KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2013 9:43 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 27.05.2013r. do 02.06.2013 r.
27.05. pon. rano brak wiecz. Mara
28.05. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
29.05. środa rano brak wiecz. Teresa
30.05. czwartek rano brak wiecz. brak
31.05. piątek rano brak wiecz. brak
01.06.sobota rano brak wiecz. brak
02.06 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 25, 2013 9:52 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 27.05.2013r. do 02.06.2013 r.
27.05. pon. rano brak wiecz. Mara
29.05. środa rano brak wiecz. Teresa

poniedziałek i środa rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob maja 25, 2013 10:05 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

:D Dzwoniła do mnie babka z Tychów z pytaniem o Tajgę. Pani brała już kotkę Tosię od naszej Jadzi. Jednak dodała, że została nieco oszukana bo... kotka miała być spokojna i miła a to diabeł wcielony (konieczne były remonty). No ale Pani i tak kotkę bardzo kocha :D Odradziłam jej Tajgę bo myślę, że ona lepiej się odnajdzie w domu bez innych kotów, a Pani ewentualnie poradziłam energicznego młodziaka do towarzystwa dla szalonej Tosi.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob maja 25, 2013 10:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Może mój Ciel? On też ma ogień w pupie, ale potrafi być kochany jak wie, że mu się to opłaci :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 25, 2013 10:28 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 27.05.2013r. do 02.06.2013 r.
27.05. pon. rano Beatka wiecz. Mara
29.05. środa rano Beatka wiecz. Teresa

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 25, 2013 12:06 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze::D Dzwoniła do mnie babka z Tychów z pytaniem o Tajgę. Pani brała już kotkę Tosię od naszej Jadzi. Jednak dodała, że została nieco oszukana bo... kotka miała być spokojna i miła a to diabeł wcielony (konieczne były remonty). No ale Pani i tak kotkę bardzo kocha :D Odradziłam jej Tajgę bo myślę, że ona lepiej się odnajdzie w domu bez innych kotów, a Pani ewentualnie poradziłam energicznego młodziaka do towarzystwa dla szalonej Tosi.

Tosia w k.ch.
Obrazek
Tosia i Lucuś-Belmondo w d.t.
Obrazek

Pani nie została oszukana gdyż Tosia w "stadzie" zachowywała się bardzo poprawnie, była spokojna i miziasta
jak się poczuła "panią na włościach" bez towarzyszy do zabawy to...
Jadzia "przerabiała" to telefonicznie z Panią ale mimo (koniecznych remontów) Pani nie chciała oddawać Tosi :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob maja 25, 2013 12:48 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

.
Ostatnio edytowano Sob maja 25, 2013 13:06 przez Anett84, łącznie edytowano 1 raz

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Sob maja 25, 2013 13:05 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dziś byłam u Maszy i jej pociech, Masza już duuużo lepiej się czuje, lepiej oddycha, maluchy też fajne,
dobrze,że ruszyła na tym antybiotyku.
myślę,że jeszcze jutro zostanie w szpitaliku,a w poniedziałek ją odbiorę i zabiorę do siebie na tymczas całą rodzinkę
Masza skradła mi serce :) cudna Koteńka, będziemy szukać jej domku jak tylko maluchy pójdą w świat :)

Anett84

Post » Sob maja 25, 2013 13:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Anett84 pisze:Dzi

:?: :mrgreen:
Misia ma mega rujkę, drze się niemiłosiernie, ale apetyt ma przy tym lepszy niż kiedykolwiek.
Amanda chyba też ma rujkę, też nieźle zawodzi i nadstawia kuperek do miziania, ale przy tym paca łapą :twisted: Miała wypitą całą wodę, ale w kuwecie nie było siku. Beatka mówiła, że ona czasami zakopuje w koszyczku, tam niestety nie sprawdzałam. Martwi mnie ta kotka, ten jej guz jest naprawdę duży :(
Ktoś zrobił sobie kuwetę w koszyczku wiszącym nad kuwetą, było tam wszystkiego bardzo dużo pozakopywane :?
Pięc dupelków i mamuśka szaleli cały dyżur poza boksem. Kociaki były tak zmęczone, że same się wspięły po kratkach z powrotem do boksu i poszły spac :wink:
Nad nimi w boksie jest nowa kotka karmiąca z dwoma czarnymi dwutygodniowymi maleństwami, kocia rodzinka jest ze schronu. Kotka jest przetestowana i zaczipowana. Była bardzo spokojna, wszystko dała przy sobie zrobic bez problemu. Jednemu malcowi ropieje oczko, trzeba przemywac.
Anetka zabrała kocurka Bąbla do weta, test ma ujemny :ok: Narazie został w szpitaliku.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob maja 25, 2013 13:17 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:
Anett84 pisze:Dzi

