Kapitan szuka dobrego domu !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2013 0:18 Kapitan szuka dobrego domu !

Witam wszystkich,

jestem na forum pierwszy raz, gdyż potrzebuje pomocy. 05.05.2013 znalazłem w swoich okolicach pięknego kotka, który siedział pod samochodem zmarznięty, mokry (padał deszcz) i głodny. Wiem od znajomego, że widział kota kilka dni wcześniej - więc ten błąkał się po okolicy od jakiegoś czasu. Kotek popiskiwał, chętnie się łasił i wręcz garnął na ręce. Mam miękkie serce do zwierząt, uwielbiam je więc bez namysłu zabrałem kotka, żeby go wyczyścić, nakarmić i zaopiekować się nim. Odwiedziliśmy także weterynarza, który określił jego płeć jako samczą, wiek na około 4-5 miesięcy. Kot ma katar, otrzymał zastrzyk przeciwzapalny, oraz jest na lekach w tabletkach. Został odrobaczony (choć robaków właściwie nie było), odpchlony, obcięto pazurki. Wygląda na to, że ktoś go po prostu porzucił.
Mam go w domu piąty dzień, jest bardzo grzeczny, nie było żadnego problemu z korzystaniem z kuwety, nic nie zniszczył. Uwielbia być głaskany, wyczesywany, przytulany. Komunikuje swoje pieszczotliwe potrzeby cichutkim pomiałkiwaniem, lub po prostu mruczy jak agregat prądotwórczy :ryk: Uwielbia także popołudniowe bieganie po pokoju zgodnie z wcześniej wytyczoną sobie trasą :mrgreen:
Kapitan, bo takie nadałem mu imię - ma to związek z tym, iż jedno oko posiada białą, a drugie czarną obwódkę na powiekach - jest świetny.
Niestety nie mogę go zatrzymać z jednego powodu. Moja narzeczona ma alergię na koty, a warunki mieszkaniowe zmuszają do ciągłego kontaktu ze zwierzęciem.
Dlatego szukam nowego, dobrego domu dla Kapitanka. Zwracam się z prośbą o pomoc.

Mieszkam w Zielonej Górze, woj. lubuskie.

Nie jestem jeszcze do końca obeznany z zasadami forum, jeśli popełniłem jakiś błąd, bardzo proszę o pouczenie.

Poniżej link do fotki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9d ... 5f1a1.html

termoforek

Od: Czw maja 09, 2013 23:43

Post » Pt maja 10, 2013 5:55 Re: Kapitan szuka dobrego domu !

Nie popełniłeś błędu, ale tutaj ciężko Ci będzie znaleźć dom dla Kapitana. Wszyscy mamy swoje koty ( część z nas jest zakocona "po uszy" ).
Musisz zrobić kotu ogłoszenia.
Poczytaj:
viewtopic.php?f=1&t=120970&hilit=+za+co+p%C5%82aci%C4%87+
Ostatnio edytowano Pt maja 10, 2013 12:07 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt maja 10, 2013 7:26 Re: Kapitan szuka dobrego domu !

Termoforek, dzięki, że nie przeszedłeś obojętnie obok potrzebującego stworzenia :ok:
Oboje z narzeczoną macie wielgaśne serducha, że choć na chwilę daliście mu dach nad głową i opiekę :)
Kapitan jest piękny :kotek:

Mulesia ma rację - tutaj będzie ciężko o dom, ale nie należy się poddawać :wink: Wystarczy systematycznie prowadzić wątek, pisać o kotku, wrzucać zdjęcia tak aby wątek nie przepadł gdzieś na dalsze strony.
Oczywiście ogłoszenia w necie i dobre fotki do nich to podstawa (tak my szukamy domków naszym podopiecznym). Większość ludzi to wzrokowcy, a fajne fotki przyciągają. Na forum można wykupić pakiet ogłoszeń od CatAngel, mają dużą skuteczność viewtopic.php?f=27&t=117559 .
Przyszły domek należałoby "sprawdzić" przed oddaniem kotka i podpisać z nim umowę adopcyjną - mogę przesłać wzór ankiety przedadopcyjnej i umowy :wink:
Poza tym byłabym za wykastrowaniem Kapitana przed wydaniem go do domu.

I życzę jak najlepszego domku dla Kapitana :ok:

edit. dopisz w tytule lokalizację :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41