WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 28, 2013 17:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Neigh pisze:Z wici, które do mnie dotarły drogą mobilna wychodzi mi, ze powinno być ok połowy tego co potrzeba......

Ludzieee -zepnijmy się i nie dajmy się życiu kopać w rzyć !!!!

PS
Rzyć to po góralsku duuuupa :ok: :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto maja 28, 2013 18:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Nieeeeee ja Wam to muszę napisać

Gadałam z Kotkinsem - wspolnymi siłami doszłyśmy do wniosku, ze mam tak głębokie myśli jak garnek Kotkinsa:-)

Niech ona Wam to tłumaczy - ja nie mam siły......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto maja 28, 2013 19:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Neigh pisze:Darczyniąca - w czym Wy się dopatrujecie problemu:-)

Bo ja do czwartej rano robiłam bazarek i dlatego się takie problemy pojawiają.

A od Darczyniącej to by nie był Darczyniący zamiast Darczyńcy? Może jednak od Darczyńcy jest jakaś specjalna forma? :ryk:
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto maja 28, 2013 19:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Darczyńczyca to jest żeńska forma i jest to odtąd jakby jasne, ok?

Dobra przytoczę naszą rozmowę:
- Bo ja mam taki problem ,że u mnie cieknie z nieistniejącego kaloryfera, wiesz... - opisuje Kotkins z przejęciem
- Rozumiem !- Neigh bardzo dziś emapatyczna
-...i one wszystkie (zwierzyna znaczy- dop.) ustawiają się w taką kolejeczkę ,żeby lizać to co wypływa z rury...a ta rura jest żeliwana od 1947 roku i jak zdjęli kaloryfer to z niej wyleciało takie czarne życie...wewnętrzne... taki drugi obieg...- smędzi Kotkins dalej
- ...I oni się wszyscy ustawiają do picia tej wody , chociaż w misce im zmieniasz co trzy godziny, tak?- dokańcza wszechwiedząca chwilowo Neigh
-Tak!!!!- Kotkins radośnie- Też tak miałaś?? Wiesz czemu oni tak??
-Taaaa...- Neigh w zamyśleniu- Wiem...oni rozumiesz...muszą mieć coś swojego...
Kotkinsa zatyka formalnie i prawnie.
- Tyyyy...- odetkany Kotkins zamiera z podziwu- Ale to było...no ten... głębokie...
- Nooo...- Neigh skromnie zamyślona
-...głębokie....jak ten zielony garnek co to stoi pod tym nieistniejącym kaloryferem...- tu znowu Kotkins

Nieistniejący kaloryfer to taki, który jest zdjęty ale nie ma jeszcze nowego bo pan złota rączka wyjechał do pracy do Niemiec a u nas i tak jest lato...(?)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto maja 28, 2013 20:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

:mrgreen: KOBITY - Neigh - Kotkins- Cairo - :mrgreen:
:mrgreen: "Nienawidzem was" [/i] :mrgreen: :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto maja 28, 2013 20:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Ja cały czas usiłuje znaleźć początki Kury Wychodzącej- bo to się zrodziło w trakcie podobnej rozmowy. mam czasami dni empatii. Musze być odpowiednio zmęczona........

A'propos dostałam wici o szkoleniu z nazwijmy to "psów lękliwych" hihihi i tak się zastanawiam......może powinnam kiedyś takie zorganizować. nie powiem ani słowa...........pokażę ludziom TOLĘ..........i jak sie z tym żyje............tiaaaaaaa

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto maja 28, 2013 20:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Toli nie pokazuj.
Ty im pokaż PODŁOGĘ!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto maja 28, 2013 20:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Myślisz, ze to ich wystraszy????

Moje Dziecko Starsze ostatnio było w pracy. Praca była przy psach - w pewnym sensie. Pomagało przy stawianiu namiotów w trakcie psiego eventu antykleszczowego.

Noo i Dziecko Starsze wróciło z info, ze na świecie są normalne psy. I to jest kurcze fajne miec psa, z którym mozna pobiegać, który słucha, piłke jak mu się rzuci to przynosi i takie tam.

Moje Prawie Pełnoletnie Dziecko - psy ma od zawsze..........ale odkąd odeszła ta Najważniejsza......to od tamtej pory mieliśmy same pokręcone......takie co ich nikt nie chciał, a matka skads przyniesli........mieliśmy psa, który się zwijał w kłebek na widok patyka.......takiego, który miał kaszel od zacisków........takiego, który na widok smyczy niemal rozbijal sie o ściane........

Ale TOLA rozwala je wszystkie. Poniewaz o wiele łatwiej wymienić fobie,których Tolka nie ma:-)
Chociaz ci, którzy ja znali tak z 5 lat temu nie wierzą......że tyle sie udalo zrobić. Tiaaa. Czasem jak już nie mam siły to sobie zadaje pytanie - czy gdybym wiedziała to co wiem, to bym sie zatrzymała na tej drodze, na której lezała........Nie wiem kurcze...........pewnie tak........

Obrazek

Neigh

Post » Wto maja 28, 2013 22:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Neigh pisze:Ja cały czas usiłuje znaleźć początki Kury Wychodzącej

No sssoooo Ty ... :roll: Początkiem Kury Wychodzącej NA PEWNO było JAJO ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto maja 28, 2013 22:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

katarzyna1207 pisze:

No sssoooo Ty ... :roll: Początkiem Kury Wychodzącej NA PEWNO było JAJO ... :mrgreen:

jajo wychodzące, znaczy turlające się ;)
jo.anna

Post » Wto maja 28, 2013 22:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

katarzyna1207 pisze:

Turlające się.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto maja 28, 2013 22:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Odnośnie KW, to ja miałam jechać na szkolenie kur- kotkins nie wierzył w to co słyszał. To znaczy miałam się nauczyć jak dobrze wyszkolić kury, żeby potem bez problemu zabawić się w to z persami. na razie moje płaskie móżdżki umieją "siad" i "poproś" - czasem im się coś pokręci, ale generalnie kumają bazę.
Dużo osób twierdzi, że takie szkolenie i sztuczki się na nic kotom nie przydadzą, ale mnie się wydaje że jak się będą rozwijać, to jakoś dłużej pozostaną sprawne umysłowo. No bo ile mozna skakać za piórkiem na wędce? Do tego postanowiłam to połączyć z ćwiczeniami fizycznymi i porannym rozruchem (dla kotów- ja się nie ruszam), bo jeden z nich zaczyna przypominać bałwana. Mała kuleczka-główka i wieeelka kula - reszta Mira.

A tutaj filmiki ze szkolenia kurzego: http://www.youtube.com/watch?v=pNna3-PBTJQ
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=8WC ... =endscreen
http://www.youtube.com/watch?v=V4--LuCffEU

Na następny termin na pewno pojadę!
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto maja 28, 2013 23:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

jo.anna pisze:
katarzyna1207 pisze:

Blekitny.Irys pisze:
katarzyna1207 pisze:

Turlające się.

Was też nienawidzę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink: :ok:

Monika_Krk

Post » Wto maja 28, 2013 23:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

jo.anna pisze:
katarzyna1207 pisze:

Blekitny.Irys pisze:
katarzyna1207 pisze:

Turlające się.

Monika_Krk

Post » Śro maja 29, 2013 0:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Monika_Krk pisze:
jo.anna pisze:
katarzyna1207 pisze:

Blekitny.Irys pisze:
katarzyna1207 pisze:

Turlające się.

MŁA???? Ale za sssoooooo... :twisted:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

[poprzednia][następna]