WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 19, 2013 9:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Aniada mam identycznego wikliniaka !!!!!!!!! Do oddania zresztą bo moje dziecko dorasta...........i teraz już nie jest Anią z Wiklinowego Wzgórza - tylko diabli wiedzą czym

A przy Jożu to mi sie łezka zakreciła - moja śp mastiffka. Tak siadała.........w sensie dupsko na kanapie a łapy przednie na ziemi.........tak jej najwygodniej było. No ale ona była gigantyczna nawet jak na mastiffa angielskiego
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie maja 19, 2013 9:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ścianka piękna - zwiewna i delikatna. Tak mi się skojarzyła z bajkami z mchu i paproci.

Maja persa najczęściej siedzi w pozie amelkowej - czasami ma przy tym minę jak pijany marynarz z portowej speluny. W jej ślady poszły pozostałe koty - persy honorowe. Nieźle wygląda, gdy tak zasiądą obok siebie.

Neigh, ja pozbyłam się kretów dzieki akcji mojej Stokrotki ( pies rasy stokrotka) - otóż psica, jeżeli tylko namierzy kretowiska, natychmiast kuca i sika do kreciej dziury, bardzo precyzyjnie ustalając miejsce siknięcia. Kreta w ogrodzie nie uświadczysz. Tak samo zachowuje się poza ogrodem - łąka, las - osikać kreta. Nikt jej tego nie uczył...

Aniada, zwierzaki fantastyczne.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie maja 19, 2013 9:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

1.Zielone ludziki mają rozklapciane palce od czegoś innego- przyciski naciska się wskazującym. A reszta palców ? Hm?
2. Lista KW -kandydatów ("moja krótka lista" jak mawiał jeden niespełniony(?) do Moniki O.,nie z KRK) póki co nie istnieje: aplikacje do kury złożył Neigh, Ewissko i Sernik. Padła też opcja DT wychodzącego (koniecznie).
Z tym ,że powyższe Panie nie mają szans.
Są dwie inne inne kandydatki.
Przy nich jesteście że tak to ujmę - BEZ SZANS Moje Drogie!
Nie ten poziom, postarajcie się!
3. Dalio porównanie bardzo trafne.
Kotkins i Neigh prowadzą toczka w toczkę (jak mawiała moja Pani od Języka Rosyjskiego- zawsze się pisało "z dużych"!) działalność podobną do tej Anny K.
Zajmij się , zabierz koleżanki.
4.Kafelki i płytki...mam takie w stylu hiszpańskim.
To wygląda mniej więcej tak, ze wokół dużych- 40 x 40 cm są takie maleństwa 6x6 cm.
Te duże są gładkie i jednokolorowe, te małe wzorzyste taka majolika.
W ogóle takie płytki jakie widziałam w Hiszpanii,w Sevilli konkretnie.
Trudno czasem uwierzyć ,że cała elewacja w płytkach może dobrze wyglądać ,ale tam - pasowało.
Zawsze mnie to zastanawia- czy to kąt padania światła?
Czy temperatura wokół?
To co u nas byłoby szczytem kiczu, tam jest piękne...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie maja 19, 2013 10:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

kotkins pisze:3. Dalio porównanie bardzo trafne.
Kotkins i Neigh prowadzą toczka w toczkę (jak mawiała moja Pani od Języka Rosyjskiego- zawsze się pisało "z dużych"!) działalność podobną do tej Anny K.
Zajmij się , zabierz koleżanki.

matrix
ale pamiętaj, że to Tobie do głowy przyszło i Ty to napisałaś, żeby nie było nieporozumień
bo ja na to nie wpadłam :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie maja 19, 2013 10:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

kotkins pisze:Kotkins i Neigh prowadzą toczka w toczkę (jak mawiała moja Pani od Języka Rosyjskiego- zawsze się pisało "z dużych"!) działalność podobną do tej Anny K.

Napiszą o Was w gazetach i pokażą w telewizji??? :o
Ja też chcę :oops:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie maja 19, 2013 11:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Irysie - pożyczysz psa? Ewentualnie zaczniesz go u mnie w ogrodzie wyprowadzać??:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie maja 19, 2013 11:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

casica pisze:
kotkins pisze:Kotkins i Neigh prowadzą toczka w toczkę (jak mawiała moja Pani od Języka Rosyjskiego- zawsze się pisało "z dużych"!) działalność podobną do tej Anny K.

jeszcze czego :evil:

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Nie maja 19, 2013 11:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ser-niczek pisze:
casica pisze:

No co? A Ty nie chcesz objawić się w tv z zamazaną twarzyczką albo czarnym paskie na linii oczu? :lol:
Wywiadów już różnych udzielałam, ale to nie to co ogólnopolska sława :P

casica

Post » Nie maja 19, 2013 12:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Kuczę, pasek na oczach...ech z taką kartoteką to byśmy KW od razu dostały...i nie oddały...

