Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 24, 2013 11:50 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

raiya pisze:Basiu, Ty jesteś po prostu niesamowita, nie możesz przestać pomagać i czuwasz nawet teraz :1luvu: Tez nie wierze, ze to przypadki :1luvu: Dziewczyny, Wy wszystkie jestescie niesamowite, brak mi slow... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Tuptuś i Atomek, po prostu bajeczny duet :1luvu:

Tez tak myślę.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt maja 24, 2013 12:31 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Chwilę mnie nie było, a tu tak dobrze się dzieje. Cieszę się bardzo.

Julio, który z chłopaków nie poszedł by do domu to będzie ogromna radość. Ja mam słabość do starszych kotów (a jak już starszy i duży gabarytowo, to już w ogóle ;) ) i cieszyć się będę i Arkiem i Pumą. Może faktycznie Puma ma większe szanse na dt czy ds przy najbliższej okazji. Oby tylko i dla niego szybko pojawiła się możliwość :(

Jeśli chodzi o ogłoszenia u CatAngel ja je opłacę, to nie problem. A na miejscu każda kwota się przyda.
po_prostu_kaska

Post » Pt maja 24, 2013 13:52 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Kasiu, na razie i tak kilka dni musimy poczekać, bo potencjalna opiekunka wyjeżdża na kilka dni. Nie ma też nikogo do wizyty, więc pewnie wszystko ustalimy mailowo, a wizytę przeprowadzę od razu z dowiezieniem kota :oops:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt maja 24, 2013 18:39 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Niestety jestem w czarnej dziurze rodzinno-oobistej.
Dobiegam do netu żeby się zameldować.

Z góry przepraszam za brak kontaktu a nawet to, że nie odbieram telefonów...
:oops:
Niestety nie chcę się wywnętrzać na forum... ale jest dość słabo...
Muszę się zająć sprawami priorytetowymi... Ciężka ta wiosna, ni ma co :oops:

- Bardzo się cieszę, ze kobitki ogarniają sprawy techniczne... Ktoś musi...

- Dziękuję Asi jerzykówce za wsparcie w sprawie Bąbla. Ja jestem na skraju szaleństwa... Za dużo się dzieje... stan paniki nie mija...
- Jakoś bele jak muszę to ogarnąć... ale na forum nie będę bywać zbyt często...
- Tylko Żuba - agresor (nie wiem czy ktoś pamięta Żubę zwaną Żubrem) jest dla mnie wsparciem. Tak zwany koci agresor to kompletny luz i kamienny spokój... zawstydzający przykład dla mnie...

- Ja niestety nie potrafię i nie chcę pisać na forum wspomnień o Basi... Wybaczcie... to nie dla mnie... :(

- W sprawie rozliczeń (przepraszam, że tak zwlekałam :oops: )
Wpisuję wpływy na konto

Pieniążki dla Basi i chłopców:
20 złotych od alab108
30 złotych - MalgWroclaw
30 złotych - nelka83
50 złotych - dorcia44
20 złotych od saintpaulia (z "męskiego" konta, zgaduję że właściwie przypisałam?)
10 złotych od Lidka02
50 złotych od po_prostu_Kaska
50 złotych od miś baloo
100 złotych od Limlim
100 złotych od Agneski
250 złotych od osoby (?) z Sandomierza ?
50 złotych od bagheera
oraz 100 złotych dla opiekunek Tuptusia i Atomka od grupy szczycieńskiej

suma 860 złotych

300 złotych przekazałam Basi bezpośrednio w szpitalu z czego bardzo się ucieszyła i prosiła żeby podziękować (o pieniążkach tych powiedziałam chłopcom, na pewno im się przydadzą :1luvu: )
200 złotych dla białasków przekazałam za pośrednictwem Marzeni (dziękuję)
zostaje 360 złotych

Na transport dostałam (bardzo wam kobitki dziękuję, z radością i pokorą przyjmuję) :oops:
40 złotych od Nowej_Sztno
10 złotych od ?
80 złotych od zuzia96 - Zuziu kochana jeśli się zgodzisz o twoje 80 złotych będzie za opłacenie autostrady Warszawa - Poznań (2 x 40 złotych)...
:1luvu:

Ewunia (Ewa2406) wcisnęła nam niecnie 100 złotych jako udział w koszcie benzyny na pogrzeb Basi... i mimo walki nie udało się z powrotem od tej kwoty "wycisnąć"... :oops:

A ponieważ Ewunia wyraziła zgodę na przekazanie pieniążków na rzecz zwierów... bardzo proszę Julię o numer konta...
a te pieniążki wyślę czem prędzej na rzecz szczycieńskich zwierzaków w imieniu Basi i Ewy...
Bardzo proszę.

A ponadto chciałam też przesłać jeszcze część zebranej kwoty... tyż na kosmacze

Asiu i Julio... W sprawie karmy i żwiru która dotarła na adres Achy, kobitki nie negocjujcie ze mną... Mam do Was pełne zaufanie. Jesteście na miejscu i wiecie lepiej... czy pół dla chłopców i pół dla kocich rekonwalescentów albo wyprawkę dla kociastych jadących na DT czy DS...
Oficjalnie piszę, wy wiecie lepiej... nie pytać się mnie głupiej... karma jest u was... mnie już nic do tego...

