4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2013 14:32 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

Cześć! jesteśmy czwórką małych kociaków i mimo, że mamy dopiero 6 dni już szukamy domków. Dlaczego? Ponieważ urodziliśmy się w piwnicy, nasza mama jest bezdomna. Tylko dzięki życzliwości ludzi możemy spokojnie spać przy niej nie bojąc się o to czy zmarzniemy lub zmokniemy. Nasza mama mówi, że tam na zewnątrz nie jest już tak miło jak tu, w kartonie z cieplusim kocykiem przy jej boku. Podobno czeka tam na nas wiele niebezpieczeństw. Dlatego musimy znaleźć swojego człowieka. Trochę się tego boimy, ale mama mówiła, że niektórzy ludzie mają dobre serduszko i zaopiekują się nami, będą nas kochać i tulić tak jak ona. Czy znasz taką osobę? A może to własnie Ty dasz jednemu z nas taki wspaniały dom? Obiecujemy być grzeczni i odwzajemnić Twoją miłość :)

Mam 4 śliczne kociaki, urodzone w nocy z 18 na 19 maja. Są 3 czarnuchy (w tym 2 mają łaciate znaczenia) oraz jeden szary. Płci jeszcze nie znam. Historia ich współlokatorów jest smutna, im szybciej one znajdą opiekunów tym większa nadzieja na to, że unikną przykrych doświadczeń. Maluchy urodziły się w piwnicy bloku w Giżycku. Sąsiedzi nie są zadowoleni z faktu że są tu bezdomne koty, a wiadomość o 4 następnych raczej dobrze nie wpłynie na relacje. boję się że je powytruwają, albo zrobią im krzywdę, bo są do tego zdolni.

Obrazek
picture host
Obrazek
image sharing
Obrazek
online photo sharing

tyśka1

Od: Pon cze 04, 2012 19:32

Post » Nie maja 26, 2013 12:34 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

komu kociska, komu? :D jakoś w połowie sierpnia będą do wzięcia, jako że chciałabym je najpierw zabrać do domu, nauczyć kuwetkowania etc :)

tyśka1

Post » Nie maja 26, 2013 13:13 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

Mam nadzieję, że mama kociąt będzie wysterylizowana jak jej stan na to pozwoli? W razie potrzeby pomogę w obniżeniu kosztów zabiegu.

Nie ukrywam, że jestem zwolenniczką usypiania ślepych miotów ze względu na skalę bezdomności zwierząt, choć wiem, że to trudna decyzja.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 26, 2013 13:22 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

właśnie staram się załatwić kartkę z urzędu na darmową sterylkę ale jak na razie nie mają i niewiadomo kiedy będą :?

a kociaki mają dzisiaj już tydzień więc wątpię aby wet podjął się teraz ich usypiania. nawet sterylki aborcyjnej nie chcą wykonywać jak jest już połowa ciąży.

tyśka1

Post » Nie maja 26, 2013 13:27 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

tyśka1 pisze:właśnie staram się załatwić kartkę z urzędu na darmową sterylkę ale jak na razie nie mają i niewiadomo kiedy będą :?

rozumiem, fajnie że próbujesz :) łaski nie robią, mają taki obowiązek, ale problem jest niestety powszechny w wielu gminach. Jak się nie uda, pomogę z bazarkiem i/albo w opłaceniu zabiegu. Rozumiem, że potrzebujących kotek jest więcej?

a kociaki mają dzisiaj już tydzień więc wątpię aby wet podjął się teraz ich usypiania. nawet sterylki aborcyjnej nie chcą wykonywać jak jest już połowa ciąży.

tak jak rozumiem awersję do usypiania (choć w Warszawie nie ma podobnego problemu póki małe nie otworzą oczu, ale i masz większy wybór jeśli chodzi o weta), tak ze sterylką aborcyjną już nie. Szkoda, że weci czasem mimo woli (wierzę, że nieświadomie) szkodzą zwierzętom.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie maja 26, 2013 13:37 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

na razie tylko ta jedna jest najważniejsza. są jeszcze 4. dwie z nich są tu od dwóch lat i małych nie mają, dwie są starsze, dzikie i niestety ale nawet ze złapaniem będzie problem bo nie podchodzą do człowieka mimo dokarmiania. zresztą, jestem sama z tym wszystkim, nawet TOZ nic nie robi. miał pożyczyć klatki-łapki już rok temu i mimo tego że było przypominane nadal ich nie dostałam :(

ja awersji nie mam, wiem jaka jest sytuacja. sama mam na wykarmieniu jeszcze inne bezdomniaki. na szczęście w tamtym roku urodziła się tylko jedna koteczka-własnie mamusia maluchów. reszta to na szczęście kocurki. także jestem świadoma, że kolejne na świecie nie są potrzebne bo te które już tu są nie mają swego miejsca. a wetów to za wielkiego wyboru tutaj nie ma u mnie. każdy mówi że to nieetyczne i nie chce podejmować się takich działań.

