fumcia pisze:a czy moge zapytać jaki sok sie robi z kwiatów akacji? Stała podczytywaczka.
Hej fumcia
Syrop z kwiatów akacji robi się właściwie tak samo jak z kwiatów mniszka czy z kwiatów czarnego bzu. Do akacji można dać trochę mniej cukru bo kwiaty same z siebie są bardzo słodkie
No i oczywiście oprócz pysznych smażonych kwiatów w cieście najlepsza na zimę jest konfitura
Oj, bardzo żałuję że nie mam tu akacji bo to jeden ze smaków mojego dzieciństwa kiedy objadałam się kwiatami prosto z drzewa jak babcia zrywała a smak smażonych czy konfitury zawsze będą przypominać mi dzieciństwo i babcię...
Wkurzyli mnie w zoo+
Zamówienie wyszło spore gabarytowo bo aż 5 paczek. Tak beznadziejnie je przygotowywali że wychodzą z magazynu pojedynczo przez kolejne dni i kurierzy tak codziennie popylają do mnie z jedną paczką

A ja codziennie muszę wyczekiwać choć mam kupę roboty poza domem bo najgorsze jest to że nasz stały miły kurier jest na urlopie i codziennie przyjeżdża ktoś inny - bez informacji telefonicznej i w zupełnie nieprzewidywalnych godzinach
Wczoraj przyjechała wieża za punkty - jest super, ale jej gabaryty są trochę małe
Nasze kociaste zachwycone, oczywiście szczególnie Pippin i Brosiak ale np. Broszka ma problemy żeby się podczas zabawy przedostać wewnątrz z jednego poziomu na drugi a w budce mieści się jedynie zwinięta ciasno w kłębek. A jest średniej wielkości kotem. Pippin jest chuderlakiem więc nie ma problemów ale spać w wieży raczej nie będzie bo nie ma jak wyciągać się na długość i wyciągać kopytka. Najlepiej mieści się drobna ważąca 2,5kg Kulka

Broszka do spania wybrała legowisko na górze - tam też ma ciasno ale jakoś daje radę, oczywiście zwinięta w kłębek.
Revontulet i felin - jeśli myślicie o zakupie tej wieży to raczej odpuście sobie bo Wasze kocury się w niej wcale nie zmieszczą

Gabarytowo wieża nadaje się dla drobnych kotów a najlepiej dla kociąt.
Oczywiście jako drapak do drapania z zewnątrz jest super
Postaram się upolować fotki z zabawy w wieży, na razie jak zgram to wstawię śpiącą na górze Broszkę.