S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 20:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

julita_a115 pisze:
Madleine pisze:
Kamakolo pisze:No to szybko do zdrówka wracamy :ok: Niestety pamiętam, jak rok temu dziewczyny (Mała, Marta.....) opowiadały o zębach, że należy usunąć od razu wszystko. 10 sierpnia w tamtym roku usuwałam cześć zębów mojemu Dymkowi - reszka była zdrowa. Jesteśmy umówieni za 10 dni - do usunięcie reszta, prócz kłów. W ciągu 9 miesięcy to co zostało - zgniło do reszty :( I znów narkoza...

Pytalam lekarki czy nie mozna profilaktycznie wszystkich usunac,ale powiedziala,ze nie bardzo bo coś tam (nie pamietam co) moze sie uszkodzic i ze zdrowe zeby sa bardzo trudne do usuniecia i,że nie jest niby zalecane usuwanie zdrowych.

Hmmm, moja przylepka Kareśka miała kilka brzydkich , pozostałe zdrowe, ale ze względu na plazmocytarne zapalenie dziąseł straciła wszystko poza kiełkami. Wetka też mówiła ,że strata zdrowych jest dość inwazyjna i trudniejsza do przeprowadzenia, ale jeszcze w tym samym dniu mała młóciła jedzonko, nawet suche rwała. Do dziś radzi sobie z każdym jedzeniem, tylko mięsko drobniej dla niej kroję, a problemy z pyszczkiem nie powróciły. Tak więc czasem warto podjąć taką decyzję. Cieszę się ,że Ozi ok :1luvu:
A Figiel go oszczędza czy nie bardzo ? :twisted:

Figiel na szczescie dał mu spokoj,teraz biedak dpoczywa.Dałam mu troche jesc,ale zwrócił wszystko.Jeszcze jak pijany chodzi :(
No ja o tym,ze Ozi stracil tylko 2 zęby dowiedzialam sie po fakcie i juz nieststety nie mialam nic do gadania,a tez bym wolała,zeby był spokoj z tym raz na zawsze...
Ale poki co reszte zebow ma wyczyszczone i bielutkie :-)

kividuma pisze:Dziewczyny , mam straszną wiadomość :( u Burgaska zdiagnozowano Fip-a. Wszystko potoczyło się błyskawicznie, już po zabraniu go do domu lubił grymasić z jedzeniem...ale zwalałam to na stres! Do tego były robale ,ale z tym tez szybko sobie poradziliśmy.Potem miał okresy niejadkowania, trzeba mu było zmieniać często karmę, ale był raczej wesoły. Fakt trzymał się większość czasu na piętrze bo tam czuł się najlepiej, ale po za tym był wesolutki. Od dwóch dni zrobił się taki apatyczny jeszcze mniej jadł i od 1,5 dnia nie zrobił kupki. Wczoraj zobaczyłam ze powiększył mu się brzuszek. Dziś byliśmy u weta, stwierdził płyn w brzucholu...w badaniu krwi wyszedł duzy stan zapalny, watroba, trzustka ok. Niestety woda z brzucha żółta, pienista i lepka :( całkiem sporo....alb / glob 0,79. Tak mi strasznie smutno :cry: Miałam nadzieję ,ze będziemy ze sobą znacznie dłużej...Widocznie to wszystko było zbyt wiele dla Burgaska. Nie potrafię teraz tego wszystkiego ogarnąć. Całe szczęście na razie czuje się mimo wszystko w miarę dobrze ;( Smutno mi...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Śro maja 29, 2013 20:26 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kividuma pisze:Dziewczyny , mam straszną wiadomość :( u Burgaska zdiagnozowano Fip-a. Wszystko potoczyło się błyskawicznie, już po zabraniu go do domu lubił grymasić z jedzeniem...ale zwalałam to na stres! Do tego były robale ,ale z tym tez szybko sobie poradziliśmy.Potem miał okresy niejadkowania, trzeba mu było zmieniać często karmę, ale był raczej wesoły. Fakt trzymał się większość czasu na piętrze bo tam czuł się najlepiej, ale po za tym był wesolutki. Od dwóch dni zrobił się taki apatyczny jeszcze mniej jadł i od 1,5 dnia nie zrobił kupki. Wczoraj zobaczyłam ze powiększył mu się brzuszek. Dziś byliśmy u weta, stwierdził płyn w brzucholu...w badaniu krwi wyszedł duzy stan zapalny, watroba, trzustka ok. Niestety woda z brzucha żółta, pienista i lepka :( całkiem sporo....alb / glob 0,79. Tak mi strasznie smutno :cry: Miałam nadzieję ,ze będziemy ze sobą znacznie dłużej...Widocznie to wszystko było zbyt wiele dla Burgaska. Nie potrafię teraz tego wszystkiego ogarnąć. Całe szczęście na razie czuje się mimo wszystko w miarę dobrze ;( Smutno mi...

