WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2013 13:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Blekitny.Irys pisze:
kotkins pisze:Leoś ma astmę.
Ewę okradli w sklepie z wszystkich pieniędzy.
Nie ma tu nic do tłumaczenia...

Bardzo martwię się o Ewę :(
Dziewczyny, jest nas tu trochę.
Pomyślmy moze, co ?

Każdy kto zechce , może wysłać priv - :ok: :ok: :ok:
W takiej sytuacji każda pomoc jest potrzebna.

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob maja 25, 2013 13:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Moim zdaniem tu nie ma co myslec, trzeba ja wspomoc. Konto? Duzo nie moge, ale ziarnko do ziarnka...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob maja 25, 2013 13:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

zuza pisze:Moim zdaniem tu nie ma co myslec, trzeba ja wspomoc. Konto? Duzo nie moge, ale ziarnko do ziarnka...

Dokładnie - ja na forum ostatnio jestem nie często, ale zawsze zaglądam tu i ówdzie.
Gdyby ktoś pierwszy uzyskał konto, proszę o podanie mi numeru na priv.
Ewa teraz pewnie nie ma głowy do bywania na forum, w związku z powyższym ja, mogę się szybko nie doczekać odpowiedzi.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob maja 25, 2013 14:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

ja tez poprosze, moze kotkinsowi sie uda dowiedziec?

zuza

Post » Sob maja 25, 2013 14:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

ja niestety mogę tylko klątwę rzucić za pomocą czarnego kotka na tego (...) złodzieja
co z przyjemnością uczynię
polowa kociarstwa mi choruje więc już jestem na debecie :(
szczęśliwie 16,5 letnia seniorka zdrowa, bo to byłaby jazda dopiero
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob maja 25, 2013 15:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

dajcie i mnie konto...proszę

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Sob maja 25, 2013 16:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Ser-niczek pisze:dajcie i mnie konto...proszę

Mnie tez.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob maja 25, 2013 16:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Jesteście kochane...

Zaraz do Ewy zadzwonię i poproszę o nr konta.

I powysyłam na pw.

A z tym załamaniem pogody to Zabersie masz rację- poprzednio też miał duszność przy zmianie z ciepłej na zimną aurę.
Dostanie przez kilka dni sterydy, wziewnie i dopyszcznie.
Neigh mówi ,że bóg wie co robi dając pewne koty określonym ludziom.
Nie wyobrażam sobie kogoś, kto nie ma w domu opakowania z Dexavenem i inhalatorka w takiej sytuacji.
Dzwoniłam do mojego znajomego weta i pytałam co jeszcze dać, ale powiedział ,że zareagowałam prawidłowo- lata hodowli MK z "nadwrażliwym, spastycznym oskrzelem"(cytat z pani pulmonolog) dały mi niezbędny trening.

Fio wylizała Leosiowi rano uszko.
Chyba mu chciała powiedzieć, że się o niego bała (siedziała w nocy na łóżku jak posąg i się w niego wpatrywała).
Może moja księżniczka nie jest aż taką zołzą?
W nagrodę oboje dostali kurczaka.
Tylko Leoś może kilka godzin po takim czymś radośnie "wtrząchnąć" pół piersi kurzej...a potem wyrzucić siłą moralną Amelkę z drapaka i się na nim zdrzemnąć!
Gdyby coś się stało Leosiowi nie przeżyłabym...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 25, 2013 16:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Dobrze, ze Leos ma Ciebie :)

zuza

Post » Sob maja 25, 2013 16:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

kotkins pisze:J

A z tym załamaniem pogody to Zabersie masz rację- poprzednio też miał duszność przy zmianie z ciepłej na zimną aurę.
Dostanie przez kilka dni sterydy, wziewnie i dopyszcznie.
Neigh mówi ,że bóg wie co robi dając pewne koty określonym ludziom.
.

Moja pani wet,cudowna kobieta mówi: "phi zdrowego zwierzaka mieć to każdy głupi potrafi." :D Chore maja tylko wyjątkowi ludzie.

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Sob maja 25, 2013 16:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Leoś to wyjątkowy kot.
Nikt nie kocha tak jak Leoś!

I o ile Amelka czasem mnie przerasta (albo przesikuje...) to on jest ideałem.
Cudowny rozmruczany rozczochraniec:)!

Amelka podeszła przed chwilą do śpiącej Fio i z całej siły przylała jej łapką w łepek.
I szybciutko uciekła.
Fio oszołomiona nawet nie podniosła głowy , tylko przerzuciła się na drugi boczek i spała dalej.

Ciekawe CO myślała Amelcia , przypomniała sobie ,że dwa lata temu oberwała od Fio???? :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 25, 2013 17:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Moja pani wet,cudowna kobieta mówi: "phi zdrowego zwierzaka mieć to każdy głupi potrafi." :D Chore maja tylko wyjątkowi ludzie.[/quote]

I to jest dobry przyczynek do dyskusji o poprawności miaulitycznej w kwestii wykupywania - jak się już te koty w typie wyciągnie z opresji, ujawniają się stadami problemy zdrowotne. Kiedyś ktoś (może z resztą sama to wymyśliłam) tłumaczył, że u kotów z takich warunków występuje mechanizm podobny do PTSD u ludzi: póki jest fatalnie, organizm przestawia się na tryb przetrwać za wszelką cenę, jak stres mija, wszystko się normalizuje - organizm przestawia taki pstryczek bo myśli "jest dobrze, można sobie pochorować" i huuuuziaaaaa, wirusy, bakterie i grzyby !!!

Ser-niczku, pamiętasz Tuptusia z Wrocka u Figaro , to był genetycznie obciążony, karłowaty persik (jota w jotę jak Czupurek Aaamms), przeżył w dt chyba z 2 tygodnie, poprawił się, a potem......... :cry: :cry: Ciocia Ja-smina się wtedy zakochała i miała już rozkład jazdy do Wrocka :(

A p. Ewissko powinna nosić w torebce z forsą Blusię(a), już widzę i słyszę tego złodzieja, który zanurzył łapkę w takiej torebce :mrgreen: Ręka do wymiany i zmiana profesji :smokin:

PS: Czy ktoś może przesłać Ja-smince numerek kontka Ewissko, plissssss!!!!

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Sob maja 25, 2013 17:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Dużo nie będzie, ale też kilka groszy wyślę o ile dostanę nr konta... :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 25, 2013 18:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Ja-smina pisze:(...)

A p. Ewissko powinna nosić w torebce z forsą Blusię(a), już widzę i słyszę tego złodzieja, który zanurzył łapkę w takiej torebce :mrgreen: Ręka do wymiany i zmiana profesji :smokin:
(...)

:smokin:
Bluś w torebce - marzeniem każdej kobiety, śmiało można nazwać takiego Blusia : "Luksusowym Przedmiotem Pożądania".
W skrócie LPP. :mrgreen:
Bluś może też ewentualnie, z gracją zwisać na ramionach... niczym gustowna etola, pilnująca torebki :twisted: :evil:
Sklonujmy Blusia, wytępmy złodziei.
Każda kobieta powinna posiadać i nosić (na sobie, lub przy sobie) Blusia , wtedy świat stałby się lepszym miejscem.
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob maja 25, 2013 19:56 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Sob maja 25, 2013 18:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Gińcie Wpleconożoskrytobójcy Torebkowikradzieje Paskudnipoczwarnie.
Obrazek

Monika_Krk

[poprzednia][następna]