Sąsiad chce otruć kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2013 15:35 Sąsiad chce otruć kota

Witam.
Nie będę tłumaczył przyczyn osobistych bo to za długa historia, mam kochanego puszka, od momentu kiedy sąsiada zwolniłem z pracy zaczyna się mścić. Mieszkam w bloku, nie mogę spać po nocach co moment wychodzę na podwórko kiedy wypuszczam kota aby sprawdzić czy nic mu nie jest. Trzy razy znalazłem podejrzanie wyglądający kawałek mięsa tuż po moją klatką, póki co zawsze miałem szczęście i zdążyłem wyrzucic podejrzany fragment miejsca, dodam że mój kot 2 razy spadł z okna, raz został otruty, a raz ktoś go wywiózł w siną dal, mimo tego dalej jest z nami :) Niestety nie ma dowodów ale jestem przekonany że to mój sąsiad, i wydaje mi się że w kwesti prawa nie mam niczego szukać. Mógłbym sam mu zrobić krzywdę, nasłać ludzi, rozwalić samochód ale nie leży to w mojej naturze. Nie mam pojęcia co robić, ciągle boje się o jego zdrowie. Uprzedzam że W TEJ CHWILI NIE WYPUSZCZAM KOTA, ale jeśli ktoś wchodzi/wychodzi z domu to zawsze mały wykorzysta okazje i idzie wąchać kwiatki, nie sposób jego upilnować, jeśli nie jestem w domu.

Mizan

Od: Sob maja 25, 2013 15:25

Post » Sob maja 25, 2013 15:38 Re: Sąsiad chce otruć kota

Osiatkować okna i balkon i nie wypuszczać kota.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob maja 25, 2013 15:39 Re: Sąsiad chce otruć kota

Jedyna rada to zabezpieczyć balkon/okno i kota nie wypuszczać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 25, 2013 15:44 Re: Sąsiad chce otruć kota

Mizan pisze:Witam.
Nie będę tłumaczył przyczyn osobistych bo to za długa historia, mam kochanego puszka, od momentu kiedy sąsiada zwolniłem z pracy zaczyna się mścić. Mieszkam w bloku, nie mogę spać po nocach co moment wychodzę na podwórko kiedy wypuszczam kota aby sprawdzić czy nic mu nie jest. Trzy razy znalazłem podejrzanie wyglądający kawałek mięsa tuż po moją klatką, póki co zawsze miałem szczęście i zdążyłem wyrzucic podejrzany fragment miejsca, dodam że mój kot 2 razy spadł z okna, raz został otruty, a raz ktoś go wywiózł w siną dal, mimo tego dalej jest z nami :) Niestety nie ma dowodów ale jestem przekonany że to mój sąsiad, i wydaje mi się że w kwesti prawa nie mam niczego szukać. Mógłbym sam mu zrobić krzywdę, nasłać ludzi, rozwalić samochód ale nie leży to w mojej naturze. Nie mam pojęcia co robić, ciągle boje się o jego zdrowie. Uprzedzam że W TEJ CHWILI NIE WYPUSZCZAM KOTA, ale jeśli ktoś wchodzi/wychodzi z domu to zawsze mały wykorzysta okazje i idzie wąchać kwiatki, nie sposób jego upilnować, jeśli nie jestem w domu.

I niech już kocio zostanie w domu. Upilnować można, jeśli się chce.
Nawet gdyby nie konflikt z sąsiadem, kota wychodzącego w mieście zawsze może skrzywdzić ktoś inny. Są jeszcze samochody i agresywne psy.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob maja 25, 2013 16:01 Re: Sąsiad chce otruć kota

W zeszłym roku jeden z moich wychodzących całe życie kotów zatruł się trutką.
Ledwie go odratowałam.
Od tego czasu ( jesień 2012 ), mimo iż mieszkam w domku i mam ogrodzoną posesję, moje koty nie wychodzą, i jeśli nie znajdę stuprocentowego sposobu na ich bezpieczne wychodzenie, np. zrobienie woliery, wychodzić nie będą.
Nie wypuszczaj kotka! Wydaje mi się, że to jedyne bezpieczne rozwiązanie.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob maja 25, 2013 16:01 Re: Sąsiad chce otruć kota

No ładnego masz sąsiada :) Niestety tak właśie jest - ludzka zawiść jest czasem nie do ogarnięcia. Proponuję Ci zamykać kotka na stałe a sąsiada postraszyć policją że zaśmieca klatkę schodową zepsutym mięsem.

