Cmentarz Wolski, Wa-wa: PILNIE pomocy w łapankach,karmieniu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 14, 2013 14:51 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Mam też wielką prośbę, do wszystkich, którzy bywają na cmentarzu, karmią etc. -
jeśli widzicie chorego kota albo kotkę w ciąży, piszcie od razu!!!
Opisujcie dokładnie - gdzie widzieliście, jak kot wygląda.
Wtedy łatwiej łapać na leczenie i sterylki.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto maja 14, 2013 14:54 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Może by się udało w azylu w Milanówku przetrzymać tego biedaka? Tam były dwa nasze wolszczaki, zanim znalazły dom. Czy ktoś ma do nich kontakt?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto maja 14, 2013 14:55 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Jest jeszcze sprawa Rysia.
Rysio - na górce - jest bardzo chory.
Meldował o tym pan L., pani Bożena potwierdza.
Trzeba go złapać na leczenie, albo chociaż codziennie dawać mu Unidox.

Kot wychodzi rano, między 5 a 7, później się nie pojawia.
Pani Bożena nie ma teraz możliwości podawać mu leku, bo zaczęła rehabilitację,
przez co na cmentarzu jest tylko 3 razy w tygodniu (śr, pt, ndz). Wtedy też karmi.

Czy ktoś mógłby złapać Rysia do leczenia? Renata ma talony do dwóch lecznic.
Prosimy o pomoc!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 14:56 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

mziel52 pisze:Może by się udało w azylu w Milanówku przetrzymać tego biedaka? Tam były dwa nasze wolszczaki, zanim znalazły dom. Czy ktoś ma do nich kontakt?

Czy to tam działa Tajemniczy Wujek? Chyba w Milanówku właśnie.
Ktoś ma kontakt z Rafałem? Na forum się już niestety nie pojawia.
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 15:06 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Przeklejam namiary na Milanówek z wątku Pafnucego:

viewtopic.php?f=1&t=139977

Tajemniczy Wujek Z. pisze:kontakt:
Kontakt w sprawie adopcji: Monika
Tel.: 500 367 537 email: dt-monikah@wp.pl
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto maja 14, 2013 15:20 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Deklaruję się być w ten piątek na górce. Mogłabym trochę suchego zostawić przy domkach dla p.Ani (mam zadołowane dwie torby catessy dla wolszczaków - trochę to lepsze niż pupil :roll:, no i wiem, że ona nie może dużo nosić). Mogłabym też pomóc w łapance (choć raczej trzeba by wcześnie rano bo teraz jednak znacznie więcej ludzi na cmentarz chodzi) . Rysio raz do mnie wyszedł jak byłam w okolicach 11tej - ale to było ponad miesiąc temu i już wtedy biedaczysko nie wyglądał dobrze :( pisałam... ale wtedy była kwestia chorego czarnego :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto maja 14, 2013 15:24 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

W pierwszym poście zamieszczam bieżące rozliczenie z konta Wolszczaków.
Serdecznie dziękuję Darczyńczom w imieniu Wolszczaków!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewaw pisze:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROZLICZENIA WPŁAT I WYDATKÓW
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kwiecień 2013

Wpłaty:
- J.J.: 50 pln
- Kotydwa12: 50 pln
- meggi 2 (przekierowanie wcześniejszych wpłat od key_west i Tajemniczego Wujka): 150 pln
- Agneska: 30 pln
- patkazal: 50 pln
- Petroniusz: 35 pln
- Justyna25: 30 pln
- neron: 50 pln
- Fleur: 200 pln

Wydatki:
- Świat Karm, zakup puszek: 232,50 PLN

maj 2013

Wpłaty:
- Kotydwa12: 50 pln
- Agneska: 30 pln
- key_west: 100 pln

Wydatki:
- Felis Klinika dla Zwierząt, ul. Osowska, zwrot kosztów leczenia i eutanazji kotki Balbinki: 454 pln

Stan konta na dzień 14 maja 2013: 138,50 pln
Ostatnio edytowano Wto maja 14, 2013 18:48 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 15:40 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

bagheera pisze:Deklaruję się być w ten piątek na górce. Mogłabym trochę suchego zostawić przy domkach dla p.Ani (mam zadołowane dwie torby catessy dla wolszczaków - trochę to lepsze niż pupil :roll:, no i wiem, że ona nie może dużo nosić). Mogłabym też pomóc w łapance (choć raczej trzeba by wcześnie rano bo teraz jednak znacznie więcej ludzi na cmentarz chodzi) . Rysio raz do mnie wyszedł jak byłam w okolicach 11tej - ale to było ponad miesiąc temu i już wtedy biedaczysko nie wyglądał dobrze :( pisałam... ale wtedy była kwestia chorego czarnego :(

