Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę... ma dom u jaga1666 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 09, 2013 19:10 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Głupie babsko żarty sobie robi... Oby jej los odpłacił żarcikiem, kiedy będze potrzebować pomocy.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt maja 10, 2013 17:46 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Chyba muszę napisać pewne sprostowanie.

Do Wiedźmy odezwała się dziewczyna ze Szkocji z pytaniem czy może zasponsorować Stefkowi łóżeczko.
Nie powiem, nieco nas ta propozycja zaskoczyła, ale stwierdziłyśmy, że widocznie chłopak ściąga „dziwności” najpierw ta dziwna adopcja, teraz łóżeczko…
„Podreptałyśmy” jednak na FB z konta Kotyliona i tam czytamy, ze kotu zimno i twardo w klatce…
No tak, jak najbardziej można wyciągnąć taki wniosek z zamieszczonych zdjęć Stefana w klatce – goła wykładzina i tylko podkład higieniczny.

A to całkiem inaczej jest.

Zdjęcia zostały zrobione tuż po zapakowani Stefcia do klatki – poduszkę do spania dostał chwilę później. W pomieszczeniu gdzie przebywa jest całkiem przyjaźnie – to blokowa suszarnia ciepła i sucha z niewielki ale otwieranymi okienkami – jest świeże powietrze i słońce.
Wszystko to nie zmienia faktu, ze chłopak dostanie od sponsorki legowisko, które pójdzie z nim do nowego domu jako posag.
Jutro się zorientuję w hurtowni co mu można fajnego wyfasować.

I zobaczcie jak to się dziwnie plecie.
Jakaś wariatka robi sobie jaja, a z drugiej strony kogoś w innym kraju wzruszył los kota, któremu się niewygodnie śpi. Takie drobiazgi choć na chwilę przywracają wiarę w ludzi.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt maja 10, 2013 17:52 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Legowisko się przyda.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 10, 2013 20:57 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

W Szkocji fajne ludzie są, sprawdziłam :)
A Stefanek były idealnym leniwym przyjacielem mojego Filipka, co to go też nikt nie chce.
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Pt maja 10, 2013 21:03 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

asia-lodz pisze:W Szkocji fajne ludzie są, sprawdziłam :)
A Stefanek były idealnym leniwym przyjacielem mojego Filipka, co to go też nikt nie chce.

Pakować?
legowisko dołożymy :mrgreen:
Obrazek

andorka

Post » Pt maja 10, 2013 21:09 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Legowisk to i u nas dostatek (btw, wysłałam przelew) :)
Stefanka mogłabym może przechować, ale gdybyście Wy gadów ogłaszały. Mnie to ewidentnie nie idzie, brak doświadczenia chyba. O Filipa są same durne zgłoszenia, a teraz jak kociaki się pojawiły, to w ogóle dupa... :evil:
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Sob maja 11, 2013 0:30 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Staram się na fb w wydarzeniu, które utworzyłam wzruszać dolą Stefanka, że biedny, samotny w klatce siedzi żeby ktoś się ulitował nad jego losem, wklejam zdjęcia, które otrzymałam na maila, w pustej klatce - i nikt nie informował że to zrobione zaraz po włożeniu Stefcia do tej klatki, więc pytam czy ktoś podaruje mu ciepłą budkę
I właściwie wychodzę na kłamczuchę, bo ja labidzę że taki biduś, a Kotylion pisze, że tak oto sobie fajnie Stefciu żyje:

"poduszkę do spania dostał chwilę później. W pomieszczeniu gdzie przebywa jest całkiem przyjaźnie – to blokowa suszarnia ciepła i sucha z niewielki ale otwieranymi okienkami – jest świeże powietrze i słońce."
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob maja 11, 2013 23:27 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Zaznaczam, żeby być na bieżąco, przychodzę z wydarzenia na fejsie ;)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie maja 12, 2013 12:07 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Wielbłądzio pisze:Zaznaczam, żeby być na bieżąco, przychodzę z wydarzenia na fejsie ;)

Witamy nową fankę Stefcia :1luvu:

Ewan, nie gniewaj się, o to co napisał Kotylion.
Chcemy by wzruszał jako taki los kota porzuconego, a nie fałszywy obraz warunków, w których aktualnie przebywa.
Są na tyle dobre, na ile możemy je w tej chwili zapewnić. O 1000% lepsze niż w schronisku, bo opiekę ma indywidualną, dobre jedzenie, ale klatka nie jest dobrym miejscem dla domowego kota. Nasz hotelik nie jest typowym Domem Tymczasowym. Miejsce to z założenia miało być dla dzikich kotek po sterylizacji - kilka dni i powrót na podwórko. Niestety nie da się pomagać tylko dzikusom zamykając oczy na koty wywalone z domu tak jak Stefan, czy chore malce, którym tydzień - dwa leczenia w klatce ratuje życie.

A Stefciu siedzi czeka :(
A telefon milczy...
Obrazek

andorka

Post » Nie maja 12, 2013 14:14 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Udostępniłam! Stefan jest piekny!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A jego historia :cry: :cry: zasluguje na dobry domek, trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:

bananowy_kot

Od: Czw mar 26, 2009 0:50

Post » Nie maja 12, 2013 20:03 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Jestem fanką wszystkich takich facetów w czerni 8)
I każdego chciałabym móc zabrać do nas, ale u nas już 12 ogonów i moja jedna nędzna bibliotekarska pensja.
Oby jak najszybciej ten telefon zadzwonił, oby Ktoś zabrał, pokochał i jak najszybciej pozwolił zapomnieć wszystko, co stało się od odejścia Pani :( :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon maja 13, 2013 18:51 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

Hej,

Mogłabym zaoferować Stefanowi DT. Mam 3 koty, wszystkie ze schronu, koty są spokojne i nie agresywne. (Ruru zna moje koty, bo sama mi doradzała w schronie w zeszłym roku) ;-) Mam też małe dziecko... które nie męczy kotów, ale czasem bywa hałaśliwe, nie wiem jakby się czuł w takim towarzystwie......? Mieszkam w domku jednorodzinnym w spokojnej okolicy. Czekam na wieści.

Pozdrawiam Stefanka!

P.S. Z uwagi na urlop mam ograniczony dostęp do netu. W Łodzi będę w poniedziałek.

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Pon maja 13, 2013 19:09 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

fifi2005 pisze:Hej,

Mogłabym zaoferować Stefanowi DT. Mam 3 koty, wszystkie ze schronu, koty są spokojne i nie agresywne. (Ruru zna moje koty, bo sama mi doradzała w schronie w zeszłym roku) ;-) Mam też małe dziecko... które nie męczy kotów, ale czasem bywa hałaśliwe, nie wiem jakby się czuł w takim towarzystwie......? Mieszkam w domku jednorodzinnym w spokojnej okolicy. Czekam na wieści.

Pozdrawiam Stefanka!

P.S. Z uwagi na urlop mam ograniczony dostęp do netu. W Łodzi będę w poniedziałek.

O, to ja potrzymam :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon maja 13, 2013 19:25 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pon maja 13, 2013 20:26 Re: Mam 8 lat i wystawili mnie na klatkę schodową [Łódź]

No :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]