Tygrys bengalski i czarna pantera NOWA SZANSA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 09, 2013 10:17 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Totalny idiota, szkoda słów :(
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Czw maja 09, 2013 10:19 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Post strasznie długi, ale napisałam go ku przestrodze.

PS. czy ktoś weźmie moje koty na kilka tygodni? Chciałabym sobie trochę zaoszczędzić.

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Czw maja 09, 2013 11:05 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Dla Diablusia to już jest drugi zwrot z adopcji :( Ile ten kociak musi jeszcze przejść, żeby poczuć się końcu bezpiecznie?
Muszę przyznać, że w tej sytuacji nie dało się przewidzieć, że sprawy tak się potoczą. Domek wydawał się idealny...troskliwy i wyrozumiały. A jednak... stwierdzam, że podstawą jest również stały kontakt z adoptującymi, żeby w razie czego zareagować.

Czy znajdzie się znowu domek, który weźmie oba? Myślę, że one świetnie sobie dadzą radę osobno, ale kocie towarzystwo jest tu konieczne. Kocie i towarzyskie towarzystwo...dla obu futrzaste stadko to chyba podstawa :)

Szkoda, że ten facet tak chciał dobrze dla kotów, że nic nam nie powiedział o swoich prawdziwych planach. Wiewióra przyjmuje kotki na DT w miarę swoich możliwości, a teraz dwa podrostki zostały w czasie kiedy pojawiają się już małe kociaki i szanse na adopcje są niewielkie :/
Co będzie z kolejnymi, które będą potrzebowały pomocy? Klatka w lecznicy?
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw maja 09, 2013 13:37 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

rzeczywiscie idiota chetnie bysmy ich wzieli ale jestesmy z katowic i nie mamy transportu szkoda dzieciom odrazu wpadły w oko hehr

damcik

Od: Sob maja 31, 2008 9:39

Post » Czw maja 09, 2013 14:50 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Jeśli będę pewna jakiegoś domku na miliard procent, to zawiozę chłopców choćby na Grenlandię( Tajguś lubi się wygrzewać, ale no trudno, przywyknąłby ;) )

Obecnie kocurki mają około 8-9 miesięcy, są wykastrowani, zaszczepieni, odrobaczeni i chętni do przytulania. Diabluś jest mało ufny, trzeba mu sporo czasu zanim przyzwyczai się do innego człowieka i nowych warunków, ale potem to jest kot nie do zdarcia z kolan. Na początku na pewno by się krył i unikał kontaktu, ale jest łagodny jak baranek, jest po prostu taki delikatny. Tigerek z wiecznie zniesmaczoną miną ;) jest odważniejszy, bardziej rezolutny, pakuje się pod kołderkę, bodzie łebkiem, uwielbia być pieszczony. Obaj ciągle udają, że są głodni, ale nie przekarmiamy ich, mają super sylwetki młodych kocurków :)
Bardzo się z sobą zżyli i marzę o wspólnym domku dla nich. Z chęcią bym ich zostawiła dla siebie, ale mamy już trzy własne koty oraz niezliczoną liczbę tymczasów.

A oto kilka aktualnych zdjęć kotków. Jeszcze gorące ;)

Tigerek plażujący

Obrazek

Obrazek

Mamo, to nie ja ukradłem tę skarpetkę, przysięgam

Obrazek

Diabluś plażujący tym razem ;)

Obrazek

Duecik

Obrazek

Diabluś na pościeli z jego podobizną :D

Obrazek

Obrazek

Diabluś lekko zniesmaczony ilością zdjęć ;)

Obrazek

Obrazek

wiewióra11

Post » Czw maja 09, 2013 16:17 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Śliczne chłopaki :1luvu:

Żeby wreszcie im się poszczęściło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw maja 09, 2013 17:33 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Dodam jeszcze, że Tigerek ma niesamowitą sierść- bardzo gęstą, grubą i miłą w dotyku. Gdyby nie pospolite umaszczenie to bym podejrzewała, że jest rasowy. Jak tylko nadarza się chwila( czyli miliard razy w ciągu dnia), to całuję go w ten puchaty brzuszek :D

wiewióra11

Post » Czw maja 09, 2013 18:17 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Co za palant z tego gościa. Może lepiej dla kotów, że tak się stało. Ja na ich miejscu nie chciałabym takiego opiekuna.

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Pt maja 10, 2013 12:13 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Banerek dla chłopaków :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h8kbm][IMG]http://i.imgur.com/2yNLbTQ.gif[/IMG][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h8kbm][IMG]http://i.imgur.com/SpwRpQy.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt maja 10, 2013 12:57 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Super amyszko :) Dzięki :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt maja 10, 2013 13:27 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Brak odpowiedzialności za własne czyny
staje powoli porażającą normą....
:(
chłopcy zycze wam szczescia
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt maja 10, 2013 21:56 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Ehhhhh az zamarlam :( wierzyc się nie chce i serce peka!! Jak sprawdzac domki by uniknac takich przezyc dla kociakow? :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 10, 2013 22:12 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

To proste...trzeba zatrudnić jasnowidza, astrologa i dobrego psychologa (testy psychologiczne i na IQ) :) Zbadać czy nikt z rodziny adoptującego nie ma alergii, sprawdzić stan konta, PITa za ostatnie 3 lata i przeprowadzić dochodzenie wśród rodziny i znajomych :)
Nie mówiąc już o wizycie przedadopcyjnej i umowie sporządzonej przez jakąś dobrą kancelarię prawniczą :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt maja 10, 2013 22:28 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

O rany, ale smutna historia...

Ja nie pojmuję takich ludzi - biorę żywe stworzenie (tutaj nawet dwa) i jest dla mnie dziwne, że nie wcinają powietrza i że trzeba za ich potrzeby zapłacić? Co on, chory jest? Jak idzie mieszkać do hotelu, a potem wystawiają mu rachunek to też się dziwi - bo nikt nic nie mówił o kosztach? No ja pie***

Trzymam kciuki za dobry domek dla chłopaków. Są bardzo fajni, zasługują na najlepszy domek (jak każda kota tutaj :P).

Przypinam banerek do siebie :)

AnnikAKrk

Od: Nie mar 31, 2013 12:03

Post » Pon maja 13, 2013 9:48 Re: Tygrys bengalski i czarna pantera TRAFILI NA IDIOTĘ!!!!!

Cholernie przykra sprawa ...

Nie rozumiem argumentu przeprowadzki, a już tym bardziej braku jakiegokolwiek zainteresowania kotami, które "właściciel" ponoć kocha , a które oddał pod opiekę innej osobie.

Mam nadzieję, że łobuzy znajdą wreszcie swój dom.

Głowa do góry, mamy jednego bandziora, który 4 razy zmieniał miejsce zamieszkania, aż wreszcie znalazł swój ostatni dom - u nas. Jest przekochanym kotem :) Zatem nie martwcie się proszę, że jeden z nich wrócił z drugiej adopcji, jak znajdzie ten prawdziwy dom, to pokocha nowych właścicieli i będzie mu z nimi wspaniale.

wolsik

Od: Czw lis 22, 2012 12:46

[poprzednia][następna]