Dziękuję!!!
Ja mam już część puszek i czekam jeszcze na 50 sztuk oraz 4 worki z suchym (to wszystko od alysia).
Będę się wybierać na Wolę samochodem zapewne 26 maja, wtedy zawiozę karmę dla Pani Ani i resztę dla Pani Bozeny.
Niestety jestem uzależniona od mojego ojca z samochodem. Poza tym Krakvet nie przysłał wciąż jeszcze części zamówienia.
Jak mówiłam, w sobotę byłam na cmentarzu i zawiozłam część karmy Pani Bożenie.

Pani Bożena mówiła mi, że leczyła przez tydzień Unidoxem czarną kotkę z piwnicy.
Nie podawała natomiast antybiotyku Rysiowi, bo nie mogła i nie może tego robić codziennie.
Unidox schowany na cmentarzu przez mziel52 jest więc wciąż do użycia. Problem w tym,
że trzeba go podawać codziennie, żeby zadziałał, a tego chyba nie damy rady ogarnąć.
Dlatego lepiej by było złapać Rysia do leczenia na talony w lecznicy.
Pani Bożena oraz Tajemniczy Wujek mówią, że Rysio zazwyczaj wychodzi bardzo wcześnie, a potem jednak boi się ludzi,
więc szanse na złapanie go w ciągu dnia sa marne.
Ostatnio edytowano Wto maja 14, 2013 18:29 przez ewaw, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 16:04 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Teraz zadzowniła pani Wiesia z informacją, że dziś przyszedł przelew do dr Wojciechowskiej.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto maja 14, 2013 16:38 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

A czy rachunek za czarna kicie z ropniem miedzy oczami nie moze byc splacony talonami? Panie, ktore kicie lapaly sa zarejestrowanymi karmicielkami i na pewno tez takimi talonami dysponuja. Czy to byloby rozwiazanie kwestii kwestii finansowej ? . przynajmniej na razie...

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto maja 14, 2013 18:23 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

alysia pisze:A czy rachunek za czarna kicie z ropniem miedzy oczami nie moze byc splacony talonami? Panie, ktore kicie lapaly sa zarejestrowanymi karmicielkami i na pewno tez takimi talonami dysponuja. Czy to byloby rozwiazanie kwestii kwestii finansowej ? . przynajmniej na razie...

Nie da się rachunku spłacić talonami. Leczenie na talony ustala się z góry.
I musi to być lecznica, która ma umowę z gminą.

Wciąż czekam na maila, ile dokładnie długu zostało.
Mamy teraz 138,50 pln, trzeba bedzie po prostu poczekać na wpłaty, aż się uzbiera.
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 18:28 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

meggi 2 pisze:Teraz zadzowniła pani Wiesia z informacją, że dziś przyszedł przelew do dr Wojciechowskiej.

Cieszę się, że się wyjaśniło. Czekam na informację na piśmie (tzn. w mailu) z lecznicy,
ile jeszcze mamy do zapłaty.
Ostatnio edytowano Wto maja 14, 2013 18:45 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 18:44 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

mziel52 pisze:Może by się udało w azylu w Milanówku przetrzymać tego biedaka? Tam były dwa nasze wolszczaki, zanim znalazły dom. Czy ktoś ma do nich kontakt?

Mówiłam o tym właśnie Renacie, skontaktuję się z Milanówkiem.
Może się uda.
Ostatnio edytowano Wto maja 14, 2013 20:47 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 14, 2013 19:19 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

ewaw pisze:
alysia pisze:A czy rachunek za czarna kicie z ropniem miedzy oczami nie moze byc splacony talonami? Panie, ktore kicie lapaly sa zarejestrowanymi karmicielkami i na pewno tez takimi talonami dysponuja. Czy to byloby rozwiazanie kwestii kwestii finansowej ? . przynajmniej na razie...

Nie da się rachunku spłacić talonami. Leczenie na talony ustala się z góry.
I musi to być lecznica, która ma umowę z gminą.

Wszystko jasne, rozumiem. Moze warto teraz rozeznac sie, w ktorych lecznicach lecza na talony na sterylke? Czy ma ktos taka wiedze? Najlepiej ma sie rozumiec na Woli, bo najblizej cmentarza. (rozumiem, ze na Ossowskiej nie ma takiej mozliwosci?)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto maja 14, 2013 20:13 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Wydaje mi sie, ze jak sie dostaje talony, to juz w nich jest wpisane, do której lecznicy one sa.
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]