Cmentarz Wolski, Wa-wa: PILNIE pomocy w łapankach,karmieniu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 07, 2013 11:40 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

...i w tym czasie urosło tam całkiem spore nowe osiedle.
Chyba osobny wątek rzeczywiście się prosi
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto maja 07, 2013 16:34 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

genowefa pisze:Czy wiecie coś na temat kotów, które bytują na przeciwko cmentarza Wolskiego? Na Jana Kazimierza?

Tak sa tam w pustostanach

lipka.bozena

Od: Pon mar 18, 2013 19:45

Post » Wto maja 07, 2013 16:36 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Fleur pisze:ewaw, czy masz kontakt telefoniczny z panią Wiesławą? najlepiej by było z Nią samą porozmawiać.

cieszę się, że wróciłaś i że pani Bożena pokazuje, że koty są dla niej najważniejsze, brawo! :)

alysiu, dzięki w imieniu puchatów za żarcie :)

Zeby nie P Bozena to by koty pozdychaly z glodu Bo p Wiesie nie widzialam od swiat

lipka.bozena

Post » Wto maja 07, 2013 21:49 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

ewaw pisze:
neron pisze:Wiecie co, jak sobie myślę, że to szkło ktoś wmurował, bo mu przeszkadzają koty na cmentarzu, to mam wrażenie, że żyjemy w jakimś beztroskim społeczeństwie :( Nie mieć żadnych większych zmartwień jak koty na cmentarzu. Nie pojmuję...

Nie wiadomo (przynajmniej na razie) kto i po co to szkło tam wmurował.
Pewnie nie przeciw kotom, ale złodziejom cmentarnym.
Zresztą nie wiem, dla mnie to tak samo smutne.
Ludzie są bezmyślni totalnie :(

Ale jeśli była/będzie interwencja, to powinno się wyjaśnić, kto to zrobił.
Chyba ksiądz Henryk jest tego świadomy?
Przecież nikt ot tak sobie nie może na cmentarzu robić takich rzeczy.

Ksiadz wogule sie nie boi i robi co chce

lipka.bozena

Post » Wto maja 07, 2013 22:50 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

ewaw pisze:Dziękuję też kotydwa za wpłatę 50 pln na rzecz Wolszczaków! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pozwoli nam to w końcu uregulować dług w lecznicy za kotkę Balbinkę.

Ewaw, czy masz namiary na tę lecznicę i rachunek stamtąd? Bo osoby, które to wiedzą, czyli p. Wiesia i p. Ela nie mają dostępu do netu (p. Ela zbanowana trwale za Pysia). Chyba można się z lecznicą mailowo porozumieć.
Dzwoniła dziś do mnie p. Wiesia, która dowiedziała się od p. La. , że na górce jest bardzo chory kot Rysio. Po mój antybiotyk za grobem na razie nikt chętny się na pw nie zgłosił.
Czy p. Bożena próbowała wykorzystać te tabletki, które jej dałam?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto maja 07, 2013 23:34 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Byłam,niestety Rysio się nie pojawił :( Spróbuję jutro ok.19-tej...
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro maja 08, 2013 0:04 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

[quote="alysia"]:

Witam!
Niestety mino naszych starań kotka wogóle nie zareagowała na podawane jej leki. Jeśli chodzi o koszty to wygląda to następująco: badanie krwi 67zł, kroplówka wraz z lekami i antybiotykiem 50zł dziennie (kotka była leczona przez 6 dni), eutanazja 47zł, utylizacja zwłok 40zł. Dodatkowo kotka miała wykonane badanie usg. Łacznie do zapłaty jest 454zł. Numer konta to: 27 1020 1127 0000 1302 0011 7614
Pozdrawiam,
Alicja Małgorzata Wojciechowska

To mail otrzymany od dr. Wojciechowskiej w sprawie kotki Balbinki. Wyszczegolnione sa koszty , numer konta itd.
Mail otrzymalam z lecznicy na ul. Ossowskiej i byl wklejony na watku pare tygodni temu. Tresc informacji dr. Wojciechowskiej o kosztach znana byla wszystkim zagladajacym i czytajacym watek.