:?: :mrgreen:
Misia ma mega rujkę, drze się niemiłosiernie, ale apetyt ma przy tym lepszy niż kiedykolwiek.
Amanda chyba też ma rujkę, też nieźle zawodzi i nadstawia kuperek do miziania, ale przy tym paca łapą :twisted: Miała wypitą całą wodę, ale w kuwecie nie było siku. Beatka mówiła, że ona czasami zakopuje w koszyczku, tam niestety nie sprawdzałam. Martwi mnie ta kotka, ten jej guz jest naprawdę duży :(
Ktoś zrobił sobie kuwetę w koszyczku wiszącym nad kuwetą, było tam wszystkiego bardzo dużo pozakopywane :?
Pięc dupelków i mamuśka szaleli cały dyżur poza boksem. Kociaki były tak zmęczone, że same się wspięły po kratkach z powrotem do boksu i poszły spac :wink:
Nad nimi w boksie jest nowa kotka karmiąca z dwoma czarnymi dwutygodniowymi maleństwami, kocia rodzinka jest ze schronu. Kotka jest przetestowana i zaczipowana. Była bardzo spokojna, wszystko dała przy sobie zrobic bez problemu. Jednemu malcowi ropieje oczko, trzeba przemywac.
Anetka zabrała kocurka Bąbla do weta, test ma ujemny :ok: Narazie został w szpitaliku.

a ja go nazwałam Rambo,a to jakiś Bąbel :) hehehe

Anett84

Post » Sob maja 25, 2013 14:33 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ziutek w D.S. z piórkiem :D

Obrazek

"No toż to mój Ziutek wykapany! :shock:"

[img=http://images44.fotosik.pl/706/65bf04631712ca46m.jpg]

ale się chłopak ma dobrze :ok: Majorko DZIĘKUJEMY !!! :torte:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob maja 25, 2013 16:08 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:Amanda chyba też ma rujkę, też nieźle zawodzi i nadstawia kuperek do miziania, ale przy tym paca łapą :twisted: Miała wypitą całą wodę, ale w kuwecie nie było siku. Beatka mówiła, że ona czasami zakopuje w koszyczku, tam niestety nie sprawdzałam. Martwi mnie ta kotka, ten jej guz jest naprawdę duży :(

Biedna :(, myślę, że najwyższy czas umawiać ja na zabieg (po rujce)

Mara S

Post » Sob maja 25, 2013 17:28 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze:
The Szops pisze:Amanda chyba też ma rujkę, też nieźle zawodzi i nadstawia kuperek do miziania, ale przy tym paca łapą :twisted: Miała wypitą całą wodę, ale w kuwecie nie było siku. Beatka mówiła, że ona czasami zakopuje w koszyczku, tam niestety nie sprawdzałam. Martwi mnie ta kotka, ten jej guz jest naprawdę duży :(

Biedna :(, myślę, że najwyższy czas umawiać ja na zabieg (po rujce)

Amanda na pewno ma ruję, aż się zdziwiłam, że wyszła z koszyka i nadstawiała do miziania (bez łapy). Miała zjedzone mokre i była qpa w kuwecie. A guz straszny.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 25, 2013 17:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Maluchy pobiegały luzem, straszne z nich rozrabiaki się robią. Przywiozłam im myszki do zabawy po moich kotach bo moje się nimi już nie bawią.
Była Pani oglądać kotki. Chce kocurka i wybrała tego z ciemnym noskiem, nie z białymi uszami. Chciałaby go zabrać już w środę, żeby być z nim cały czas przez pierwsze dni, bo ma wolne. Jest w kontakcie z Marą.
Ja też jeszcze dzisiaj napiszę, na którą kotkę zdecyduje się ten Pan co oglądał kociaki. Jest zmartwiony, że buraska zarezerwowana, bo ona najbardziej mu się podobała.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 25, 2013 17:38 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kocurek Pieprzyk z "5" jest zarezerwowany. W środę na przyjedzie po niego Pani (Teresa podam Twój numer) - sama sobie go zaszczepi, chce też wcześniej zrobić mu testy. Wiem, że mógłby jeszcze posiedzieć u nas, ale z drugiej strony jeszcze będzie pełno maluchów a te kotki już sobie świetnie radzą....

1) DT Piotrek:
- Wandzia - kotka szara z białymi końcówkami,
- Broszka - kotka czarna,
2) DT Martyna:
- kotka biała w jasnoszare plamki - zarezerwowana
- kotka czarna,
3) KCh - kotki od Hildy
- Szarka - kotka szara - zarezerwowana dla Pani Katarzyny K. z Katowic,
- Kreska - kotka czarna z białym - zerezerwowana dla Pana z Czeladzi
- kotka biało - bura,
- Pieprzyk - kocurek biało-bury - zarezerwowany dla Pani z Dańdówki,
- Uszek - kocurek biało-bury,
4) DT Aneta - kotki od Maszy- być może już są zarezerwowane
- 2 x kocurek szary
- 1 x kotka szara
5) KCh
- 2 czarne maluszki z mamą
Ostatnio edytowano Pon maja 27, 2013 8:25 przez Mara S, łącznie edytowano 2 razy

Mara S

[poprzednia][następna]