Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 16, 2013 21:03 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

[*]

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw maja 16, 2013 21:30 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

["] :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 16, 2013 22:06 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

brak mi słów :cry:

Basiu [*] :cry:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw maja 16, 2013 22:22 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

Nie tak miało być...... :(
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw maja 16, 2013 22:33 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

[*]
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Pt maja 17, 2013 0:01 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

Basiu, nasze spotkanie się przesunie..........ale się spotkamy. Do zobaczenia Basiu w lepszym świecie.

A w kwestiach organizacyjnych ( pogrzeb) będzie oddzielny wątek, czy tu będziemy coś ustalać?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt maja 17, 2013 6:55 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

EVA2406 pisze:A w kwestiach organizacyjnych ( pogrzeb) będzie oddzielny wątek, czy tu będziemy coś ustalać?

EVO, ja myślę, że w kwestie organizacyjne to raczej na Basi wątku, bo tu zaglądają tylko nieliczni, a może więcej osób z Jej wątku chciałby coś w tej kwestii uzgodnić, być może przekazać realną świeczkę do postawienia na grobie. Chyba, że jak proponujesz oddzielny wątek założyć.

I tu trzeba oddzielny kolejny wątek założyć, bo dobijamy 100 strony, ale jakoś tak ciężko rozpocząć wątek kotów wpisami o organizacji pogrzebu. Nie potrafię tego wytłumaczyć :(

Alix76, w zaistniałej sytuacji, bardzo prosimy o jeszcze chwilę czasu i nie zamykanie tego wątku.

Oczywiście, w tej sytuacji wątek nie zostanie zamknięty. Proszę o zgłoszenie się do moderacji, kiedy uznacie, że to powinno nastąpić.
aassiiaa
[*]
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt maja 17, 2013 8:27 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

[*]

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt maja 17, 2013 9:19 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

ciężko coś napisać, ciężko zebrać myśli. Świeci słońce, błękitne niebo, bujna zieleń, wszystko rozbudzone i pełne życia, a Basia odeszła. Bez sensu.. Często w moich myślach czy wiadomościach do niej przejawiał się temat podziwu dla tego co robi, jak robi, jej wielkiego serca, empatii. I zobaczcie ile zostanie, ile uratowanych istot, które dzięki niej maja swoje niebo na ziemi, ile osób, które "zaraziła" chęcią pomagania. Pewnie brzmi to bezsensu w takim momencie:/
zwierzęta i ludzie zawdzięczają jej bardzo dużo..

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pt maja 17, 2013 9:25 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

:-(
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt maja 17, 2013 10:42 Re: Szczytno- Wolontariuszka Basia odeszła [*]

sebow pisze:ciężko coś napisać, ciężko zebrać myśli. Świeci słońce, błękitne niebo, bujna zieleń, wszystko rozbudzone i pełne życia, a Basia odeszła. Bez sensu.. Często w moich myślach czy wiadomościach do niej przejawiał się temat podziwu dla tego co robi, jak robi, jej wielkiego serca, empatii. I zobaczcie ile zostanie, ile uratowanych istot, które dzięki niej maja swoje niebo na ziemi, ile osób, które "zaraziła" chęcią pomagania. Pewnie brzmi to bezsensu w takim momencie:/
zwierzęta i ludzie zawdzięczają jej bardzo dużo..

jak napisał Horacy "Nie wszystek umrę.." Basia zostawiła po sobie na ziemi wiele dobrego....

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 17, 2013 11:41 Re: Szczytno żegna wolontariszkę Basię [*]

Pogrzeb Basi odbędzie się jutro - początek o godz. 10.00 w kaplicy szpitalnej w Szczytnie.
Msza w kościele jest o godzinie 11.00

Trwa zbiórka na wieniec, mszę, znicze. Jeśli ktoś ma życzenie dołożyć swój grosik, to rozsyłamy numer konta do wpłat.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt maja 17, 2013 16:24 Re: Szczytno żegna wolontariszkę Basię [*]

Tak bym chciała pojechać, ale nie mam jak :(
Chetnie bym się załapała, gdyby ktoś z Trójmiasta jechał
Danuś wysyłam PW
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 17, 2013 22:02 Re: Szczytno żegna wolontariszkę Basię [*]

Z wątku viewtopic.php?f=1&t=152779&start=735
Post warty uwagi
Nowa_Sztno pisze:Cisza jest na wątku, bo jakoś słów brak i każdy na swój sposób przeżywa i wspomina Basię, przed tym ostatnim pożegnaniem.

Mi dodatkowo słów zabrakło, jak sprawdziłam stan konta. I nadal nie wiem co powiedzieć, poza wielkim DZIĘKUJĘ.
Do tej pory samych wpłat z forum jest 470zł. Najpóźniej w poniedziałek wieczorem wstawię tu dokładne rozliczenie, bo pewnie w poniedziałek coś jeszcze na konto wpłynie. Nie wiem jak dziękować...

Odnośnie nadwyżki wpłat i sugestii, żeby pieniądze przekazać synom Basi, pozwólcie, że napiszę swoje zdanie: u Basieńki w domu zostały 3 koty i 2 psy, z czego jeden pies jest "osobistym" psem syna Basi. Piszemy tu często "chłopcy", "dzieci", ale to dorośli mężczyźni, których sytuacja finansowa jest o wiele lepsza niż niejednej osoby z forum, mającej pod opieką znacznie więcej zwierząt. Meksykanka przywiozła duży zapas karmy, a jeszcze większy przyniósł kurier na adres ACHY, i szczerze Wam powiem, że przy 3 kotach zapas ten powinien wystarczyć na kilka miesięcy, a rozumiem, że plany są takie, żeby z czasem wszystkie koty wyadoptować (zaczynając od kotki-Zosi). Ja należę do tych oszczędnych i rozsądnych jeśli chodzi o wydawanie pieniędzy, i wybaczcie mi, ale uważam, że synowie dostali już 300zł w gotówce (poza zapasem karmy), i przekazanie im kolejnej gotówki, po prostu nie byłoby rozsądne.
Moja propozycja jest więc taka, aby z tych pieniędzy wspomóc finansowo domy tymczasowe, które pod swoją opiekę przygarnęły koty Basi. Albo też, z czego pewnie ucieszyłaby się Basia najbardziej, dodatkowo wybrać jednego kota ze schroniska, i zająć się jego leczeniem, "odchuchaniem" i wyadotowaniem. Tym właśnie zajmowała się Basia - ratowała schroniskowe koty. W ostatnich miesiącach mocno ubolewała nad tym, że nie ma już siły do schroniska chodzić. Miałam przyjemność towarzyszyć Basi w Jej ostatniej wizycie w schronie, i doskonale pamiętam jaką Jej ta krótka wizyta sprawiła przyjemność.
Meksykanka mówi, że Basia zawsze chciała mieć czarnego kota. I w schronisku jest jeden czarny kot, 7-8 letni alergik. Może właśnie na niego przeznaczyć część pieniędzy? Albo na drugiego starszego kastrata, którego Basia zawsze brała na ręce i bardzo go żałowała, bo kocur ten cierpi na plazmacytarne zapalenie dziąseł, przez co niestety, co jakiś czas traci na wadze i zdrowiu. To dwa starsze kocury, najbardziej potrzebujące domu, odpowiedniej diety i dobrej opieki. To takie koty, którymi na pewno w pierwszej kolejności zajęłaby się teraz Basia, gdyby nadal pełna sił i zdrowia, była z nami.

Basiu [*]

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob maja 18, 2013 9:13 Re: Szczytno. Dziś pogrzeb Basi [*] Zapalmy świece.

ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]