Dzielne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 28, 2013 20:47 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Dziewczyny walczę o Zorro - najsłabszy maluch, trzymajcie kciuki, odwodniony nie wiem skąd i czemu - wet był, będziemy dopajać wodą

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Wto maja 28, 2013 20:51 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

cudnie , jestem i czytam

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Wto maja 28, 2013 20:52 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Zorro :ok: :ok: :ok: ty też walcz :kotek:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto maja 28, 2013 20:57 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Po znajomości z Emirkiem dołączam :wink: :D :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto maja 28, 2013 21:25 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Zaliczył zjazd, jak wychodziłam do pracy, to było okej, może to PP, masakra

Animus

Post » Wto maja 28, 2013 21:44 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Maleńki Zorro walcz kociaku :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto maja 28, 2013 21:51 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Melduje się w slad za moja cicha miloscia Emirkiem i będę podczytywac :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro maja 29, 2013 2:53 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek pisze:
gpolomska pisze:... Mokate ostatnie 2 tygodnia miała zdjętą obręcz z kuwety (tę, która zabezpiecza przed aż takim rozsypywaniem żwirku przy kopaniu), ale niewiele to dało - przy białaczce pod koniec koty nie trzymają moczu i u Niej jeszcze chwilami był pomarańczowawy (krew / odwodnienie).
Ja całą górę z krytej kuwety zdjęłam. No i efekt jest taki, że część za przeproszeniem sraczki ląduje na podłodze poza kuwetą, bo się dupinka kotusiowi wypina na różne strony. :lol:
Tygrysek jeszcze cały czas kontroluje wydalanie. A z siusianiem poza kuwetą próbuje mi coś powiedzieć, tylko ja durna nie rozumiem, co. Myślę, ze się jutro wyjaśni po badaniach. Poza tym zauważyłam, że duży poranny sik po nocy - na podkład w przedpokoju, a małe siczki w ciągu dnia - do kuwety. Może jak pęcherz bardzo pełny, to coś go boli i kuweta źle się kojarzy? No nic. Przynajmniej dzięki temu mogę sobie dokładnie kolor, gęstość i klarowność moczu obejrzeć, bo na tych białych podkładach higienicznych (mam duże 60x90 cm) wreszcie widać, a w drewnianym żwirku nie bardzo. :mrgreen:
Co do siusiania Tygryska poza kuwetą - teraz w jego chorobie, jak mu to komfort wydalania poprawi, to se może lać, gdzie mu wygodnie. Najwyżej będę wywalać, panele wymienię, ściany odmaluję. Co najwyżej sobie teraz soczyście klnę, bo mój kręgo-słupek nie lubi mycia podłogi w przygięciu.

Dziewczyny - jeszcze prośba do tych z Was, które zakupy robią z zooplusie: viewtopic.php?p=9836582#p9836582
Super, że się dziewczynom (tzn. fundacji) dogadać z zooplusem w ten sposób, więc jakby co, to pamiętajcie, proszę. :)

Słupek piszę z opóżnieniem,bo byłam w szpitalu,bardzo mi przykro,wiem co czujesz
myślami jestem przy Tobie.[TYGRYSKU*]bądż równie szczęśliwy za tęczowym
mostem jak u swojej Pani.
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Śro maja 29, 2013 6:47 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Fifi, pierwsze dni Magnolia zachowywała się u mnie identycznie jak Emir u Ciebie... a teraz jest o niebo lepiej. I z Emirkiem też będzie dobrze. Jak znajdziesz sposób na krople, to się podziel, bo ja to szamotanie mam przy każdym czyszczeniu uszu nawet na sucho (krople by już w ogóle chyba nie przeszły); oczu nie przetrzesz nawet wacikiem z ciepławą wodą (tak się szarpie, że strach, żeby oka nie wybić). Tylko przycinanie końcówek pazurków jest OK - leży i patrzy czy równo. Emirek to taki kolejny kopciuszek - niby niepozorny, a w domku to prawdziwy lew :D

Zorro :ok: :ok: :ok: Walcz, mały! I nie stresuje dużych :kotek:

