persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 26, 2013 23:47 Re: ZNOWU!mini PErsinka :( w schr. Łódź- APola już w Wa-wie

Zosik pisze:Neigh ja ci w kocich sprawach ufam niemalże bezgranicznie.... ale pomysł z persem nieco mnie przeraża 8O
Zapytuję bowiem czy my, ludzie prości, gotowi jesteśmy na obsługiwanie TAKIEGO stworzenia!?
No i co na to Wasia ciekawam...
Teraz jest domową gwiazdą, jakże on zniósłby pojawienie się tak absorbującej persony, jaką jest pers?!
Panika... panika wdarła się w me życie... 8O
:mrgreen:

Eee tam. Fakt, że nie mam szczególnego doświadczenia z persami, bo tylko Pompon i Lukrecja, ale nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie różniły się od innych kotów. Oprócz tego, że Lukrecja jest bardzo spokojna i delikatna w obejściu, ale to raczej cecha osobowościowa. Przerw w myśleniu nie stwierdziłam - fakt, najczęściej pewnie myśli o żarciu. Może pewnych zachowań uczy się powoli, jak np. korzystanie z drapaka, ale jednak się nauczyła (może zresztą wcześniej nie miała potrzeby jego drapania). Myślę, że silikonowy żwirek też zaskoczy - dosypka do bentonitu jej nie przeszkadza. Bawi się może bez szaleństw, ale realnymi zabawkami.
A dlaczego do Wasi pers, a nie Piorunek? Bardziej by pasował.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro mar 27, 2013 9:38 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Piorunek słyszałam, że do domu z dziećmi tak nie bardzo. A ja mam gówniarza pięcioletniego, w miarę rozsądnego, aczkolwiek hałaśliwego czasem ponad miarę.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro mar 27, 2013 17:05 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Ten egzemplarz jest akurat niezmiernie prosty w obsłudze.
Wystarczy karmić i patrzeć co mu z drugiej strony wychodzi...

Tak będzie przez 4 miesiące.
Potem zaczną się tzw "schody".

Jak to napisała pewna Bardzo Mądra Forumowiczka: persy to ZWYKŁE koty, nie potrzeba im NIC więcej , niż np. koledze Wasi.
Gdyby owa BMF przyjechała i wyczesała Amelkę po trzech dniach od ostatniego czesania...taaa...

Pers to kot jak kot.
Że się czasem zawiesi?
Że myśli z przerwami?
Że go czesać trzeba?
Nie ma róży bez kolców...

Pers to nie taki prosty np. MCO...przy persie trzeba myśleć...z przerwami... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw mar 28, 2013 14:13 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Ja bardzo lubię myśleć z przerwami.
Najbardziej w całym procesie lubię przerwy...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw mar 28, 2013 22:03 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Właśnie dostałam info, że rudzielec od wczorajszego wieczora porasta sierścią już w swoim nowym domu.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob maja 18, 2013 15:26 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

I znów mamy persa w schronie :(
Niestety - nie wiem nic poza tym.
Ani w jakim wieku, anie w jakim stanie, jakiej płci czy maści :(
Jutro powinnam mieć jakieś bliższe informacje
Ech... :(

Duszek686

Post » Sob maja 18, 2013 16:10 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Napisz...no kurde, no...

kotkins

Post » Sob maja 18, 2013 17:49 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

kotkins pisze:Napisz...no kurde, no...

A tyłek to Ci kiedy ostatnio przetrzepano??? Guza szukasz? Aż się zaczęłam trzepać jak zobaczyłam Twój nick na tym wątku.........Kotkins marsz do domu.........( znaczy na własny wątek!)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob maja 18, 2013 18:07 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Neigh pisze:

A tyłek to Ci kiedy ostatnio przetrzepano??? Guza szukasz? Aż się zaczęłam trzepać jak zobaczyłam Twój nick na tym wątku.........Kotkins marsz do domu.........( znaczy na własny wątek!)

Pers .W schronie.

Masz rację.
Ale: pers. W schronie...

kotkins

Post » Sob maja 18, 2013 18:09 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

kotkins pisze:
Neigh pisze:

Pers .W schronie.

Masz rację.
Ale: pers. W schronie...

Ze niby mu tam źle? Chcesz go zakisić w DT? MOWY NIE MA!

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob maja 18, 2013 18:15 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

Nie rozdam pierwszemu, który się zgłosi, bez Pa, umowy itd.
Zgodnie z dobrymi radami najpierw przeczytam o nim wszystko w necie...

I zakiszę.

A co , myślisz ,że KTOŚ inny go weźmie?

kotkins

Post » Sob maja 18, 2013 18:17 Re: INNE-ZNOWU!PErs str.28:( w schr. Łódź- APola już w Wa-wi

kotkins pisze:Nie rozdam pierwszemu, który się zgłosi, bez Pa, umowy itd.
Zgodnie z dobrymi radami najpierw przeczytam o nim wszystko w necie...

I zakiszę.

A co , myślisz ,że KTOŚ inny go weźmie?

Tak myslę, że czas dac innym szansę. Bez cienia złośliwości to mówię.

Obrazek

Neigh

Post » Pon maja 20, 2013 6:33 Re: persy i INNE w schr. Łódź- ZNOWU! PErs :((-str.29

Pers jednak do schronu nie trafił...

Podobno przyszli jacyś ludzie i chcieli oddać swojego 13-letniego persa do schroniska. Wypersfadowano im to. Lub odmówiono przyjęcia. Nie znam szczegółów...
I nie jestem do końca przekonana o słuszności takiego postępowania, choć schronisko z założenia nie powinno przyjmować zwierząt właścicielskich, bo powołąne jest do opieki nad zwierzętami bezdomnymi...
Ja wiem,że nie wolno zwalniać opiekunów z odpowiedzialności za swoje zwierzaki... ale trochę się martwię o los tego kota :(

Mam nadzieję, że do tych ludzi coś dotarło i zaopiekują się swoim kotem, że nie porzucą go gdzieś w lesie czy pod czyimś płotem :(

Duszek686

Post » Pon maja 20, 2013 19:51 Re: persy i INNE w schr. Łódź- ZNOWU! PErs :((-str.29

ja szukam persa i czekam chociaż na jakąś wizytę czy coś...

magdalena.zaneta

Od: Śro maja 01, 2013 17:51

Post » Pon maja 20, 2013 20:29 Re: persy i INNE w schr. Łódź- ZNOWU! PErs :((-str.29

To Ty Pisałaś na adopcjepuchatych??
I nie ma wolontariusza?
Przykro mi...

kotkins

[poprzednia][następna]