Kotki Zdrojowe - Gala w domku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2005 15:00

:!:

Agusia

Od: Czw wrz 16, 2004 10:17

Post » Śro sty 12, 2005 7:10

do gory, bo czas ucieka !!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro sty 12, 2005 9:19

:!:
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 12, 2005 11:34

Sprawdź, czy nie podlegasz pod TOZ Wrocławski. http://www.toz.pl/jednostki
Jeśli tak to ostatnio przeczytałam w GWyb., że UM przekazał na potrzeby bezdomnych kotów w tym okregu 120.000 zł. - oczywiście schronisku - oni albo nie chcą, albo rzeczywiscie nie wiedzą nic o realiach tej umieralni.
Niemniej w-ce prezydent oficjalnie podał, że są to pieniądze na talony i karmą. Uważam, że w kazdej sytuacji trzeba się na to powoływać i koniec - i prosić nie "ustnie", ale pisemnie i z potwierdzeniem. Wiem, że brzmi to paranoicznie, ale myślę, że wrocławianom temat TOZu jest znany.
A wszystko było w kontekście tego, że w Warszawie karmę dostali po prostu karmiciele.
Nie wiem jak realne jest to wyjście, gdybyś chciała więcej inform. to napisz do mnie na PW.

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro sty 12, 2005 11:48

mamucik pisze:Sprawdź, czy nie podlegasz pod TOZ Wrocławski. http://www.toz.pl/jednostki
Jeśli tak to ostatnio przeczytałam w GWyb., że UM przekazał na potrzeby bezdomnych kotów w tym okregu 120.000 zł. - oczywiście schronisku - oni albo nie chcą, albo rzeczywiscie nie wiedzą nic o realiach tej umieralni.
Niemniej w-ce prezydent oficjalnie podał, że są to pieniądze na talony i karmą. Uważam, że w kazdej sytuacji trzeba się na to powoływać i koniec - i prosić nie "ustnie", ale pisemnie i z potwierdzeniem. Wiem, że brzmi to paranoicznie, ale myślę, że wrocławianom temat TOZu jest znany.
A wszystko było w kontekście tego, że w Warszawie karmę dostali po prostu karmiciele.
Nie wiem jak realne jest to wyjście, gdybyś chciała więcej inform. to napisz do mnie na PW.

popatrze zaraz w linka, ale my mieszkamy na Slasku - Gornym
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 12, 2005 11:51

strona sie przekierowuje na jakies It. solutions :(
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 12, 2005 11:52

Carmello, Agusiu, Vienno i Melbo – bardzo Wam dziękuję! :flowerkitty:

Jakaś kwota więc już jest – tylko nie wiem jaka, dlatego jeśli to możliwe, to proszę Was o deklaracje (może być na pw) wysokości wpłaty, żebym wiedziała, ile jeszcze jest potrzebne i na ile sterylek mogę się już konkretnie umówić z wetem (wstępnie umówiłam się na początek przyszłego tygodnia).

Ciągle obmyślam, jak cała akcję przeprowadzić pod względem technicznym, bo będzie to bardzo trudne – szczególnie dowóz i przechowanie kotków. Nie mam samochodu, telefonu, za to w małym mieszkaniu mam aktualnie 6 kotów, a w chłodne noce przemycam do siebie jeszcze Zezika, żeby choć przez parę godzin ogrzał sobie stare połamane kości.

Wszystko to przygnębia mnie i zniechęca, dlatego szczególnie dziękuję Carmelli, która bardzo zaangażowała się w tę sprawę i zmobilizowała mnie do działania. Dzięki jej wsparciu i optymizmowi zaczynam wierzyć, że to się uda!

