Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 26, 2013 15:57 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

U mnie tez koty walczą o kartony.
A najczęściej, jak któryś zajmie karton, to inny jakiś włazi na wierzch i dolnego przygniata wraz z kartonem...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie maja 26, 2013 16:34 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

taizu pisze:U mnie tez koty walczą o kartony.
A najczęściej, jak któryś zajmie karton, to inny jakiś włazi na wierzch i dolnego przygniata wraz z kartonem...

Dokładnie jakbys przy tym była :D
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon maja 27, 2013 10:20 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Kinniu, a myślałaś o ogłaszaniu nie na swój region, tylko np. Warszawę? W podlaskim też te domki są takie sobie - wiejskie wychodzące do psów i strzelających ludzi :/ dziewczyny stwierdziły, że będą ogłaszać na Warszawę i koty o wiele szybciej znajdują domy - i to zdecydowanie lepsze...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon maja 27, 2013 13:33 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Ja chyba czegoś nie rozumiem [Kinnia ostatecznie zwątpi w moją inteligencję..] - jak to na region??
Myślałam, że zawsze sie ogłasza na kraj. Cały.
Przecież i fg, i portale internetowe działają na kraj... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 27, 2013 13:46 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Pewnie, że na cały. Przecież Coco i Chanel miały już dom w Warszawie, no pod Warszawą dokładnie.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon maja 27, 2013 14:15 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Większość portali ogłoszeniowych nakazuje podać lokalizację - bo większość ludzi też szuka ogłoszeń blisko siebie. Więc ogłasza się na rejon ;)
Działa tak gumtree, tablica.pl, ale.gratka, jak tak pomyślę, to niemal wszystkie, jakie znam wymagają podania miasta, a przynajmniej województwa.

Szalony Kot

Post » Pon maja 27, 2013 14:56 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

A nie ma opcji 'cały kraj' albo jakoś tak? To niby trzeba by ileś ogłoszeń tych samych 8O ?
Faktycznie, jak szukam na tablicy czegoś to muszę region podać. To jest bez sensu - powinna być opcja 'po całości'..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 27, 2013 15:13 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Jest tak, że te ogłoszenia są lokalne, ale w skali globalnej też widoczne. Ale ludzie szukają raczej po miejscu, tym samym jeśli ogłoszenia były puszczane na miasto Kinii, to w Warszawie większość osób ich nie zobaczy - bo szukają po Warszawie.

To ma sens, większość ludzi nie oferuje dowozu niczego, a tanie to to nie jest ;)

Szalony Kot

Post » Pon maja 27, 2013 15:56 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Praktycznie nie szukam niczego w ogłoszeniach, więc mam małą praktykę :mrgreen: Ale już wiem - jak sie nie wpisze lokalizacji to widać wszystko. Proste.
Tylko, że dużo... :?

A koty to nie takie odległości przemierzały...

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 27, 2013 19:45 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Dziewczyny ja daję zawsze na województwo mazowieckie .... zawsze tak daję. W sprawie gangu jeśli były telefony z innego województwa to ewenement był. W zasadzie były ze 4: ze Stalowej Woli przez fb - Coco miała iść na 8 piętro bez zabezpieczonego balkonu, z którego wcześniej spadła identyczna kicia :evil: (sprawdzone wizytą pa), ze śląska po ogłoszeniu w radio przez Ewę - pan stwierdził, że on musi kota widzieć wcześniej a następnie, że w zasadzie już mu chęć przeszła na kota, z Wrocławia czy Poznania na dokocenie do domu 2 rodzinnego gdzie kot miałaby schodzić sobie na dwór po drzewie przy balkonie :evil: a czemu nie, przecież w życiu pana wiele kotów tak chodziło od jego dzieciństwa i ..... żyły raczej krótko, by nie powiedzieć bardzo krótko ... refleksja po dłuższej rozmowie, i z fb Coco bo sławna kicia stała się w ich bogatym mieście - koteczek dla właścicieli dużej fermy kurzej gdzieś na południu, gdzie chodzi mnóstwo kotów i nikt się nimi nie przejmuje..... dlaczego Coco? Bo znana z fb w ich mieście i córka zachciała sławnego koteczka bo jej koleżanki (dzieci 13-14 letnie dostały odpowiedź: niech zadzwoni rodzic - nie zadzwonił) nie mogą jej mieć, więc ona chce .... bardzo chce mieć sławnego koteczka. :evil:
podobnie myślałam jak Szalony Kot - ogłaszam lokalnie ale i na województwo o większej "przepustowości". Tylko te portale chyba "tropią" ip kompa bo jak chcę więcej ogłoszeń dać to mam komunikat: takie lub podobne już jest :evil: .