Wiecie co?
Ja też przestaję odpowiadać na pw, na maile i posty na które mi się odpowiadać nie chcę.
Dyskutować o czymś co jest oczywiste i tłumaczyć się z tego co jest jasne.
I jednak wierzę w zielone ludziki. Z paluszkami rozklapcianymi od klawiatury.
One som.
Na pewno...!

kotkins

Post » Nie maja 19, 2013 12:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Każdy by chciał. Pasek na oczach, pełne imię i pierwsza litera nazwiska :)

casica

Post » Nie maja 19, 2013 13:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

casica pisze:Każdy by chciał. Pasek na oczach, pełne imię i pierwsza litera nazwiska :)

No jasne! :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie maja 19, 2013 13:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

casica pisze:
Ser-niczek pisze:
casica pisze:

No co? A Ty nie chcesz objawić się w tv z zamazaną twarzyczką albo czarnym paskie na linii oczu? :lol:
Wywiadów już różnych udzielałam, ale to nie to co ogólnopolska sława :P

w sęsie masz parcie na szkło????

Ser-niczek

Post » Nie maja 19, 2013 13:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

kotkins pisze:Kuczę, pasek na oczach...ech z taką kartoteką to byśmy KW od razu dostały...i nie oddały...

Wiecie co?
Ja też przestaję odpowiadać na pw, na maile i posty na które mi się odpowiadać nie chcę.
!

a ja pw napisałam yyyy i co teraz?

Ser-niczek

Post » Nie maja 19, 2013 14:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Oświatczenje

My kotu u Kotkinsuff ośfiatczamy siem ,że nam siem to nie podobywa.
Znaczy podobywa nam siem to ,że dajom chrupy i tuńmczyka i łsusia.
Że nam Durza gotujem takje mjenso zez garnka i se je liżem.
Że Amelce wolmno robjeć siczki.
I że jezd dużejszy drapak niż ten co był ftedy.
Ale siem nam nje podoba że:
- umyli nam (mje , Luszkowi i Fjoni) ogonu! To jest zue i siem spszecifjamy, zwłaszcza ja Lełon.Ogonu moju jezd moju. Nje posfalam żeby mje pszemocom i takom innom co jezd Młodom Kotkinsom do zlewa wew ułazience fsadzali i mje ogona myli. Bo mje to uporzy...upokrza...upkazuje! Mam potem takiego ledje sznurka pszes cały Dzjeń. I Fjonja ma ale ona to zbija łapom.
- jeszcze Amka ośfajatcza że ma se iść za te drzwje co je nam Durza wrednje zamyka. Amka zna śfajat , se pójdzie popaczeć i wew śmietnik może se wejść i wew dziurem co jom jamnikuff wukopali. Na śfejecei jezd życiem a tu jest wew oknje siatka co jej Amelja nje umi pazurem pszeciońć. Amalka se nje rzyczy żeby jej czasli futro i żeby jom Fjonia bijała łapom , bo to nje jest dobsze! Amelja chcce żeby to Fjonem bijali łapom , najlepjej cznsto.
- Fjonja se ośfjadcza ,że siem na pranje ogonuff nje zgadza.
I majom jej zabrać tem Ameljem co jom denerfuje.
Ale pranje ogonuff jezd ważmniejsze. Bo siem źle wyglonmnda po wypraniu ogonuff.
Fjo bendzje protstowmała do upadłego na fotel i śpjoncego kota!
- Feligz ośfjatmcza ,że nic nje ośfjadmcza bo se śpi.

Jeźli nje spełmnjom naszych rzondamń to se pójdziemy spać.
Wew ramach protestuff fszyskje Kotkinsy od dziś noszom se ogony wew gurem.
I co nam zrobjom ha!!
Jeśli chcecie inmne kotu to siem pszyłonmczcie.
Jak nas bendzjem dużo to nam pewnje dadzom i tuńmczyka, i łasusia , i mjenso!!

Lełon, Fjo i Amka.
Koty ucieśmnione.

Tu agenmt Melon.
Ja tesz protesmtujem bo chcem żeby objat był zaraz po śnmjadanju a nie czeciej po poudniu no bo do czego jest to podobnmne!!!
I bendem tupał bo podmnoszenia ogonuff mje bszydzi a co ja jakim permsem jezdem??
Mel

kotkins

Post » Nie maja 19, 2013 14:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- protest i oświadcze(nm

Koty ucieśmione kocham Was.

Niegh , Małż się zgadza na udostępnienie Stokrotki - tylko ona, tzn. Stokrotka nie zgadza się na rozłąkę z Małżem - to jego psa. No i kłopot...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]