nieeeeee, ja sie nie zgadzam :crying:
taki cudny kot, znalazł taki dobry dom :( przeklęty Fip :(
mam nadzieję ,że stanie się cud i okaże się ,że to nie to :|
dawaj proszę znać jak jest
bardzo Wam współczuję

a a,propos zębów to ja tez jestem za usuwaniem, ale ja tych zębów nie widziałam
może ma je faktycznie całkiem zdrowe
przy Myzi tez najpierw wyrywałam z trzy, czyściłam kamień, potem reszte bez kłów, a potem kły
stąd moje doświadczenie, ze lepiej na raz wszystko

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro maja 29, 2013 20:30 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

buras Burgas- 43/13
od 6 02 w schr
myslelismy , że z połamaną łapką
ale to kolejny kot z wielkim ropniem, jest na antybiotyku
miły, pełnojajeczny

Obrazek

Biedny, tak długo goiła sie łapka.... Taki był wystraszony i schowany.... Los jak zawsze - gra znaczonymi kartami :evil:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro maja 29, 2013 20:44 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

jest tez przekochany zezol, pełnojajeczny, miły
zezol- 150 /13
od 27 05 w schr
tricat 28 095
Obrazek

ARELLO
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw maja 30, 2013 11:18 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

...a w schronisku...

rusek nadal wsciekły :roll:
ale mam lepszą ciut fotę

Obrazek

Kamakolo- jak wieszałam tam ogłoszenia to zobaczyłam , że z tyłu tych kamiennic jest taki jakby skrót chyba do bloków z osiedla na którym mieszkasz
jak znajdziesz chwilę, daj tam tez jakiekolwiek ogłoszenie ze taki kot jest znaleziony- z moim nr tel
plisssss

a w maluchy obrodziło
kolejne poza brudaskami
trzeba zacząc solidnie maluchy ogłaszać

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca, ok 5 tyg, matka pojedzie na ciacha
buro-biały- 153/13
od 29 05 w schr
chlopak, bardziej jeszcze ciapowaty niz siostra, pije mleko sam, mokre słabiej je
Obrazek

bura- 154/13
od 29 05 w schr
bardziej samodzielna, sama je
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca trzy, ma byc tez czwarty
ok 5 tyg, samodzielne, matka pojedzie na ciacha
kocurek
od 1 06 w schr
Obrazek

kocurek
od 1 06 w schr
Obrazek

kotka
od 1 06 w schr
Obrazek

Mała1

Post » Czw maja 30, 2013 12:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Burgas :( :( :( :(

Obrazek
jeden z przedstawicieli UK, dwóch jaki udało mi się spotkać przy domkach gdzie jestem :) :)
pozdrawiam Niekochane :kotek:
tutaj koty mają się dobrze
nie ma bezdomniaków, żaden kotek czy piesek nie pałęta się w okolicy
mieszkają w domkach, są kochane i zadowolone i szanowane
słowo schronisko dla tutejszych mieszkańców nie zawsze jest rozumiane..

może i kiedyś tak będzie w Polsce??
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw maja 30, 2013 12:35 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

cześć :)
jaka super fota
:ok:
mam nadzieję ,że Ci tam dobrze
napisz na pw więcej szczegółów :wink:

i zgłaszam
Dzisiejszy "brak" wolontariatu będziemy odrabiać 11 czerwca - wtorek :) Godzina ta sama jak w każdy czwartek.

i przypominam , że w weekend, czyli za dwa dni mamy byc w Parku na Zwierzynaliach
napiszcie kto z Was będzie, na kogo mogę liczyć i kiedy

Mała1

Post » Czw maja 30, 2013 12:45 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:cześć :)
jaka super fota
:ok:
mam nadzieję ,że Ci tam dobrze
napisz na pw więcej szczegółów :wink:

i zgłaszam
Dzisiejszy "brak" wolontariatu będziemy odrabiać 11 czerwca - wtorek :) Godzina ta sama jak w każdy czwartek.

i przypominam , że w weekend, czyli za dwa dni mamy byc w Parku na Zwierzynaliach
napiszcie kto z Was będzie, na kogo mogę liczyć i kiedy

ja moge byc w niedzielę,ale jak długo jeszcze nie wiem.Od której godziny to jest?
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Czw maja 30, 2013 12:53 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

od samego rana, chyba przew 9ta tam musimy być

Mała1

Post » Czw maja 30, 2013 13:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

to ja bede miedzy 9-10 tak do poludnia bede mogla zostac.A gdzie to konkretnie ? W kapeluszu?
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Czw maja 30, 2013 13:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tak, pod kapeluszem gdzieś

