Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 07, 2013 12:28 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Wieści z dsu Rubinka i Bolka :D - tak dla chwilki radości

świrują jak małe czubki, rubin wspina się na kratkę na oknie... dostały sraczki po mleku;-) bolus juz sie zupelnie oswoil - tuli sie i wariuje.. po sterylizacji nie zrobily sie ospale tylko zaczely bardziej czubowac i ciagle uprawiaja kocie zapasy..

przekażcie prosze Basi, jak tylko będzie taka możliwość...

o jeszcze Ola o Basi: moje zycie razem z toba poprawila o 100%
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 07, 2013 14:43 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Gibutkowa pisze:Dopiero się dowiedziałam...
Basia trzymaj się dzielnie. Będę zaglądać po dobre wieści.

Ja też dopiero... Horacy7 kciuki wielgaśne. :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto maja 07, 2013 16:02 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Mam nadzieję, że to jednak nie żadne hospicjum będzie.

Że lekarze także nie poddali się jeszcze i będą walczyć nadal o Basię.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto maja 07, 2013 16:25 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Basiu,

otulam Cie najciepleszymi myslami.
I modlitwa.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 07, 2013 18:38 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Kochani,Basia dojechała,jest zadowolona na razie z nowego miejsca,pokoju,opieki i ludzi tam pracujących.Jutro odwiedzą ją dziewczyny z dogo,podobno przychodzą tam także wolontariusze,którzy starają się wspomóc chorych ciepłym słowem,rozmową,ogólnie z tego co się dowiedziałam ten Szpital ludzie chwalą.Myślę,że tam zajmą się Basią jak należy.Co do opieki w domu to nie jestem przekonana,Basia chyba też czuje się bezpieczniej wiedząc,że może liczyć na lekarzy 24/h.

Co do kotów to otrzymałam informację,że Lorda bierze koleżanka Basi z pracy-pisała mi o tym Marzena(przyjaciółka Basi z pracy),która jest w ciągłym kontakcie z Basią,więc chyba jest to ustalone.

Dla Śnieżynki może będę miała dom,ale to jeszcze nic pewnego.

Tuptusia miała zabrać Danusia,ale dziś z nią rozmawiałam i widzę,że się waha,obawia się,czy Tuptuś się u niej odnajdzie jako jeden kot.Zaproponowałam jej,żeby zabrała go na weekend i zobaczyła co i jak.
Basia chciała aby Bąbel poszedł albo w dwupaku z Atomkiem,albo do domu z innym kotem.
To tyle na razie.
I pamiętajmy,że my nie rozdzielamy kotów,bo nie mamy nadziei,że Basia wróci,tylko aby pomóc jej i synom,a także kotom,które tak naprawdę potrzebują człowieka,Basieńka nie jest w stanie zaopiekować się teraz nimi i dlatego podjęła taką a nie inną decyzję.Uszanujmy to.

Zapomniałam z tego wszystkiego przekazać Wam pozdrowień i podziękowań od Basi,która jest o wiele spokojniejsza wiedząc,że jesteście z nią i trwacie z nią w tej walce.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Wto maja 07, 2013 18:58 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Asiu i Asiu (ACHA i jerzykówka).
Pewnie kobitki rozmawiacie teraz ze sobą, bo telefony zajęte....

Asiu uściskaj Basię. Tak chciałam ją odwiedzić, ale ona na razie jest za słaba na takie odwiedziny...
Ale jeszcze raz powtarzam, jest bardzo dzielna. Nie skarżyła się ani nie była rozżalona.
Basiku trwamy :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 07, 2013 18:58 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Asia, dziękuję za to co napisałaś.

Ja pozwolę sobie zebrać to wszystko żebyśmy wiedzieli jaka jest sytuacja poszczególnych zwierząt.

Tuptuś - na chwilę obecną weźmie go Danusia na weekend. Gdyby coś było nie tak, będziemy szukać dt/ds
Atomek i Bąbel - mam upoważnienie od jerzykowej aby napisać. Jerzykowa wraz z Petką wezmą chłopaków w dwupaku na dt. Ewentualnie gdyby Danusia nie była w stanie zająć się Tuptusiem, Tuptuś może pojechać zamiast Bąbla, wtedy Bąbel będzie szukał dt/ds
Lord - do potwierdzenia ds u koleżanki Basi
Falusia - do potwierdzenia czy Falusia jest pod opieką na terenie zakładu pracy Basi czy szuka dt

