Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 08, 2013 14:39 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Dotychczas nie było żadnych zgłoszeń na maj.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro maja 08, 2013 14:46 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

nelka83 pisze:
AYO pisze:Ja już się wypowiedziałam, ale mogę podsumować.

Zdecydowanie popieram kandydaturę kotów horacy 7 w formie dostosowanej do zmieniającej sie w szybkim tempie sytuacji i w porozumieniu z dziewczynami, które to pilotują.

Popieram :ok:

Ja z trasy ( z telefonu piszę ) i też popieram :ok: .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro maja 08, 2013 16:02 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Monika_Krk pisze:
nelka83 pisze:
AYO pisze:Ja już się wypowiedziałam, ale mogę podsumować.

Zdecydowanie popieram kandydaturę kotów horacy 7 w formie dostosowanej do zmieniającej sie w szybkim tempie sytuacji i w porozumieniu z dziewczynami, które to pilotują.

Popieram :ok:

Ja z trasy ( z telefonu piszę ) i też popieram :ok: .

ja również.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro maja 08, 2013 16:07 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

No, trzeba pomóc, nie ma to tamto;]
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Śro maja 08, 2013 18:06 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

viewtopic.php?f=8&t=130531&start=840
Zajrzyjcie, proszę.... Same nie damy rady z Moniką, a wiele można zdziałać przez takie akcje :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 09, 2013 17:07 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Witajcie. Powróciłem na internetowe łono.

Siostra Villemo5 dokonała formalnego zgłoszenia pomocy na maj dla Horacy7 -Basi. Jest link do wątku, motywacja jest oczywista, pomoc potrzebna.
Mój głos na koty Horacy7.
Jestem jak najdalszy od łamania Regulaminu ale... Nie ma innych zgłoszeń a sprawa niezwykle pilna, zatem zastanówmy się czy nie udzielić pomocy awansem jak najprędzej, teraz, a później rozliczymy to z Paktowych składek? Była taka propozycja od Siostry AYO. A może wpadną też jakieś Mietły z doraźną pomocą? Proszę o wypowiedź w tej kwestii starsze (stażem! Stażem oczywiście! :wink: ) Siostry.
----------------------------------------------------------------------------------------
Jerzykówka przejmuje w opiekę część kotów Basi. Tam też pomoc potrzebna. Aby nie rozdrabniać funduszy Paktu proponuję:
1. Pakt -dla Horacy7.
2. Paktowe, paktowy, niepaktowe, niepaktowi, ogólnie -wszyscy chcący pomóc więcej -dla Jerzykówki. Jeśli dobrze zrozumiałem -Meksykanka pilotuje ten samolot na privie. (numer konta i te rzeczy)
----------------------------------------------------------------------------------------
W ferworze walki nie traćmy z oczu i tego:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw maja 09, 2013 17:32 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:Witajcie. Powróciłem na internetowe łono.

Siostra Villemo5 dokonała formalnego zgłoszenia pomocy na maj dla Horacy7 -Basi. Jest link do wątku, motywacja jest oczywista, pomoc potrzebna.
Mój głos na koty Horacy7.
Jestem jak najdalszy od łamania Regulaminu ale... Nie ma innych zgłoszeń a sprawa niezwykle pilna, zatem zastanówmy się czy nie udzielić pomocy awansem jak najprędzej, teraz, a później rozliczymy to z Paktowych składek? Była taka propozycja od Siostry AYO. A może wpadną też jakieś Mietły z doraźną pomocą? Proszę o wypowiedź w tej kwestii starsze (stażem! Stażem oczywiście! :wink: ) Siostry.
Jerzykówka przejmuje w opiekę część kotów Basi. Tam też pomoc potrzebna. Aby nie rozdrabniać funduszy Paktu proponuję:
1. Pakt -dla Horacy7.
2. Paktowe, paktowy, niepaktowe, niepaktowi, ogólnie -wszyscy chcący pomóc więcej -dla Jerzykówki. Jeśli dobrze zrozumiałem -Meksykanka pilotuje ten samolot na privie. (numer konta i te rzeczy)
W ferworze walki nie traćmy z oczu i tego:

O to to - w tym wypadku zgadzam się ze wszystkim co Brat powiedział, napisał i pomyślał . :ok:
Nie wiem jak reszta Sióstr uważa ?
Szczególnie podoba mi się pomysł z pomocą awansem - w tym szczególnym przypadku -popieram.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw maja 09, 2013 18:02 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Popieram pomysł pomocy "awansem", tyle że warto rozgłosić wśród Czarownic, by później żadnych niesnasków nie było ( choć, jak dotąd Czarownice mało swarliwe som :mrgreen: ).

Może dajmy czas np. do soboty albo niedzieli na wypowiedzenie się w tej sprawie?

Znalazłabym jeszcze jakieś książki na bazarek, jednak mogę go wystawić najwcześniej w niedzielę.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw maja 09, 2013 18:37 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Mulesia pisze:Popieram pomysł pomocy "awansem", tyle że warto rozgłosić wśród Czarownic, by później żadnych niesnasków nie było ( choć, jak dotąd Czarownice mało swarliwe som :mrgreen: ).