tyśka1

Post » Nie maja 26, 2013 13:44 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

tyśka1 pisze:na razie tylko ta jedna jest najważniejsza. są jeszcze 4. dwie z nich są tu od dwóch lat i małych nie mają, dwie są starsze, dzikie i niestety ale nawet ze złapaniem będzie problem bo nie podchodzą do człowieka mimo dokarmiania. zresztą, jestem sama z tym wszystkim, nawet TOZ nic nie robi. miał pożyczyć klatki-łapki już rok temu i mimo tego że było przypominane nadal ich nie dostałam :(

Z tą pomogę jak będzie trzeba. Podam Ci nr na pw bo rzadko bywam w Internecie ze względu na pracę. Może da się tym trudnołapalnym chociaż Promonvet podawać w żarełku do momentu wymyślenia patentu na złapanie?

Moja koleżanka taką stffforzycę sprytną i płodną łapała 4 lata. Na klatkę, na podbierak, na siłę woli. W końcu się udało, same nie wiemy jak ;)

Trzymam kciuki, żeby w końcu udało Ci się ubezpłodnić stadko :ok: :ok: :ok:

ja awersji nie mam, wiem jaka jest sytuacja. sama mam na wykarmieniu jeszcze inne bezdomniaki. na szczęście w tamtym roku urodziła się tylko jedna koteczka-własnie mamusia maluchów. reszta to na szczęście kocurki. także jestem świadoma, że kolejne na świecie nie są potrzebne bo te które już tu są nie mają swego miejsca. a wetów to za wielkiego wyboru tutaj nie ma u mnie. każdy mówi że to nieetyczne i nie chce podejmować się takich działań.

Rozumiem, moim zdaniem to głupota z ich strony przynajmniej z tymi zabiegami, może i po części wyrachowanie, ale trudno żebyś jechała ze ślepym miotem do Warszawy... najważniejsze, że zależy Ci na zapewnieniu tym kotom lepszego życia i zapobieżeniu zbędnemu rozrodowi :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie maja 26, 2013 14:13 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

dziękuję za wsparcie :D

tutaj jest wydarzenie o nich: https://www.facebook.com/KociakiBezdomniaki
prosiłabym o lajkowanie i udostępnianie kto może :wink:

tyśka1

Post » Śro maja 29, 2013 14:21 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

przypominamy się :)
Obrazek
screenshot app
Obrazek
snagit

tyśka1

Post » Czw maja 30, 2013 19:33 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

mamy 12 dni i już pierwszą parę otwartych ślepek :)
może ktoś wie gdzie jeszcze można poogłaszać kociaczki? oprócz gumtree, tablicy etc?

tyśka1

Post » Śro lip 03, 2013 8:25 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

tyśka1 pisze:mamy 12 dni i już pierwszą parę otwartych ślepek :)
może ktoś wie gdzie jeszcze można poogłaszać kociaczki? oprócz gumtree, tablicy etc?

viewtopic.php?p=6749858#p6749858
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lip 03, 2013 18:31 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

Co sie dalej dzieje z tymi maluchami????

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 04, 2013 10:03 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

jeden nie przeżył. jednego mam u siebie na DT i najprawdopodobniej ma domek (muszę przeprowadzić jeszcze wizyte PA) viewtopic.php?f=13&t=154145
a dwa matka wyniosła do ogródka do którego nie mam dojścia więc nie wiem dokładnie co się dzieje z nimi.

tyśka1

Post » Czw lip 25, 2013 20:10 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

szary ma DS :)

ktoś pomoże rozpoznać płeć pozostałych dwóch? wiem że zdjęcia nie powalają ale maluchy tak się wiercą że jest niemożliwością aby zrobić lepsze.
pierwszy:
Obrazek
Obrazek
drugi:
Obrazek

tyśka1

Post » Czw lip 25, 2013 20:19 Re: 4 kociątka szukają DT/DS Giżycko/transport

Jak dla mnie dziewczyny
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]