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Śro maja 08, 2013 12:41 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

To jednak Rysia widziałam po koniec kwietnia : (
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro maja 08, 2013 13:06 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

mziel52 pisze:
ewaw pisze:Dziękuję też kotydwa za wpłatę 50 pln na rzecz Wolszczaków! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pozwoli nam to w końcu uregulować dług w lecznicy za kotkę Balbinkę.

Ewaw, czy masz namiary na tę lecznicę i rachunek stamtąd? Bo osoby, które to wiedzą, czyli p. Wiesia i p. Ela nie mają dostępu do netu (p. Ela zbanowana trwale za Pysia). Chyba można się z lecznicą mailowo porozumieć.
Dzwoniła dziś do mnie p. Wiesia, która dowiedziała się od p. La. , że na górce jest bardzo chory kot Rysio. Po mój antybiotyk za grobem na razie nikt chętny się na pw nie zgłosił.
Czy p. Bożena próbowała wykorzystać te tabletki, które jej dałam?

Jak juz pisała alysia, mam namiar (alysia przesłała mi maila z lecznicy), mam nr konta, zrobię ten przelew i napiszę maila do lecznicy, ze zapłacone.

Nie wiem, czy Pani Bozena podawała tabletki. Przez to zamieszanie na wątku, straciłam z nią kontakt.
Zapytam.

Martwię się o Rysia. Możemy zrobić zbiórkę na jego leczenie, jeśli uda się go zlapać i zawieźć do lecznicy.
W tej chwili na koncie mamy akurat tyle, żeby zapłacić dług za Balbinkę, wiecej na razie nie mamy.
Ostatnio edytowano Śro maja 08, 2013 13:22 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro maja 08, 2013 13:10 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Najpierw niechby został złapany, tylko kto mógłby pomóc?
Niedobrze by było, gdyby trafił do lecznicy za późno.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro maja 08, 2013 13:14 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

renatab pisze:Byłam,niestety Rysio się nie pojawił :( Spróbuję jutro ok.19-tej...

Spróbujesz go złapać?
Jeśli się uda, zrobimy zbiórkę na jego leczenie.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Śro maja 08, 2013 13:27 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

mziel52 pisze:
genowefa pisze:Czy wiecie coś na temat kotów, które bytują na przeciwko cmentarza Wolskiego? Na Jana Kazimierza?

Przez cały czas trwania tego wątku, czyli od 2007, temat tego miejsca nigdy się nie pojawił. Na cmentarz koty zza tak szerokiej ulicy nie przenikają samodzielnie, u nas pojawiają się od ul. Sowińskiego i Bumaru. Znani mi karmiciele też tam nie mieszkają i nie karmią.
Chyba lepiej założyć osobny wątek z pytaniem, może ktoś, kto tam mieszka, go zobaczy.

Zgadzam się, że to temat na osobny wątek. Te koty nie przechodzą na cmentarz i tutaj nigdy o nich nikt nie pisał.
Obrazek

ewaw

Post » Śro maja 08, 2013 13:32 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Dziękujemy Agneska za wpłatę na Wolszczaki, dziś dotarła. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Śro maja 08, 2013 15:19 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

lipka.bozena pisze:

Tak sa tam w pustostanach

Te koty, o których myślę sa przy ul. Jana Kazimierza 46/54. to nie sa pustostany tylko zbiorowisko różnych firm.
Bywam tam w godzinach "niekocich" zwłaszcza teraz jak późno się ciemno robi.
Najwięcej widziałam trzy sztuki na raz.
Nie mam pojęcia, czy ktoś je karmi, czy są pokastrowane i.t.p.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro maja 08, 2013 19:06 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Niestety nic nie wiem o tych kotach z Kazimierza :(
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]