Tangerine1 – może u ciebie gmina mogłaby przeznaczyć na to jakieś środki, warto popytać. U mnie nie jest to możliwe, bo to nie ich teren, tylko uzdrowiska, a uzdrowisko nie ma pieniędzy na takie rzeczy. Tutaj populację kotów reguluje się innymi sposobami... :cry:

—-

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Śro sty 12, 2005 11:56

Agusia

Od: Czw wrz 16, 2004 10:17

Post » Śro sty 12, 2005 11:59

nalezymy pod czestochowe
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 12, 2005 12:04

a ja proponuję nie mlaskać tylko podać konto i niech forumowicze wrzucą tam po 15 PLN
to nie jakieś koszmarne pieniądze a jak 20 osób wrzuci to będzie już połowa kwoty
sam się zgłaszam na początek - deklaruję 20PLN !
proszę o numer konta !
rokko + Luzak + Cicia + Baxter
Obrazek Obrazek Obrazek
My, koci Ojcowie, musimy się trzymać razem !

rokko

Od: Wto gru 07, 2004 11:00

Post » Śro sty 12, 2005 12:13

jola.goc pisze:Jakaś kwota więc już jest – tylko nie wiem jaka, dlatego jeśli to możliwe, to proszę Was o deklaracje (może być na pw) wysokości wpłaty

ja juz wyslalam pieniazki, 50 PLN.
sluchaj (jola lub carmella, ktora pierwsza ;)) wrzuc ten numer konta tutaj, ludziom bedzie latwiej jak beda mieli od razu, moze zniecheca koniecznosc pisania na PM?
co laaaaaaaaaaaaska ludziki :) moze byc 10, moze byc 15 lub ile mozecie... :)

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Śro sty 12, 2005 12:24

melba pisze:
jola.goc pisze:Jakaś kwota więc już jest – tylko nie wiem jaka, dlatego jeśli to możliwe, to proszę Was o deklaracje (może być na pw) wysokości wpłaty

ja juz wyslalam pieniazki, 50 PLN.
sluchaj (jola lub carmella, ktora pierwsza ;)) wrzuc ten numer konta tutaj, ludziom bedzie latwiej jak beda mieli od razu, moze zniecheca koniecznosc pisania na PM?
co laaaaaaaaaaaaska ludziki :) moze byc 10, moze byc 15 lub ile mozecie... :)

No to na razie prosze na pw, najlepiej do mnie bo mam non stop net wlaczony. nie wiem czy Jola bezie zyczyla sobie podania adresu tak na forum publicznym, bo chyba samo konto to za malo.
Jak sie zgodzi to pewnie poda, ja na razie mam pozwolenie pisania na pw :)

No to wychodzi, ze mamy J -50 (na razie), Joli 50, melby 50, rocco 20, czyli 170 zl, wiem, ze znajoma hodowczyni ma cos podeslac, nie wiem ile dala vienna. Pisze kwoty, zeby bylo jasne ile jest, ze to pojdzie na koty, ze nie zostanie przetrwonione.
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2005 7:09 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 12, 2005 12:26

aha, i napisalam do czestochowskiego TOZu czy mozemy liczyc na jakies wsparcie. na razie czekam na odpowiedz.
dam znac czy sie czegos dowiedzialam !
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 12, 2005 12:31

a moze by zmienic tytul watku? na cos w rodzaju ze juz troche mamy ale jeszcze ciut nam brakuje??

:)

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Śro sty 12, 2005 12:46

witajcie!
postaram sie pomoc finansowo ale ni obiecuje

ja mam 130zl, dostalam od dziewczyn (justyna_ebe oraz verano) - z tego chce sterylizowac i oporzadzic 2 kotki biedne (mam talony wiec za sterylke nie place) chcialabym je zaszczepic odpchlic i odrobaczyc, mam cudownego weta i koszt szczepien oraz odpchlania (chce strongholdem zeby bylo na robale glisty i swierzba od razu) bedzie ponizej 50zl wiec przy dwoch kotkach moge sie z 30zl dorzucic, ale jeszcze nie teraz... kotki (o ile przywioze ze slaska dwie, bo jedna to jest pewna na 100%) beda sterylizowane w srode i czwartek, wiec wtedy bede wiedziala ile dokladnie wyniesie mnie to wszystko i reszte dam Wam. Poinformuje Justyne_ebe i verano, ze ich pieniadze takze na inne koty pojda, ale nie sadze zeby mialy jakiekolwiek "ale" bo cel jest szczytny.

Jolu - podziwiam Cie, ja tez sterylizuje ile i co moge ale nie na taka skale! Bardzo popieram takich ludzi co robia tak dobre rzeczy bezinteresownie.

pozdrawiam

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

[poprzednia][następna]