Może dajmy czas np. do soboty albo niedzieli na wypowiedzenie się w tej sprawie?

Znalazłabym jeszcze jakieś książki na bazarek, jednak mogę go wystawić najwcześniej w niedzielę.

Siostro Mulesia to może ja dorzucę 2 talie kart do tarota - po co robić dwa bazarki ?
No chyba , że tak lepiej ? Nie mam wprawy . :roll:

Karty kolekcjonuję - są więc w stanie prawie idealnym, wyciągane tylko do oglądania .
1 to :
Karty do tarota - Alistera Crowleya w pudełku twardym
2 to :
Tarot of the Renaissance - Giorgio Trevisan w opakowaniu kartonowym.

czy by się nadały na bazarek takie przedmioty ?

Monika_Krk

Post » Czw maja 09, 2013 19:51 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

jeśli mogę już głosować, to ja- Horacy7
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt maja 10, 2013 7:01 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Też popieram kandydaturę, jakby co :)

Monika_Krk - myślę, że jak najbardziej się nadają, fajne fanty bardzo :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt maja 10, 2013 7:08 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Ja również pewnie znalazłaby kilka rzeczy :)
A co myślicie o tym aby zrobić wspólny czarownicowy bazarek?
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 10, 2013 7:52 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

nelka83 pisze:Ja również pewnie znalazłaby kilka rzeczy :)

Moim zdaniem to dobry pomysł, jeden a konkretny zamiast kilku mniejszych - no i byłaby to pewna nowość w forumowym światku :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt maja 10, 2013 8:45 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Witam się w zaczarowanym wątku :1luvu:
Dziękuję Wam całym sercem za pomysł wsparcia Basi - hotacy7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naprawdę jest teraz na wagę złota, również w wymiarze poza finansowym :!:
Wczoraj opowiedziałam Basi, że i Wy jesteście teraz przy niej i prosiła mnie by bardzo Wam podziękować i powiedzieć jak bardzo to dla niej ważne. Słyszałam jak mile była zaskoczona i jaką radość sprawiła jej informacja, że w takim momencie tyle życzliwych osób jest, stara się pomóc.
Jednoczesnie chciałam podziękować i w swoim imieniu - całym sercem!!! Proszę, skierujcie całą możliwą pomoc dla Basi, jej synów i rezydentów, którzy zostają z synami Basieńki.
Zacytuję swój post z wątku horacy7, gwoli wyjaśnienia.
Przepraszam za chaos i patos wypowiedzi, ale zczynam się rozklejać. Uciekam.

jerzykowka pisze: Chciałam bardzo podziękować grupie wolontariuszek ze schroniska w Szczytnie za przekazanie wsparcia dla Białego Dwupaku :1luvu:
Kochane, my z Petką bierzemy białaski na DT wspólnie (bo wspólnie możemy pomóc obu, a nie jednemu kotu. Ja mam dużo footerek u siebie i mogłabym "wcisnąć" tylko jedno). Zwróciłam się do Kasi z prośbą i pomysłem aby zechciała udostępnić pokój (który jest wolny, duży i piękny :D, ale zazwyczaj służy lokatorom, więc też nie jest to dla Petki takie "hop - siup" ) dwójce kotów, a ja wezmę na siebie ich utrzymanie. Ku mojej wielkiej radości kochana Pecia się zgodziła :D
Dodatkowo poznańska Fundacja Agapeanimali, gdy dowiedziała się o sytuacji zaproponowała objęcie Basinych białasków opieką weterynaryjną :D
W tej sytuacji pozostają mi koszty jedzonka i żwiru, dam radę :ok: Jak znam życie to i Pecia od siebie smakołyki białaskom nie raz przemyci :wink:
Napisałam tak obszernie, by wyjaśnić wszystko i poprosić by tę kwotę przekazać na karmę dla tych, które są z synami Basieńki lub inne najpilniejsze potrzeby Basi czy jej synów.
Natomiast mam inną prośbę :oops: Szukam transportu dla białych z Warszawy do Poznania. Zosia kochana jest gotowa przywieźć je nawet pociągiem, ale Ona jest już wystarczająco obciązona. Nie możemy tak jej obarczać.
W normalnej sytuacji odebrałabym kotulce od Zosi osobiście, ale wczoraj moja najdroższa Babcia trafiła w stanie krytycznym do szpitala...
Dlatego pozwalam sobie prosić Was o pomoc w poszukiwaniu transportu z Poznania do Warszawy.
Przepraszam za przydługi wywód :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 10, 2013 10:06 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

AniHili pisze:
nelka83 pisze:Ja również pewnie znalazłaby kilka rzeczy :)

Moim zdaniem to dobry pomysł, jeden a konkretny zamiast kilku mniejszych - no i byłaby to pewna nowość w forumowym światku :wink:

:ok:
Ja sfotografuję dziś talie , może jeszcze i trzecią dorzucę aby wybór był większy.
Gdyby zrobić wspólny bazarek, wtedy fotosy do jednej siostry , która zrobi bazarek.

Teraz : jeśli chodzi o mnie zapłata za fanty do siostry "firmującej" bazarek a ja wyślę rzeczy
gratis (bo moje fanty są małe) pod adres wygrywającego .
:wink:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]