Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 20, 2013 18:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U nas dopiero się skończyła nieomalże nawałnica :mrgreen:
Nagle pociemniało, ostro lunęło oczywiście musiała przyjść burza no i d..blada...ledwo zwierzaki zdążyłam zagarnąć do domu, tylko Kropka nie zdążyła, biedulka przesiedziała w garażu, ale tam chociaż było ciepło i bez deszczu, teraz jesteśmy już wszyscy w chałupce, ale jeszcze gdzieś w oddali grzmi :twisted:
Za to piesek sąsiadów daje popis :|
Zaczęły jeżdzić na sygnałach karetki pogotowia albo straż pożarna (nie widzę, ale słyszę :D ) i on gdy słyszy te sygnały zaczyna w "ten rytm" skowyczeć...normalnie nie można słuchać...na ulicy wycie za płotem wycie :ryk: :ryk:
Mam nadzieję, że się nic poważnego nie dzieje....
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon maja 20, 2013 18:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu - jestem , czytam , oglądam , podziwiam :1luvu:
U nas żadnych nawałnic , żadnych burz - a ja kocham burze, takie konkretne, z błyskawicami , piorunami .Za to ochłodziło sie bardzo, cały dzień pogoda taka więcej do ......

buziamy Cudaczkowo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon maja 20, 2013 19:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Izuś, ja się boję burzy :crying:
A ona wraca!
Znowu zaczyna lać i grzmi coraz głośniej....okropność...i znowu zrobiło się ciemno
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon maja 20, 2013 19:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:U nas dopiero się skończyła nieomalże nawałnica :mrgreen:
Nagle pociemniało, ostro lunęło oczywiście musiała przyjść burza no i d..blada...ledwo zwierzaki zdążyłam zagarnąć do domu, tylko Kropka nie zdążyła, biedulka przesiedziała w garażu, ale tam chociaż było ciepło i bez deszczu, teraz jesteśmy już wszyscy w chałupce, ale jeszcze gdzieś w oddali grzmi :twisted:
Za to piesek sąsiadów daje popis :|
Zaczęły jeżdzić na sygnałach karetki pogotowia albo straż pożarna (nie widzę, ale słyszę :D ) i on gdy słyszy te sygnały zaczyna w "ten rytm" skowyczeć...normalnie nie można słuchać...na ulicy wycie za płotem wycie :ryk: :ryk:
Mam nadzieję, że się nic poważnego nie dzieje....

Biedny piesio :( Pewnie się boi :(
U nas tez zapowiadali burze,ale przyjdzie pewnie dopiero w nocy.Znowu bede mieć noc zarwaną :evil:
U mnie Pusia bardzo sie boi burzy,więc trzeba ja przytulać,mówić do niej,głaskać.Wtedy jej trochę lżej.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon maja 20, 2013 20:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Daj tą burzę do mnie,u mnie trzy tygodnie zapowiadają deszcz i burze -i nic nie pada :?

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon maja 20, 2013 20:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

rudy kociak pisze:Daj tą burzę do mnie,u mnie trzy tygodnie zapowiadają deszcz i burze -i nic nie pada :?

ja tez się piszę, > Susza straszna, choc w zeszłym tygodniu lało. Dziś u nas podobno popadało, 10 min mzawki :evil:

AnnAArczyK pisze:piesek sąsiadów daje popis :|
Zaczęły jeżdzić na sygnałach karetki pogotowia albo straż pożarna (nie widzę, ale słyszę :D ) i on gdy słyszy te sygnały zaczyna w "ten rytm" skowyczeć.

dużo psów tak reaguje na dżwięk syreny....Niedaleko ode mnie jest taki czarny punkt, nie ma miesiąca aby nie było poważnego wypadku. Jak zaczynają wyc syreny / straż , pogotowie , policja / , to połowa okolicznych psów zaczyna wyć . Czasem brzmi to upiornie....No a jak juz helikopter widać......trzy tyg temu kobieta wrąbała sie na prostym odcinku drogi w drzewo :cry: Helikopter przyleciał , zabrał....Zmarła po kilku dniach . Jechałam wtedy do pracy na popołudnie , autobus nie przyjechał, jakiś kierowca co miał CB nas poiformował , ze droga w obu kierunkach zablokowana. a - będąc jeszcze w domu = widziałam helikopter , szukający miejsca do wyladowania.