Mała1

Post » Czw maja 30, 2013 20:21 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Burgasek i my dziękujemy za słowa otuchy :kotek: Dziś jestem już troszkę bardziej spokojna (o ile to możliwe) Wczoraj Burgas dostał kroplówkę, zastrzyk z witamin, antybiotyk i leki moczopędne. Po powrocie do domu od razu skorzystał z kuwety (siku, kupy nadal nie ma :( ) Pospał kilka godzin, a po obudzeniu włączył mu się szamacz 8O Jadł i jadł....nawet w nocy budził mnie po jedzonko. Samopoczucie zdecydowanie lepsze, usiłował nawet poszukać myszek w piwnicy ,ale z racji wenflonu w łapie wybiłam mu to z głowy. Burgas u nas w domku, stał się kotem niewychodzącym ze swojego wyboru jedynie zamknięta piwnice chętnie odwiedza. Dziś znowu byliśmy w lecznicy po kolejna dawkę antybiotyku i po zastrzyk moczopędny. Te zastrzyki(moczopędne) mam mu podawać co 12h, a antybiotyk jutro rano, plus jakaś magiczna tabletka z tego wszystkiego nie zapytałam co to :oops: , ale chyba cos przeciwzapalne. Więc kolejny zastrzyk wypada nam o....2 w nocy Dziś Burgas po powrocie od weta więcej śpi schowany na piętrze, aczkolwiek całe do południa spędziliśmy na mizianiu w łóżku i jedzeniu. Apetyt nadal dopisuje. Zauważyłam na jego ukochanym fotelu chyba z 5 wibrysów być może wypadają tak z powodu niedoborów i choroby.Futerko jednak ma ładne i błyszczące. Co do samej diagnozy...płyn w brzuchu fipowy - żółty, gęsty i pienisty zawartość białka 6,3, ciężkość ? 1,032 , anemia i ewidentny stan zapalny w organizmie. Oczka czyste, brak gorączki wczoraj 38,5 dziś 37,9 nie ma żółtaczki, wątroba i trzustka ok. alb/glob 0,79. Brzusio duży, dzis zmierzyłam obwód 45cm ;(. bardzo chciałbym żeby Burgas był zdrowy, wszyscy bardzo go pokochaliśmy szczególnie mój chrześniak ,który tak strasznie się o niego martwi ;( nawet weterynarz stwierdził ,że nigdy nie widział tak fajnego kota. Burgas ładuje się do kontenerka jak go poproszę sam :D sam wychodzi nie trzeba go w ogóle trzymać u weta. dziś robił sobie toaletę na stole w gabinecie :ryk: Leczymy pomimo tego, że wszystko wskazuje na to cholerstwo...Chciałbym żeby był z nami jak najdłużej
Obrazek

kividuma

Od: Sob kwi 20, 2013 22:09

Post » Czw maja 30, 2013 20:27 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Burgasku nasz kochany...badz silny i nie daj się! Trzymamy mocno za ciebie kciuki! :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Czw maja 30, 2013 20:32 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Trzymam mocno kciuki, żeby oszukał ten parszywy los.
Ale pomierzyłam 3 brzuchy z tych szczuplejszych i też miały w okolicach 45.
Może ten brzuszek nie jest taki duży, co?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw maja 30, 2013 20:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Sama już nie wiem...Taki pokraczny ten Burgasek mi się zrobił ;) (śmieje się ,ale wcale mi nie do śmiechu) Mnie się wydaje że ten brzusio trochę zszedł...Że przed wczoraj na wieczór był trochę większy, ale ja go wtedy nie zmierzyłam...Bandzioch ma w ogóle wygolony to może dlatego wydaje mi się większy, może woda schodzi po lekach moczopędnych? Trochę jej też wczoraj zciągneli do badania. Wetka powiedziała że tej wody jest całkiem sporo , płucka na szczęście czyste. Oby było jak najmniej...Ja wczoraj przeżyłam szok, do tego jestem chora i siedziałam tam z 40 stopniową gorączką...nie wiedziałam kogo będą tam zaraz reanimować mnie czy Burgasa ;) Nie mam innego kotowatego do porównania, ale skoro twierdzisz że 45 to mogłaby być norma to może jednak nie mam zwidów i jest trochę lepiej :1luvu:

kividuma

Od: Sob kwi 20, 2013 22:09

[poprzednia][następna]