Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 09, 2013 12:40 Re: Broszka & Company

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw maja 09, 2013 12:42 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Revontulet i felin - jeśli myślicie o zakupie tej wieży to raczej odpuście sobie bo Wasze kocury się w niej wcale nie zmieszczą Gabarytowo wieża nadaje się dla drobnych kotów a najlepiej dla kociąt.

Dzięki za ostrzeżenie :D . Choć przy rozmiarach moich maleństw zawsze dokładnie sprawdzam wymiary budek/legowisk, itp. Drapak mają z serii dla dużych kotów :mrgreen:
Pokaż zdjęcia kociastych na wieży :wink: .

Też nigdy nie jadłam konfitury z akacji. Za to w dziecińswie zjadałam kwiaty prosto z drzewa :P

Edit: szybka jesteś z tymi zdjeciami :ryk: . Jeszcze nie wysłałam wiadomości, a zdjecia już sie pojawiły :ryk:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw maja 09, 2013 12:46 Re: Broszka & Company

Akurat zgrałam fotki i wstawiłam kiedy pisałaś o tym :lol:

Konfitura z kwiatów akacji jest naprawdę przepyszna, bardzo polecam gdybyście miały okazję nazbierać kwiatów :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 09, 2013 13:01 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Wczoraj przyjechała wieża za punkty - jest super, ale jej gabaryty są trochę małe :roll:
Nasze kociaste zachwycone, oczywiście szczególnie Pippin i Brosiak ale np. Broszka ma problemy żeby się podczas zabawy przedostać wewnątrz z jednego poziomu na drugi a w budce mieści się jedynie zwinięta ciasno w kłębek. A jest średniej wielkości kotem. Pippin jest chuderlakiem więc nie ma problemów ale spać w wieży raczej nie będzie bo nie ma jak wyciągać się na długość i wyciągać kopytka. Najlepiej mieści się drobna ważąca 2,5kg Kulka :| Broszka do spania wybrała legowisko na górze - tam też ma ciasno ale jakoś daje radę, oczywiście zwinięta w kłębek.
Revontulet i felin - jeśli myślicie o zakupie tej wieży to raczej odpuście sobie bo Wasze kocury się w niej wcale nie zmieszczą :? Gabarytowo wieża nadaje się dla drobnych kotów a najlepiej dla kociąt.
Oczywiście jako drapak do drapania z zewnątrz jest super :wink:
Postaram się upolować fotki z zabawy w wieży, na razie jak zgram to wstawię śpiącą na górze Broszkę.

Dobrze, że piszesz, bo wlaśnie się na nią zasadzalam :ok:
Znaczy trzeba będzie wybrać za te punkty coś innego tylko szkoda, że aktualnie nic szczególnego nie mają.

edit: Faktycznie taka sobie :?
Może Felek by się wpasowal do środka, bo on lubi "się pakować" :wink:
Ale w sumie nieduży karton też mogę mieć za friko.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt maja 10, 2013 0:16 Re: Broszka & Company

W zeszlym miesiącu narobilam strasznego dymu w wiecznie placącej z opóźnieniem agencji - postraszylam sądem, bo przegięli. Kasa pojawila się w dwa dni.
To przeszlam do ofensywy i - jak operatorzy komórek - wyslalam pierwszego maila na tydzień przed terminem platności. Oczywiście kasa nie przyszla w terminie. Po dlugim weekendzie wyslalam kolejny mail, uprzejmie informując, że kasy dalej nie ma. Dziś kolejny - tym razem nieco większą czcionką, pogrubioną i na czerwono oraz z trzema wykrzyknikami. I cóż dostalam w odpowiedzi? Ano, takie cuś:"Pani Magdaleno,
Przelew wyszedł od nas wczoraj późnym popołudniem. I bardzo proszę nie pisać do mnie takim tonem."
Myślalam, że spadnę ze śmiechu pod biurko :ryk:

edit: http://www.koci-sklep.pl/

felin

Post » Pt maja 10, 2013 8:55 Re: Broszka & Company

Odpisz że to proste jak budowa cepa: nie będzie maili takim tonem kiedy będą przestrzegać terminów płatności a skoro wolą mieć w d..pie terminy to niech się nie obrażają że ktoś monituje :roll: Wyślij im jeszcze notę odsetkową z odsetkami za zwłokę :wink:

felin pisze:edit: http://www.koci-sklep.pl/

Fajny sklep :ok:

