać widzę ,że jest szansa na praktycznie całkowity powrót do sprawności .
Jeżeli chodzi o zdjęcia kota postaram się wykonać dziś i zamieścić.