Mamy Kota: Potrzebne głosy w konkursie Krakvetu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 02, 2013 23:22 Re: Mamy Kota, Kraków - głosowanie w Krakvecie trwa do jutra

Dziewunia jest biało-popielato-jasno rudo-bura. Taka trochę pastelowa w kolorycie.

Jednak zrezygnuję z szukania właściciela. Muszę szybko myśleć o nowym domu dla niej.
Bo kiciunia obserwuje moje koty i zaczyna powoli dziczeć. Już nie chce na ręce, nie siada na łóżku i ogranicza głaskanie.
U nas panują takie kocie zwyczaje.
I podoba się mojemu kocurowi. A ona się go boi i od razu go leje. Kocur narazie to toleruje, ale aniołek to on nie jest.
Bardzo dziękuję za porady i poproszę o kciuki za lepszą przyszłość dla koteczki.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Sob maja 04, 2013 15:30 Re: Mamy Kota, Kraków - znaleziono tricolorkę na os. Piaski.

dzień dobry :1luvu:

Wyprowadzam się i wyprzedaję, co popadnie. Zapraszam na bazarek z płytami winylowymi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=152859

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon maja 06, 2013 13:29 Re: Mamy Kota, Kraków - poszukujemy kotki ok. ul. Złocieniow

w okolicach ul. Złocieniowej zaginęła kotka.. jeśli ktoś znalazłby info o niej, widział ją, proszę o informację..
Obrazek

Mamy Kota

Od: Pon maja 21, 2012 22:45

Post » Pon maja 06, 2013 13:58 Re: Mamy Kota, Kraków - znaleziono tricolorkę na os. Piaski.

Mamy Kota pisze:do jednej z wolontariuszek też coś się przyplątało :) kocurek.. mnóstwo ran po kleszczach.. wyciągnięto ich ponad dwadzieścia.. wymęczony, ale przyjazny i lubiący człowieka.. nie był wcześniej kastrowany, ale teraz jest już po zabiegu.

Szukając właścicieli mojej trójkolorowej znajdy byłam m.inn. na ul. Kijanki (między Piaskami i Kurdwanowem). Z domu na przeciw ul. Ukośnej odkrzyknięto mi, że zaginęło biało-czarne. I dopiero po powrocie do domu przypomniałam sobie, że u Was była informacja o takim znajdzie.
Nawet nie zapytałam o szczegóły, ale można tam powiesić ogłoszenie. Lub podjadę, jeśli trzeba drugi raz.
Ostatnio edytowano Pon maja 06, 2013 14:00 przez Nas troje, łącznie edytowano 1 raz

Nas troje

Post » Pon maja 06, 2013 13:58 Re: Mamy Kota, Kraków - poszukujemy kotki ok. ul. Złocieniow

mama wcześniejszych wysterylizowanych kotów z jagodowej, pojechała dziś na zabieg..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon maja 06, 2013 14:01 Re: Mamy Kota, Kraków - znaleziono tricolorkę na os. Piaski.

Nas troje pisze:
Mamy Kota pisze:do jednej z wolontariuszek też coś się przyplątało :) kocurek.. mnóstwo ran po kleszczach.. wyciągnięto ich ponad dwadzieścia.. wymęczony, ale przyjazny i lubiący człowieka.. nie był wcześniej kastrowany, ale teraz jest już po zabiegu..

Szukając właścicieli mojej trójkolorowej znajdy byłam m.inn. na ul. Kijanki (między Piaskami i Kurdwanowem). Z domu na przeciw ul. Ukośnej odkrzyknięto mi, że zaginęło biało-czarne. I dopiero po powrocie do domu przypomniałam sobie, że u Was była informacja o takim znajdzie.
Nawet nie zapytałam o szczegóły, ale można tam powiesić ogłoszenie. Lub podjadę, jeśli trzeba drugi raz.

dzięki za info.. przekażę informację wolontariuszce.. kot nie był wykastrowany i był w bardzo złym stanie, ciekawe, czy byl wcześniej w dobrym domu :( to raczej nie ten, bo został znaleziony w ok. bronowic..
Obrazek

edit_f

Post » Pon maja 06, 2013 17:36 Re: Mamy Kota, Kraków - znaleziono tricolorkę na os. Piaski.

to raczej nie ten, bo został znaleziony w ok. bronowic..

