Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 13, 2013 21:53 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

ewar pisze:Wtrącę się, przepraszam.Basia jest bardzo chora, dałabym jej spokój z telefonami, sms-i.To miłe, tyle osób jej kibicuje, ale ona potrzebuje odpoczynku, snu, pewno i sił jej brakuje na gadanie.Kilka lat temu byłam w szpitalu, nie byłam bardzo chora, ale miałam dosyć odwiedzin, stereotypowych pytań, po prostu chciałam poleżeć i już.

Myslę, ze musimy sobie zdac sprawę, że Basia jest w bardzo poważnym, ciężkim stanie.
Basia jest w hospicjum.
Basia nie ma sił odbierac telefonów, czytać smsów.
Basia od długiego czasu nie je i to nie z powodu braku apetytu tylko rozwoju choroby.

Potrzebny jest cud.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 14, 2013 1:43 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Marzenia11 pisze:
ewar pisze:Wtrącę się, przepraszam.Basia jest bardzo chora, dałabym jej spokój z telefonami, sms-i.To miłe, tyle osób jej kibicuje, ale ona potrzebuje odpoczynku, snu, pewno i sił jej brakuje na gadanie.Kilka lat temu byłam w szpitalu, nie byłam bardzo chora, ale miałam dosyć odwiedzin, stereotypowych pytań, po prostu chciałam poleżeć i już.

Myslę, ze musimy sobie zdac sprawę, że Basia jest w bardzo poważnym, ciężkim stanie.
Basia jest w hospicjum.
Basia nie ma sił odbierac telefonów, czytać smsów.
Basia od długiego czasu nie je i to nie z powodu braku apetytu tylko rozwoju choroby.

Potrzebny jest cud.

Modlę się o cud.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 14, 2013 5:06 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

ja wierzę w cuda - modlitwy, ciepłe myśli i życzenia - wszystko w stronę Basi
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto maja 14, 2013 5:16 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Basiu :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 14, 2013 6:27 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Całe morze cieplutkich myśli przesyłam Basiu :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 14, 2013 6:45 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Przesyłam :ok: :ok: :ok: i dobre myśli z nadzieją na cud :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 14, 2013 8:00 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Nie ma miłosierdzia, nie ma sprawiedliwości.
Jest cierpienie i ból. :cry:
Basiu, obyś nie cierpiała.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto maja 14, 2013 8:16 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Póki życia, póty nadziei. :ok:
Akurat Basia na cud zasługuje.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto maja 14, 2013 8:20 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Dzisiaj medycyna radzi sobie z bólem, Basia nie cierpi, więc to jest jakieś pocieszenie.Ale tylko jakieś, prawda? :cry:
Ile jeszcze kotów w domu Basi zostało do zaopiekowania?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 14, 2013 8:28 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Sytuacja ze zwierzętami wygląda obecnie tak

Zosia szylka - z tego co rozumiem p.Danusia najprawdopodobniej nie zabierze jej na ds. ACHA13 miała z nią jeszcze ustalić jak wygląda ostatecznie sytuacja. Niestety, ale pewnie będzie szukać dt/ds

Bąbel - w dt u meksykanki
Tuptuś i Atomek - w dt u Petki i jerzykowej

Lord - ma ds u koleżanki Basi z pracy
Śnieżynka - ma ds za pośrednictwem ACHA13

Falusia - jest zaopiekowana na terenie jednostki wojskowej, w której pracowała Basia

Rudy Bazyli - zostaje z chłopcami
Niuniek - zostaje z chłopcami
Kundelek Rocki - zostaje z chłopcami
bernenka Stella - zostaje z chłopcami
po_prostu_kaska

Post » Wto maja 14, 2013 8:42 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Dziękuję .Najpilniejsza jest więc Zosia.Myślę, że należałoby pomyśleć też o domku dla Niuńka i Bazylego.Chłopcy i tak będą mieli zajęcie z psami, a kotom jakoś łatwiej przystosować się do nowego miejsca niż psom.Jestem tutaj takim adwokatem diabła, ale cóż :wink: .Zapytam jeszcze o domek Lorda, coś wiadomo jak się kot miewa?

ewar

Post » Wto maja 14, 2013 9:05 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Dziewczyny,
Kto potrafi, niech modli się o Basię...
Ja nie potrafię pisać...
Jest trudno
Basiu, my jakoś ogarniemy... jesteś nam potrzebna...

Są złe wiadomości z domu Śnieżynki... to pewnie Acha napisze... ale informacje są złe i częste...
Kotka jest agresywna...

Bąbelek jest przerażony...
Nie mam czasu o nim pisać.

Proszę was trwajmy jak potrafimy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 14, 2013 9:08 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Jeżeli kot od początku nie zachowywał się agresywnie to znaczy że coś się dla niej stało w tym domu już w trakcie pobytu. Wartoi delikatnie z nimi o tym pogadać, delikatnie w sensie: w jakim momencie nastąpiła zmiana zachowania, co się wydarzyło dla kota a gdy na to powiedzą, ze nic to: "proszę spojrzeć oczami kota i powiedzieć o wszystkim co się wydarzyło, a potem ocenimy każdą rzecz jakie mogła miec znaczenie" itp.

Bardzo rzadko koty sa agresywne z samych siebie :!: Mogą się zachowywac agresywnie z przerażenia. I to jest najczęśćiej.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto maja 14, 2013 9:23 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Nie będę wklejała linku do wątku Milusi, ale kotka miała łatkę agresywnej, nawet została wyrzucona z domu.Jest u Alyss, miziaczek z niej okrutny, miała kłopoty zdrowotne.Podobnie było z rudaskiem od sroka7, atakował, gryzł..itd.Ma super dom i jest bardzo grzeczny.Marzenia11, też nie wierzę w agresję ot, tak samą w sobie.Przykro mi, że pomóc nie mogę, mam w domu FeLV i tymczasowanie odpada, chyba, że takie bardzo awaryjne-kot w łazience, bardzo z resztą małej.
Zosiu, Bąbel jest przerażony, nie czuje się pewnie, musi mieć czas.Obróżkę feromonową ktoś już proponował, karma Calm i spokój, czas, a będzie dobrze.Jest zaopiekowany, podobnie jak białaski.Jest trudno, ale dacie sobie radę, jestem pewna.
Śnieżynce potrzebny jest nowy domek i szylci Zosi.Nowe ogłoszenia, FB?

ewar

Post » Wto maja 14, 2013 9:26 Re: Tymczasy u horacy7. 3 w dt. Basiu jesteśmy z Tobą!

Stan Basi pogarsza się z godziny na godzinę. Dzisiaj dzwonił do synow lekarz z bardzo złymi wiadomościami.

Marzenia11

[poprzednia][następna]