SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 13:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Pierwszy kot Marcel ma 5 lat jak był młody to latał za zabawkami a teraz on "juz jest dorosły" i na zabawki nie chce patrzeć 2 Boniek ma 2 lata jeszcze jakos zainteresuję się zabawkami ale już też się robi "dorosły". Koty są nie wychodzące, jeść dostają raz dziennie po garści karmy każdy w swoja miske. Czasami się zdarza że nawet nie zjedzą tego co się im da, tak że się nie przejadają. Od czasu do czasu dostają mokre.

JJmajka

Od: Czw cze 28, 2012 10:24

Post » Nie maja 05, 2013 13:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

JJmajka pisze:To wtedy jaką? Jeden po kastracji trochę przytył a nie chce żeby drugi też nabrał wagi Patrzę na skład karm ale niestety nie znam się na tym. To może jakieś polecicie karmy dla kotów po kastracji żeby nie przytyły?

Polecam pierwszy post niniejszego wątku ;)
Uprzedzając pytania: karmy bezzbożowe są dobre dla kotów w każdym wieku i każdym stanie - w końcu w naturze nasze pieszczochy też nie polują na specjalne myszki dla juniorów, seniorów, kastratów, samców, samic, aktywnych, leniuchów, długo- lub krótkowłosych, tylko wszystkie na te same.
Jednak na Twoim miejscu rozważyłabym wprowadzenie większej ilości mokrego; jedząc samo suche koty się odwadniają, a to prosta droga do chorób nerek i układu moczowego.

xlchtloi

Od: Nie sty 13, 2013 20:35

Post » Nie maja 05, 2013 14:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Pytanie średnio związane z tematem, ale może ktoś wie, gdzie kupić owies (nie, nie dla konia :wink: ), żeby mieć pewność, że jest bezpieczny, niepryskany, nie maczany w chemikaliach itp i nadaje się dla kotów?

Rita83

Od: Wto gru 13, 2011 18:30

Post » Nie maja 05, 2013 14:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Rita83 pisze:Pytanie średnio związane z tematem, ale może ktoś wie, gdzie kupić owies (nie, nie dla konia :wink: ), żeby mieć pewność, że jest bezpieczny, niepryskany, nie maczany w chemikaliach itp i nadaje się dla kotów?

napisz do forumowej milena88 - ona mieszka na wsi i sama ten owies hoduje, podaje go swoim kotom. co jakiś czas ogłasza się zresztą na forum z propozycją sprzedaży :)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie maja 05, 2013 14:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Dzięki wielkie!

Rita83

Od: Wto gru 13, 2011 18:30

Post » Śro maja 08, 2013 20:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Moje koty - sztuk cztery - jednopyszcznie, ponownie ogłosiły, że GranataPet w żadnym z dotychczasowych smaków nie jest jadalna :?
Kotka wyrwana z bidy, nawet po sanacji paszczenki zjadła ze smakiem.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro maja 08, 2013 21:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

mój Łajza granatę (cielęcina i królik) wylizał i wył o jeszcze - to samo z feringą (wołowina z twarogiem). to tak celem wprowadzenia większego zamieszania w temacie :mrgreen:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro maja 08, 2013 21:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Wołowa Feringa znika w oka mgnieniu.

Natomiast cielęciny, jagnięciny itp mięs nie kupuję w żadnej postaci i dla nikogo. Także tego smaku próbować nie będziemy.
Obrazek

Boo

Post » Czw maja 09, 2013 9:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Boo pisze:Natomiast cielęciny, jagnięciny itp mięs nie kupuję w żadnej postaci i dla nikogo.