Tak to na ogół bywa, jeśli kot podobny to odległość między znalezieniem a zagubieniem jest kilkunasto-kilometrowa.
Natomiast Pani z ul. Rzeźniczej poszukuje rudego kota i to na terenie całego Krakowa. Bo podejrzewa, że mógł, zagubiony, wsiąść komuś do samochodu. Wykastrowany.
Gdyby ktoś coś słyszał to mam kontakt do Pani.

Nas troje

Post » Pon maja 06, 2013 20:00 Re: Mamy Kota, Kraków - znaleziono tricolorkę na os. Piaski.

Nas troje pisze:
to raczej nie ten, bo został znaleziony w ok. bronowic..

Tak to na ogół bywa, jeśli kot podobny to odległość między znalezieniem a zagubieniem jest kilkunasto-kilometrowa.
Natomiast Pani z ul. Rzeźniczej poszukuje rudego kota i to na terenie całego Krakowa. Bo podejrzewa, że mógł, zagubiony, wsiąść komuś do samochodu. Wykastrowany.
Gdyby ktoś coś słyszał to mam kontakt do Pani.

kurcze, ile to ginie tych zwierząt..
Obrazek

edit_f

Post » Wto maja 07, 2013 9:35 Re: Mamy Kota, Kraków - poszukujemy kotki ok. ul. Złocieniow

Mamy Kota pisze:w okolicach ul. Złocieniowej zaginęła kotka.. jeśli ktoś znalazłby info o niej, widział ją, proszę o informację..
Obrazek

znalazła się :)

info od właściciela:
"Kicia się znalazła. Nie do uwierzenia była tuż pod naszym nosem musialam koło niej przejść przynajmniej kilkanaście razy. Kotka siedziała pod schodami w bloku obok. w murze były dwa otwory tak małe że nawet ich nie zauważyłam. Znajomi właściciele psów rozmawiali pod klatką i zauwazyli łeb kotki wystający z otworu. Rada z waleriana sprawdziła się idelanie wyleciała z otwqoru sprintem i dała się złapac bez problemu. Do domu wróciła jakby nic sie nie stało nie ma żadnych oznak traumy."
Obrazek

edit_f

Post » Wto maja 07, 2013 16:10 Re: Mamy Kota, Kraków - kotka z ul. Złocieniowej znaleziona

bardzo dobrze
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto maja 07, 2013 17:59 Re: Mamy Kota, Kraków - kotka z ul. Złocieniowej znaleziona

z innej beczki, ludzie, którzy prawie dwa lata temu adoptowali Pink (odeszła na FIP rok temu), a potem (ok. połowy lipca) przygarnęli dwójkę chechlaków, teraz łapią razem z karmicielkami na swoim osiedlu koty do sterylek. tylko klatkę dziś pożyczali :)
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto maja 07, 2013 20:51 Re: Mamy Kota, Kraków - kotka z ul. Złocieniowej znaleziona

lutra pisze:z innej beczki, ludzie, którzy prawie dwa lata temu adoptowali Pink (odeszła na FIP rok temu), a potem (ok. połowy lipca) przygarnęli dwójkę chechlaków, teraz łapią razem z karmicielkami na swoim osiedlu koty do sterylek. tylko klatkę dziś pożyczali :)

edukujemy, edukujemy..
Obrazek

edit_f

Post » Śro maja 08, 2013 15:30 Re: Mamy Kota, Kraków - poszukujemy kotki ok. ul. Złocieniow

edit_f pisze:mama wcześniejszych wysterylizowanych kotów z jagodowej, pojechała dziś na zabieg..

wypuszczona.. teraz chcemy jeszcze jedną złapać na zabieg.. reszta to kocury, nie za bardzo da się je złapać.. no i mamy tam maluchy, mieszkają w piwnicy, mają ok. 2 miesiące..

Mamy Kota

Post » Pon maja 13, 2013 14:28 Re: Mamy Kota, Kraków - kotka z ul. Złocieniowej znaleziona

a Mara (z Francji przemycona) już po sterylce i po negatywnych testach na fiv i felv. jeszcze szczepienie i szukamy domu, domu.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto maja 14, 2013 20:12 Re: Mamy Kota, Kraków - kotka z ul. Złocieniowej znaleziona

od dzisiaj opiekujemy się tymi oto trzema znajdami.. zamieszkiwały piwnice pełne kotów.. odchowamy, zaszczepimy i szukamy domów..
Obrazek

Mamy Kota

[poprzednia][następna]