Czekam na ostatnie dwie paczki z zoo+ - ciekawe czy dziś się spotkają u kuriera bo jedna jedzie przez Stryków a druga przez Wrocław :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt maja 10, 2013 10:38 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Odpisz że to proste jak budowa cepa: nie będzie maili takim tonem kiedy będą przestrzegać terminów płatności a skoro wolą mieć w d..pie terminy to niech się nie obrażają że ktoś monituje :roll: Wyślij im jeszcze notę odsetkową z odsetkami za zwłokę :wink:

felin pisze:edit: http://www.koci-sklep.pl/

Fajny sklep :ok:

Czekam na ostatnie dwie paczki z zoo+ - ciekawe czy dziś się spotkają u kuriera bo jedna jedzie przez Stryków a druga przez Wrocław :roll:

Przez chwilę mialam ochotę napisać, że na razie to tylko kolor, a jak dojdziemy do tonu, to dostaną list od mojego prawnika :twisted:
Zobaczymy co będzie w przyszlym miesiącu. Jeśli dalej będą takie opóźnienia (a minie już 6 miesięcy od podpisania aneksu), to faktycznie poproszę brata, żeby im wyjaśnil na firmowym papierze, że lamią prawo i czego się mogą w związku z tym spodziewać :mrgreen:

edit: Nawiasem mówiąc tekst tych maili jest zawsze taki sam:"Informuję, że w dalszym ciągu nie wplynęla platność za wymienione w zalączniku zlecenia". Zlośliwy ton zaiste :roll: :mrgreen:

felin

Post » Pt maja 10, 2013 10:50 Re: Broszka & Company

Broszko dzięki za opis akacjowy,już szukam drzew które będe mogła podskubać.Mam zamiar zrobić i sok i konfiturę z akacji.Przy okazji znzlazłam jak zrobić syrop z lawendy.
Do Morelki,zaglądam tylko nie piszę, teraz jestem na zwlnieniu to mogę troche posiedzieć przy kompie.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pt maja 10, 2013 11:34 Re: Broszka & Company

felin

Post » Pt maja 10, 2013 16:56 Re: Broszka & Company

fumcia pisze:Przy okazji znzlazłam jak zrobić syrop z lawendy.

Poprosimy o przepis :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob maja 11, 2013 11:19 Re: Broszka & Company

felin

Post » Sob maja 11, 2013 12:44 Re: Broszka & Company

Syrop lawendowy

2 łyżki suszonej lawendy
szklanka gorącej wody
szklanka cukru
pół laski wanilii
1 łyżeczka soku z cytryny

Lawendę i wanilię zalać gorącą wodą i odstawić do wystudzenia, po czym odcedzić (jeżeli boicie się zbyt silnego naparu, odcedźcie po 10 minutach). Dodać cukier, ewentualnie lekko podgrzać, żeby się rozpuścił. Dodać sok z cytryny dla pełniejszego smaku ale i dla pięknego koloru, bez niego będzie raczej blado buro-siny. Jeżeli ma długo stać, bezpiecznie jest syrop zapasteryzować.

Proszę bardzo przepis na syropek.

fumcia

Post » Sob maja 11, 2013 13:34 Re: Broszka & Company

Yyyyy...mmmmmm....
Tylko, że lawendę to ja mam jedynie z zielarskiego sklepu... :( Taka się liczy ??? :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 11, 2013 16:19 Re: Broszka & Company

fumcia pisze:Syrop lawendowy

2 łyżki suszonej lawendy
szklanka gorącej wody
szklanka cukru
pół laski wanilii
1 łyżeczka soku z cytryny

Lawendę i wanilię zalać gorącą wodą i odstawić do wystudzenia, po czym odcedzić (jeżeli boicie się zbyt silnego naparu, odcedźcie po 10 minutach). Dodać cukier, ewentualnie lekko podgrzać, żeby się rozpuścił. Dodać sok z cytryny dla pełniejszego smaku ale i dla pięknego koloru, bez niego będzie raczej blado buro-siny. Jeżeli ma długo stać, bezpiecznie jest syrop zapasteryzować.

Proszę bardzo przepis na syropek.

Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Tża :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie maja 12, 2013 8:29 Re: Broszka & Company

Morelko jak nie ma innej lawendy to musi być taka.
Beasia dla Twojego Tż-ta,wymoczoną lawendę zalać szklanką wódki,po 3 tyg. dodać miodu lipowego albo akacjowego i jeszcze niech troche postoi i nabierze mocy,można dodać pare plasterków imbiru.

fumcia

[poprzednia][następna]