[Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2013 13:07 [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

W Warszawie, przy budynku policji mieszkają sobie koty... mają dobrze - są w miarę bezpieczne (ciężko powiedzieć żeby kot wolnożyjący był bezpieczny), zostały wyłapane i wysterylizowane i mają karmicielkę, która dba o to by nie chodziły głodne...
Jednak karmicielka odchodzi na emeryturę i nie będzie komu dbać o koty.
Z relacji osoby, która tam była - są chyba 4 dorosłe kotki (wysterylizowane), ale zostały 4 małe kociaki - samodzielne, pewnie ok. 2 miesięcy. Kociaki nie są oswojone (ale nie wiadomo jak bardzo są dzikie - niektóre koty da się oswoić w ciągu 2 dni, a inne po kilku miesiącach bywają dzikie), wyglądają na zdrowe. Płeć nieznana, wiem tylko że są 2 czarne i 2 jaśniejsze.

PILNIE SZUKAMY DOMÓW TYMCZASOWYCH dla 2 kociaków!!! 17go maja osoba, która poprosiła mnie o pomoc, ma przepustkę i może wejść na teren policji wyłapać kociaki... tylko nie mamy co zrobić z dwoma maluszkami.
Może ktoś z was będzie chciał/mógł wziąć chociaż jednego z nich na tymczas? Odrobaczenia, szczepienia i pomoc w szukaniu domów macie z mojej strony zapewnione!

Zdjęć niestety nie mam, wszystkie informacje mam od osoby, która wyłapywała tam kotkę do sterylki.
Ostatnio edytowano Pon maja 20, 2013 16:17 przez Draugia, łącznie edytowano 1 raz
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pt maja 10, 2013 13:47 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Musisz napisać coś więcej o kotkach w jakim sa wieku i czy dzikie ...mam nadzieje że cos się znajdzie .. :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt maja 10, 2013 13:54 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

lidka02 pisze:Musisz napisać coś więcej o kotkach w jakim sa wieku i czy dzikie ...mam nadzieje że cos się znajdzie .. :ok:

Draugia pisze:Z relacji osoby, która tam była - są chyba 4 dorosłe kotki (wysterylizowane), ale zostały 4 małe kociaki - samodzielne, pewnie ok. 2 miesięcy. Kociaki nie są oswojone (ale nie wiadomo jak bardzo są dzikie - niektóre koty da się oswoić w ciągu 2 dni, a inne po kilku miesiącach bywają dzikie), wyglądają na zdrowe. Płeć nieznana, wiem tylko że są 2 czarne i 2 jaśniejsze.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 10, 2013 16:12 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

OKI pisze:
lidka02 pisze:Musisz napisać coś więcej o kotkach w jakim sa wieku i czy dzikie ...mam nadzieje że cos się znajdzie .. :ok:

Draugia pisze:Z relacji osoby, która tam była - są chyba 4 dorosłe kotki (wysterylizowane), ale zostały 4 małe kociaki - samodzielne, pewnie ok. 2 miesięcy. Kociaki nie są oswojone (ale nie wiadomo jak bardzo są dzikie - niektóre koty da się oswoić w ciągu 2 dni, a inne po kilku miesiącach bywają dzikie), wyglądają na zdrowe. Płeć nieznana, wiem tylko że są 2 czarne i 2 jaśniejsze.

Dzięki OKI ;) chyba nie muszę już nic dodawać... :roll:

Draugia

Post » Sob maja 11, 2013 14:47 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

podbijam -sprawa pilna a zaintertesowania brak :(

Draugia

Post » Nie maja 12, 2013 14:30 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

i znów podbijam :roll:

Draugia

Post » Pon maja 13, 2013 9:18 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

kolejny dzień witamy szukając DT dla malców!

Draugia

Post » Pon maja 13, 2013 11:22 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Witam się i mam pytanko - żadnych fo t nie ma? :-(
wstawię apel na wkdt...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon maja 13, 2013 11:53 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

niestety fotek nie ma... jeśli chodzi Ci o grupę na FB, to już tam pisałam również, ale póki co cisza :(

Draugia

Post » Pon maja 13, 2013 13:39 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Draugia pisze:niestety fotek nie ma... jeśli chodzi Ci o grupę na FB, to już tam pisałam również, ale póki co cisza :(

ale jest jeszcze fanpage :-)

_ogonek_

Post » Czw maja 16, 2013 23:37 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

:?:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 17, 2013 11:03 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Koty miały być dziś wyłapane i przebadane przez weta - czekam na informacje.
Mamy DT awaryjny na tydzień

Draugia

Post » Pt maja 17, 2013 17:47 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Ja tak tylko z doskoku i z drugiej ręki: 2 kocurki, jeden czarny, drugi bury (jasny Tżet powiedział, więc chyba bury :roll: ) są u mnie na TDT. Ja jestem na drugim końcu Polski, więc Tżet ogarnia;]
Małe ponoć zdrowe, żadnych objawów kk nie mają (odpukać!), nie są zabiedzone czy chude i bardzo energiczne :lol: Mleko kocie zakupione, podane i wzgardzone. Mokra kocięca karma zostanie podana, gdy się trochę "ustoją", bo każde wejście do łazienki przemienia je w małe małpki, które próbują zwiać w miejsca, których człowiek nie przewidział, zabezpieczając łazienkę. Na razie koczują za klozetem, Tżet się czołga, żeby podścielać im polary w każde możliwe miejsce;] Z ostatnich doniesień: nie szaleją przy spuszczaniu wody.
Jedna nasza kotka syczy na nie przez drzwi, druga (prawdopodobnie już kiedyś miała małe) podpatruje z zainteresowaniem. Mam nadzieję, że się przełamie i będzie im choć trochę matkować. W niedzielę wieczorem najwcześniej będą foty, chyba że Tżet jakieś cyknie.
Zalecone mają odrobaczanie, ale to jak wrócę, bo jakiś dziwny preparat mają mieć podany (nie pamiętam, żebym się spotkała z nim na forum). Draugia, jak by co, to najpierw się z tobą skonsultuję.
Aha, Tżet ma przykazane, że ma je przenieść do dużego transportera, gdyby się za długo bunkrowały za tym kiblem, no ogólnie dostał wykład, na co ma zwracać uwagę i t p.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pt maja 17, 2013 17:54 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Jeśli będą jakieś fotki to je wstawię na stronkę WKDT - na razie wkleiłam tylko treść z linkiem do wątku.
Ja jako DT nie mogę niestety pomóc :(

_ogonek_

Post » Pt maja 17, 2013 22:45 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Doniesienia z ostatniej chwili: mleko zostało wypite, kociaki przeniosły się same do kontenera (mądre kotki), sprawność kuwetowa jak na razie nieznana.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

[następna]