U mnie już nie pada :D piękne błękitne niebo i słoneczko :D

Dzisiaj zacznę smarowanie tego stłuczenia Magnolii arcalenem (na vetopedii jeden wet sugerował posmarować i kołnierz do wchłonięcia), to szybciej jej powinno zejść albo choć być mniej dokuczliwe (maść znam doskonale - kilka razy w roku od dzieciaka była mi potrzebna, bo miałam pomysły jak Magnolcia). Krwiaki zaczynają się wchłaniać po 4-10 dniach, a kończą... różnie - mi po pobraniu krwi /nieumiejętnym/ wchłaniał się ponad miesiąc, a kolejny jeszcze bolało przy zginaniu łokcia czy noszeniu zakupów; no nic - będę smarować i patrzeć, czy nic złego się nie dzieje /weta jakby co mam całodobowo 4km ode mnie, więc nawet nocą nawet pieszo się da dojść/. Ale chyba jej lepiej, bo dzisiaj zaliczyła już trzy serie traktorzenia z ugniataniem - po pierwszym śniadanku o 3 robiła tak dobre pół godziny. Teraz siedzi na parapecie i cieszy się słońcem...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro maja 29, 2013 7:44 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Zorro odbił po kroplówce! Jak wróciłam w nocy, to dałam mleczko oraz wodę, wszystkie się potem pospały, a Zorro powera dostał, zaczepiał, chciał się bawić. Wszystkie wczoraj zrobiły ładne twarde kupki. Potem mąż przejął dyżur - dopajał malucha co godzinę i karmił co 2 godziny. W tym czasie nie zrobiły mu nic, jak masował, po jakimś czasie na podkład. Rzygnęło któreś maleństwo, ale może za dużo w brzuszku miały. Rano podkarmiłam, około ósmej, już nie odmierzam, tylko w butlę ładuję i karmię po kolei. Trikolorka jest podejrzana, połyka jak karmię, ale bardziej na siłę. Zorro połyka ładnie i Pumka też. Felek najbardziej łąkomy, jak karmię inne to piszczy, chce wyjść z kartonu, a jak ma już butlę, to obejmuje łapkami. Dzisiaj zjadł dużo, także innym mniej zostało. Najsilniejszy i najbardziej charakterny. Mąż śpi i niech śpi jak najdłużej. Ale maraton. Najważniejsze, że wszyscy w niezmienionym składzie.
Aha, wczoraj najsilniejszy zrobił zieloną kupę :roll: Trikolorka ma dalej bulgoty w brzuszku. I tak jadę dziś z maluchami do weta, więc ją obejrzy. Może i ona odwodniona jest? Zorro miał oczy zamknięte, myślałam, że to kk, a to było odwodnienie, zapadnięte oczka, suche błony śluzowe.

Animus

Post » Śro maja 29, 2013 7:47 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Miały szczęście kociaki, że trafiły na Ciebie i Twojego męża! Za maluszki :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro maja 29, 2013 7:47 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Witajcie :)
tutaj nareszcie słońce i piękna lśniąca zieleń. Wszystko pachnie jak szalone. Deszczom mówimy zdecydowane NIE !

Śnił mi się Tygrynio - i był to bardzo piękny, kojący sen ....

Grażynko, ja u swoich kotów - a dwa z nich lubią skoki z wysokości - w podobnych sytuacjach stosowałam altacet w żelu ( octanowinian glinu ). Sobie zreszta też...

Animus, jak Zorro i pozostałe kociaczki ?

Fifi, jak dzisiaj Pan Kot Emir ?

Blekitny.Irys

Post » Śro maja 29, 2013 7:51 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

Juz doczytałam jak kociaczki. Miały szczęście maluchy :)
Niech dochodza do siebie :ok:
A Ciebie i Męża przytulam mocno. Jestescie wspaniali :1luvu:

Blekitny.Irys

Post » Śro maja 29, 2013 7:54 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

ab., przeczytałam wątek Szajki. Cudna kicia :) . A niebieski to mój ulubiony kolor...

Blekitny.Irys

Post » Śro maja 29, 2013 7:57 Re: Tygrys za TM [*] KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE 2

W schronisku w Łodzi podjęli decyzję o eutanazji nerkowej Skarpetki jeżeli dzisiejsze wyniki będą złe :cry: :cry: czy to normalne że usypia się kota który ma szanse na wyleczenie?

viewtopic.php?f=1&t=153358&p=9861386#p9861386
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]