Zosia szylka - szuka dt/ds

Śnieżynka - ma ds
Rudy Bazyli - zostaje z chłopcami
Niuniek - zostaje z chłopcami
Kundelek Rocki - zostaje z chłopcami
bernenka Stella - zostaje z chłopcami

Ja tylko zacytuję słowa Asi bo sytuacja jest trudna
"I pamiętajmy,że my nie rozdzielamy kotów,bo nie mamy nadziei,że Basia wróci,tylko aby pomóc jej i synom,a także kotom,które tak naprawdę potrzebują człowieka,Basieńka nie jest w stanie zaopiekować się teraz nimi i dlatego podjęła taką a nie inną decyzję.Uszanujmy to."
Ostatnio edytowano Wto maja 07, 2013 19:17 przez po_prostu_kaska, łącznie edytowano 2 razy
po_prostu_kaska

Post » Wto maja 07, 2013 19:12 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Meksykanko,rozmawiałam z Danusią i potrzebny jest żwirek oraz karma,Danusia podawała już komuś adres do siebie(chyba rozmawiała z Sonatą)

Kochani,mam potwierdzenie-Śnieżynka jutro lub w weekend jedzie do ds.
Są to kociarze,domek wychodzący-rozmawiałam z Basią i zgodziła się,aby Śnieżynka trafiła do wychodzącego ds.Ludzie szukali nakolankowej koteczki,a Śnieżynka w ostatnim czasie bardzo się zmieniła i ciągle leżała na jakimś ludziu,ciągle prosiła o głaski,więc powinni się w niej zakochać.

ACHA13

Post » Wto maja 07, 2013 19:13 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

ACHA13 pisze:Kochani,Basia dojechała,jest zadowolona na razie z nowego miejsca,pokoju,opieki i ludzi tam pracujących..

:ok: :ok:

Gdzie jest?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 07, 2013 19:23 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

o rany kobiety, jesteście niesamowite :ok:
nieustające ciepłe myśli !!!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto maja 07, 2013 19:33 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Dorota pisze:
ACHA13 pisze:Kochani,Basia dojechała,jest zadowolona na razie z nowego miejsca,pokoju,opieki i ludzi tam pracujących..

:ok: :ok:

Gdzie jest?

Jeżeli dobrze zrozumiałam to jest na Al. Wojska Polskiego 30 .

ACHA13

Post » Wto maja 07, 2013 19:35 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Nie wiem co napisać... Póki jest życie - jest nadzieja.
Basieńko otulam najcieplejszymi myślami.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto maja 07, 2013 19:37 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Kochane Kobitki

Asia jerzykówka rozmawiała przez chwilę z Basią. (Asia nie ma w domu dostępu do netu) Basia prosiła żeby wszystkim jak najmocniej podziękować. Wie o tym, że z nią jesteście i jest to dla niej bardzo ważne. Basieńka jest słaba, ale bardzo dzielna, nie poddaje się... dlatego nie puszczajcie kciuków...

Trwamy :ok:

Kobitki, przypomnijcie mi tylko czy żwirek Cats Best....?

A co do suchej karmy, wiem, że Basia od pewnego czasu miesza karmy (wcześniej koty były wyłącznie na RC). Czy możecie zapytać Danusi jaka sucha jest potrzebna... a jakiej w żadnym wypadku nie kupować
bo co do mokrej to kupię według własnego uznania, bo nigdy nie miały nic przeciwko temu co kupowaliśmy...

Jeżeli dałoby się dopytać, to zamówimy na adres Danusi.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 07, 2013 19:39 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

meksykanka pisze:

Kobitki, przypomnijcie mi tylko czy żwirek Cats Best....?

A co do suchej karmy, wiem, że Basia od pewnego czasu miesza karmy (wcześniej koty były wyłącznie na RC). Czy możecie zapytać Danusi jaka sucha jest potrzebna... a jakiej w żadnym wypadku nie kupować
bo co do mokrej to kupię według własnego uznania, bo nigdy nie miały nic przeciwko temu co kupowaliśmy...

Jeżeli dałoby się dopytać, to zamówimy na adres Danusi.

Zosiu,z tego co pamiętam to Basia zamawiała żwirek Benek Lawenda,a karmę suchą royala mieszała z whiskasem.

ACHA13

Post » Wto maja 07, 2013 19:41 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Czyli najpilniejsza jest Zosia- szylka?

Dajcie znać jak się rozwinie sytuacja z chłopakami (swoją drogą uważam że głuchy kotek powinien mieć towarzysza do pomocy, tak samo jak ślepaczek, będzie się czuł bardziej nieswój sam).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]