Rozwlekle i nieuporządkowanie... napiszę jeszcze, że przeznaczam na Bazarek czy też Pchli targ dla kociastych (Fundusz czy też jak tam

Drapak wieżę Diogenes
Z Zooplusa, nówka sztuka nawet nie rozpakowana z folii. Moje kociaste maja taką i cieszy się dużym powodzeniem tylko natychmiast urwały zamontowaną myszkę.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... maly/49279

W Zooplusie kosztuje 189 złotych.
Wiem, że był jakiś czas temu wystawione były takie wieże (prawie nowe) na Pchlim Targu i cieszyły się dużym wzięciem.
viewtopic.php?f=27&t=144832&p=9100954&hilit=diogenes#p9100954

sprzedana za 140 złotych

i
viewtopic.php?f=27&t=149808&p=9534846&hilit=diogenes#p9534846
sprzedana za 149 złotych

Obrazek

Ja mam tylko jeden problem
Nie mogę za często bywać na forum...
Nie przypilnuję Bazarku czy tez Targu...

Gdyby ktoś w odpowiednim momencie kopnął mnie w kooferek... podbijał Bazar... itd...
to ja wyślę, przekażę czy też dam Reniferzastemu do przewiezienia o ile kupujący będzie zlokalizowany w dogodnym miejscu :roll:

A pieniążki oczywiście poszłyby na kociaste szczytniaste...
Potrzebuję tylko wsparcia osoby przytomnej i rozsądnej :oops:

Basik pamiętasz, jak zawsze piszemy? Trwamy
To Trwamy :kotek:

Czymam za wszystko i wszystkich :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt maja 24, 2013 20:28 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Zosiu, ja dawałam na benzynę, bo Reniferowy pojazd nie jeździ na wodę, ale decyzja należy do Was. Tak postanowiłaś i tak będzie.
Ja tylko mogę podziękować za wszystko.

Ja też "czymam" za Twoje sprawy :ok: . Oby się wszystko ułożyło i obyś szybko wróciła :ok: :ok: :ok: :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt maja 24, 2013 20:31 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Zosiu
jeśli mogę od razu tak napisać, jeśli zgodzisz się sprzedać wieżę za cenę z zooplusa to ja chętnie ją kupię. Przelew na wskazane konto przez Ciebie.
dużo serdeczności ode mnie. Jestem pod tel albo pw

sebow

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pt maja 24, 2013 20:32 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Zosiu, wiedz ze jestem przy Tobie. Dzwoń ,przyjeżdżaj ile razy chcesz. Domyślam się,że telefonów nie odbierasz bo masz ku temu powód. I to jest normalne. Nie zawsz człek ma siłę na rozmowę.

Trzymam kciuki by wszystko ułożyło się.

Te drapaczki sa fajne. Ja o takim marzę, moje koty zdania nie mają.
Ale są inne wydatki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 24, 2013 20:42 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Kciuki za domy kociastych, oraz mocne kciuki za Ciebie - Zosiu. Niechaj poukłada Ci się wszystko, co ma się poukładać, a problemy odejdą precz.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt maja 24, 2013 20:45 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Trzymam za Was mocno,ale nie pisze ,bo nie mam nic mądrego do napisania :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 25, 2013 11:15 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Kochani,dostałam wiadomość,że Zosia MA DOM!!!

Właśnie zadzwoniła do mnie najbliższa przyjaciółka Basi-Marzena i powiedziała,że Zosia idzie do super domu,do jej przyjaciół,że jest właśnie u nich,że dom rewelacyjny.Rozmawiałyśmy dosłownie chwilkę,bo ciągle przerywało,mamy się zdzwonić później,ale piszę o tym teraz,bo wiem,że inny domek też czeka na Zosię,tak?
Wyszło tak,że kilka przyjaciółek szukało domku dla Zosi i każda na swoją rękę.Marzena jest najbliżej chłopców i pewnie dostała ich 100% poparcie.
Może drugi domek byłby zainteresowany Bąblem?Z tego co pisze Meksykanka nie jest jej łatwo to wszystko ogarnąć i dobrze by było,gdyby on następny znalazł ds.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Sob maja 25, 2013 12:34 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Basia czuwa nad swoją ulubioną koteńką :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob maja 25, 2013 12:48 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

:ok: :ok: za domy dla wszystkich podopiecznych Basi :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 25, 2013 13:04 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Rozmawiałam z Sonatą, bo dostałam informację o adopcji Zosi...
Sprawa nie jest taka prosta...
- Sonata umówiła się we wtorek na odbiór Zosi. Potencjalny domek (sprawdzony i ofiarny) przygotował się już na odbiór Zosi (między innymi trzydniowy urlop, zakupy)... Sonata umówiła się z Danusią i jeszcze wczoraj potwierdziły wizytę.
Jerzykówka przesłała uspokajacze do Asi na adres Sonaty...
- Informację o adopcji Zosi dostała dopiero ode mnie

Przykro mi to napisać, ale wyrażono ogromne rozczarowanie i żal ze współpracy.
Proszono mnie o przekazanie tej informacji...

a ja jak potrafię czy też nie potrafię, streszczam...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob maja 25, 2013 14:00 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Pewnie się naraze większości z Was ale nie dziwię się rozczarowaniu i irytacji. Sonata starała się znaleźć Zosi najlepszy dom, tyle zostało zrobione ludzie się nastawili przygotowali i co? Ot tak przekazuje sie super wieści ze Zosia ma domek gdzieś indziej i wszyscy się cieszą. A ja uważam że to mocno niepoważne i tyle
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob maja 25, 2013 14:07 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Szylka Zosia szuka

Zgodzę się z Tobą. Dobrze, że kot ma dom, jednak przykre, że tak. Rozumiem rozczarowanie potencjalnego domku, to przykre.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

[poprzednia][następna]