Może niech więcej osób ogłasza, może to da jakiś wymierny efekt.
Zostały 4 nieszczęśliwe już w tej chwili burasy.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon maja 27, 2013 20:05 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Teraz cos optymostycznego.
Odebrałam dzisiaj wyniki Ichigo ..... są o niebo lepsze ..... ciocia Alienor może być zadowolona :mrgreen: jej pupilek czuje się lepiej.
A konkretnie:
ph 6,5 ............. było 8,5
kryształów - brak............. były liczne
bakterii - brak
białaka uwaga uwaga - brak! .........było i ponad 50
śluzu - brak
ciężar książkowy :mrgreen:

Mamy na stanie:
leukocyty 5-10 pwp
erytrocyty 2-4 pwp

i to mnie martwi bo mówi ...... wciąż jest stan zapalny :evil:

więc ...... lecimy dalej z antybiotykiem
a za tydzień robimy badanko z posiewem :mrgreen:
gdzie
jeden był pozytywny, drugi jałowy.

Ktoś ma pomysł co jeszcze wchodziw grę?
Obrazek

Kinnia

Post » Pon maja 27, 2013 23:31 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Kilka dni temu pisałam, ze Czarna mało nie nasmarkała do miski wywąchawszy domieszke Uronodolu. To jednak było nie z powodu obrzydzenia jedzeniem z suplementami tylko chyba coś się dzieje w jej nosie. Smarków nie widać ale czasami kicha i potrząsa głową jakby coś jej przeszkadzało. Alergia czy przyziębienie? Apetyt ma, więc na razie u weta nie byliśmy. Zresztą do pobliskich nie mam już zaufania. Ostatnio jak poszłam po uro-pet bo się skończył i powiedziałam, ze daje kotce jeszcze Ipakitine to pani się dopytywała jak to się pisze i szukała w książce jakby pierwszy raz o takim leku słyszała. Na koci katar nikt z moich kotów nie chorował, Gang chyba też nie?
a teraz kilka zdjęć łóżkowych.
Chanel
Obrazek
No i udało się brzydybać je razem, co się rzadko zdarza
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ewa.KM

Post » Wto maja 28, 2013 19:31 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Uważaj na nią .... cos się dzieje..... a to jest kot, który musi być bacznie obserwowany.

Już mi przeszło ...... ale ....
Wczoraj wywołałam awanturę pod sklepem bo...... 8 latek wieszał ... tak ... wieszał na smyczy psa na trawniku przed sklepem :evil: w czasie gdy matka robiła zakupy. Nie będę opisywać szczegółów ale bachor wiedział co robi i wiedział, że źle robi. Oświadczam z całą świadomościa tego, rośnie nam kolejny homo sapiens sapiens z psychopatycznym sznytem.

Gang dzisiaj zjadł ze smakiem serca, żołądki i wątróbkę "kurową".
Zaczynam wpadać w panikę..... czas im się kończy. Ratunku.

Ichigo jest słodki .... dzisiaj chciał iść ze mną do pracy ..... jak dobrze pójdzie to kto wie.... może i tak będzie za czas jakiś ....

Ale łatwiej by było gdyby ktoś....300tyś jest mi potrzebne w nieoprocentowanej pożyczce :mrgreen:

No dobrze .... Ichigo jest w miarę spokojny -jak na niego- jeść za bardzo nie chce - jeszcze animonda carny to jakos trochę wejdzie i surowe mięsko jak ma humor bo jak humorek to już niekoniecznie.
Dajemy leki i czekamy .... cierpliwie czekamy.
Obrazek

Kinnia

Post » Czw maja 30, 2013 13:02 Re: MAMY DT DO KOŃCA CZERWCA...RATUNKU ....BURY GANG

Tiaaaaa

idę do gangu
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]