Kocia321

Od: Sob maja 25, 2013 15:55

Post » Sob maja 25, 2013 16:11 Re: Sąsiad chce otruć kota

Spadanie z okna to już chyba jednak nie przez sąsiada. Także osiatkowałabym i nie wypuszczała zwierzaka.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob maja 25, 2013 17:22 Re: Sąsiad chce otruć kota

E, to chyba jakieś jaja ktoś sobie robi
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Sob maja 25, 2013 17:59 Re: Sąsiad chce otruć kota

mgj pisze:E, to chyba jakieś jaja ktoś sobie robi

Jeśli jestes taki/taka za przeproszeniem tępy/a aby myśleć że robie sobie jaja z kota który ma ponad 15 lat to wybacz ale współczuję. Mam zwierzaczka tyle czasu i nie pozwole sobie żeby jakiś mściwy śmiec mi go zatruł. Niestety mam młodszego brata który nie zwraca na to uwagi i jak wychodzi z domu to puszkin wykorzystuje okazje aby nabyć świeżego potwierza. Hasał sobie przez całe lata i nic mu nie było, od momentu zwolnienia idioty sprawa wygląda inaczej. Przeprowadziłem z rodziną poważną rozmowę na ten temat, żeby przez chociażby miesiąc, dwa nie wypuszczać go, dopóki pracownikowi roku nie przejdzie "szajba", ale brata niestety nie upilnuje. Nie wiem właściwie czego od Was oczekuje bo sprawa jak widzicie jest ciężka. Apropo prawa? To kpina. Policjanci są pierwsi do wlepiania dzieciakom mandatów za picie piwa w parku, zwierzęta niestety mają gdzieś, to przykre.

Mizan

Od: Sob maja 25, 2013 15:25

Post » Sob maja 25, 2013 19:02 Re: Sąsiad chce otruć kota

Jak komuś zależy i chce, to wszystko się da. Najwidoczniej, poza Tobą, nikomu z Twojej rodziny się nie chce i na kocie nie zależy.
I to jest w sumie najbardziej przykre.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob maja 25, 2013 20:54 Re: Sąsiad chce otruć kota

Mizan pisze:
mgj pisze:E, to chyba jakieś jaja ktoś sobie robi

Jeśli jestes taki/taka za przeproszeniem tępy/a aby myśleć że robie sobie jaja z kota który ma ponad 15 lat to wybacz ale współczuję. Mam zwierzaczka tyle czasu i nie pozwole sobie żeby jakiś mściwy śmiec mi go zatruł. Niestety mam młodszego brata który nie zwraca na to uwagi i jak wychodzi z domu to puszkin wykorzystuje okazje aby nabyć świeżego potwierza. Hasał sobie przez całe lata i nic mu nie było, od momentu zwolnienia idioty sprawa wygląda inaczej. Przeprowadziłem z rodziną poważną rozmowę na ten temat, żeby przez chociażby miesiąc, dwa nie wypuszczać go, dopóki pracownikowi roku nie przejdzie "szajba", ale brata niestety nie upilnuje. Nie wiem właściwie czego od Was oczekuje bo sprawa jak widzicie jest ciężka. Apropo prawa? To kpina. Policjanci są pierwsi do wlepiania dzieciakom mandatów za picie piwa w parku, zwierzęta niestety mają gdzieś, to przykre.

Przepraszam, nie chciałam Cię urazić. Ale sporo trolli snuje się po internecie i jak przeczytałam:
1. o ilości wypadków, które miał Twój kot
2. o tym co mógłbyś zrobic sąsiadowi, którego podejrzewasz (być może słusznie-ludzie są różni)

to pomyślałam, ze z taką osobą możemy mieć do czynienia, ponieważ ja ( i zapewne nie tylko ja):

ad. 1. zrobiłabym wszystko , żeby kot nie mógł wychodzić z domu, juz po pierwszym incydencie (obojętnie który z opisanych - spadnięcie z okna, otrucie, wywiezienie-był pierwszy)
ad. 2. chyba jednak nie rzucałabym gróźb tak otwarcie (mimo, ze piszesz, że nie w Twoim stylu)