Moje koty - tamte dawne , Misia i Gucio - burzy sie nie boja , spędzają różnie , w domu , pod folia, pod wiatą na drewno.Nie znam reakcji Pietruchy , bo burzy jeszcze nie było. Ale samolotów chłopak boi sie strasznie , z czego wniosek , ze nietutejszy. Bo ja - prosze drogich koleżanek niewymiarowych :mrgreen: - mieszkam prawie przy pasie startowym lotniska wojskowego , gdzie są F-16. No i moi rezydenci maja totalny olew jak te efki startują , czasem widać, że odczuwają dyskomfort, kulą uszy, ale poza tym - nic. A biedny Pietrucha wkopałby się w kretowisko, nie wie , co ze soba zrobić, wciska się pod kominek , usiłuje wleżć za kanapę , gdzie jest miejsca najwyżej dla chomika.
Aczkolwiek.....Gucio podobnie reaguje na wirowanie pralki 8O 8O 8O

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon maja 20, 2013 21:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

No i się już uspokoiło...jeszcze trochę pada, ale jest cisza i lekki wiaterek dosyć chłodny, ciekawe jaka będzie jutro pogoda :roll: ....chciałabym, żeby było słonecznie...

Dziewczyny, jestem hojna, oddaję Wam te burze w całości :piwa:
Ach, jaka rozrzutność z mojej strony :mrgreen: no, cóż niech stracę :wink: :1luvu:

U mnie najbardziej chyba boi się Lunka, ona tak na wszelki wypadek idzie sobie pospać do szafy :ryk:
Kacper tez się gdzieś przemyca, ale raczej jest "schowany na wierzchu" :mrgreen: czyli za kanapą tylko ogon wystaje...

Ramboliński nic sobie nie robił z burzy, u niego było takie "phiii, no to co że jest burza? Daj mi jeść kobieto i miziaj...miziaj"...
Więc postawiłam własny talerzyk, nałożyłam jedzonko i nie zdążył umoczyć dzioba w żarełku gdy nadleciał Kacperek, już się burzy nie bał....ważniejsze rzeczy się działy na szafce...i dosiadł się do talerzyka...jedli obaj, nie wiem czy startowali w zawodach, czy jedli na czas :mrgreen:, ale moment i talerz znalazł się na podłodze...pierwszy uciekł Rambuś, za nim Gapciu...winnych brak, ja zostałam z kompletem talerzy sztuk pięć :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon maja 20, 2013 21:54 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam się wieczornie i informuję że dziś burzy u nas brak ale padało zdrowo! :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon maja 20, 2013 22:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj:)
Deszczyk lubię, ale w przyzwoitych ilościach i bez grzmotów :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon maja 20, 2013 22:03 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam , u nas tylko deszcz , ale 2 razy zagrzmiało . Łatek sie boi burzy , moje raczej mają w nosie .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon maja 20, 2013 22:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U nas znowu leje....pewnie przez noc wytłucze mi kwiaty rododendronów :evil:
Ech...
No nic...idę sobie spać:)
Dobrej nocki:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon maja 20, 2013 22:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Do juterka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon maja 20, 2013 22:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Spokojnej nocki :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto maja 21, 2013 6:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U mnie trochę wczoraj burza postraszyła i uciekła dalej :mrgreen:
Dżulka warczy na grzmoty. Brzmi to tak jak by odpowiadała na zaczepki z nieba :ryk: :ryk: :ryk:
Chłopaki luz, idą spać tyle burza ich obchodzi :mrgreen: , a ja hmmmm raczej spokojnie :wink:

Chłopaki łasuchy co to za akcja z talerzykiem ? :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto maja 21, 2013 17:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U nas wczoraj burzy nie było ale deszczyk w sporych ilościach był.
Witaj Zuzinkowy zwierzyńcu :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]