Ha, u mnie w mieście takich rarytasów w formie mięsnej w ogóle nie ma. Gotowe karmy to jedyny sposób, aby Riddick posmakował czego innego, niż wołowina, kurczak i indyk (bo czytałam, że monodieta to dla kota też nie za bardzo).
A tak ogólnie to chyba spróbujemy przejść na "oszukiwanego" BARFa, mam dość wyrzucania idiotycznie drogiego żarła, którego kot nawet nie chce wąchać :? Puszkę dostanie od święta, może jak się stęskni to lepiej wejdzie.

xlchtloi

Od: Nie sty 13, 2013 20:35

Post » Czw maja 09, 2013 19:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Cześć!
No to ja chyba jestem w temacie.... :twisted: poczynione ostatnio zakupy za sto kilkadziesiąt...trafią do kosza :evil: Moja larwa bawi się w lizanie dalej :x tylko musiki i paszteciki...Zakupiłam zachęcona konsystencją -defu -wołowina z pomidorami i szpinakiem...rzeczywiście breja..tu byłoby ok., ale tylko coś na kształt sosiku było do zlizania za pierwszym razem...reszta...bleeeee, za drugim podejściem już było niejadalne wszystko :x ( zapach jak dla mnie zalatuje wątróbką :roll: ). Kupiliśmy też ze względu na rzekomą konsystencję yarrah - kurczak + indyk z aloesem....tu porażka na całej linii. Było powąchane i raz liźnięte, a że do lizania się nie nadaje, bo za suche i zamiast musu, czy pasztetu przypomina mielonkę....jest absolutnie niejadalne!!!!! Cukier poszedł nam w górę :evil: Cysarzowa nieszczęśliwa...aż do dzisiaj kiedy to dostała tuńczykowego gourmeta...i z wdzięczności bez słynnego karmienia w jakieś 5-7 minut wylizała talerzyk do czysta 8O 8O :evil: . Myślę, że są koty stworzone do jedzenia dobrego i takie...co z całą pewnością kupowałyby whiskas :mrgreen: . Wynika z tego, że choć moja larwa uważa się za cysarzową i takie ma żądania względem obsługiwania...to niechybnie nie gustuje w wykwintnych strawach....a prób rozmaitych od najwyższych półek po średnie mamy na swoim koncie wiele :o . Co do chrupów na razie się nie wypowiadam wiążąco, bo jesteśmy w fazie wdrażania..z obawy przed luźnymi qoopami. Wstępnie mogę powiedzieć, że żadnego szału nie ma :evil: Jako ciekawostkę zapodam...może do zweryfikowania przez kogoś z Was...zapodałam owo yarrah kotu sąsiadów...jest wychodzący i żywiony biedronkowymi puchami i suchą karmą. Na lepsze przychodzi do mnie w odwiedziny :mrgreen: ...i co?????nawet nie tknął...wąchał, a i owszem, ale skosztować nie chciał 8O 8O 8O :evil: OGŁASZAM PONOWNY RANKING....(!) :mrgreen: NA JEDZONKO O KONSYSTENCJI MUSU LUB PASZTECIKU...zaznaczam mielonka być nie może :mrgreen: A i drobne chrupusie, albo bardzo kruche, czyli łatwe do gryzienia...jak ktoś wie...to ja chętnie wypróbuję....hm....w przyszłym miesiącu :mrgreen:
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Czw maja 09, 2013 20:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

A Herrmannsa z musów próbowałaś?

Maciek nie je (bo ma fazę na mielonki i kawałki w galarecie), ale karma wygląda ładnie.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Sob maja 18, 2013 11:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

U mnie też niestety Granata Pet nie posmakowała :( za cholerę nie chciały jej ruszyć
Ma ktoś pomysł na sensowną mokrą karmę w przyzwoitej cenie?
Niestety wszelkie mielonki odpadają :( Animondy nawet nie chciały powąchać
Najlepiej coś w sosie lub w galaretce :kotek:
jakieś pomysły?

Amarantine

Od: Wto sie 28, 2012 18:40

Post » Sob maja 18, 2013 11:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Miamora w sosie wcinają, ale martwię się czy nie jest za słabo zbilansowany?
Jeśli chodzi o suche dostają TOTW.

Amarantine

Od: Wto sie 28, 2012 18:40

Post » Sob maja 18, 2013 12:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Bozita
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]