Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 03, 2013 18:10 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

:D -kurde-zgadłam!!-tak czułam, że to biało bure -cudeńko z pieprzykiem to dziewusia!
I fajnie że same jedzą-odpada kłopot z karmieniem-niech szybko znajdą dobre domy, albo wspólny dom i nie chorują! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 03, 2013 18:31 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Chyba zjadło mi poprzedniego posta - ale tak, jak napisała Pani Dorota - Człowiek i Pani przez duże P i C :-) kotki są już u niej. Filemonek i Fionka szybko się zadomowiły, sporo zjadły (karma i mleko) i zaczęły się bawić, poznając nowe otoczenie.

Jeszcze raz dziękuję Pani Doroto - kotki miały wiele szczęścia, że na Panią trafiły :-)

MałgorzataWiol

Od: Pt maja 03, 2013 8:05

Post » Pt maja 03, 2013 18:39 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Dobrze - tego posta juz nie zjadło, więc ciąg dalszy...

Pani Dorota stwierdziła, że kotki mają ok. 5 tygodni, są odkarmione, bez pcheł i chętnie dają się głaskać, garną się do człowieka. Prawdopodobnie więc ktoś je wyrzucił z domu :-( Możliwe, że było więcej kociąt w tym miocie, ale znalazły się tylko te dwa (teraz sprawdzam ogródek co jakiś czas). Są tak cudne, że trudno było się z nimi rozstać... nigdy do tej pory nie widziałam małego kotka z tak bliska, ani tym bardziej nie opiekowałam się takim maluchem. Czytając, że niektórzy z Was zajmowali się kilkudniowymi maleństwami jestem pełna podziwu dla Waszego serca i cierpliwości!

To zdarzenie pokazuje, jak ważna jest sterylizacja kotów - moim zdaniem okrutne jest wyrzucenie takich maluchów na pewną śmierć (dowiedziałam się, że same by nie przeżyły), a nie zabranianie kotom posiadania małych. Krótka operacja oznacza brak takich szkrabów, które potem błąkają się po świecie.

Bardzo dziekuję wszystkim osobom na tym forum - Wasze rady bardzo mi pomogły (choć całe zdarzenie - na szczęście dla kotków - trwało bardzo krótko). Dzięki waszemu zainteresowaniu kotki znalazły Dom tymczasowy i wspaniałeych opiekunów.

Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło :-)

MałgorzataWiol

Post » Pt maja 03, 2013 18:49 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Jeszcze kilka słów o wolontariuszach...

To wspaniałe, że są ludzie, którzy zajmują się zwierzętami bezinteresownie i z troską. Dziś dopiero dowiedziałam się dokładnie, czym są Domy Tymczasowe. Dzisiejsza rozmowa z Panią Dorotą uświadomiła mi, że są ludzie, których naprawdę obchodzi los zwierząt i gotowi są poświęcić czas, siły i pieniądze na to, by małym było lepiej.

Jeszcze raz wszystkim dziekuję :-)

MałgorzataWiol

Post » Pt maja 03, 2013 19:03 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Naprawdę bardzo się cieszę Małgosiu, że kocięta trafiły na Ciebie,że okazałas się osobą odpowiedzialną i szukałas pomocy-Dorotce życzę tylko udanych adopcji i więcej domów, niz tymczasów! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 03, 2013 19:09 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Dziękuję Małgosi za miłe słowa oraz za jedzonko dla maluchów :D
Szkoda tylko, że w naszym mieście jest tam mało DT :(
Maluchy odsypiają.Jutro lub w poniedziałek pojadę do weta na odrobaczenie. Fotorelacje będą w międzyczasie.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt maja 03, 2013 19:34 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

:kotek: Kotek dla Pani Doroty za wielkie serducho :1luvu: Pozdrawiam. Cudownie, że są tacy ludzie.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pt maja 03, 2013 19:38 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

WOW, co za pozytywna akcja :)

Super, super, super. Aż miło się czyta coś takiego :)

AnnikAKrk

Od: Nie mar 31, 2013 12:03

Post » Pt maja 03, 2013 19:44 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Najważniejsze, że już nie będą marzły na podwórku.Wyszłam na balkon a tam brrrrrrrrr...jak nie w maju.
Zupełnie przez przypadek zobaczyłam dzisiaj ten wątek.I te maluchy tak mnie ujęły, że musiałam je zabrać.A w domu siedzi 2 miesięczny tymczasek, który do DS pojedzie dopiero 25 maja.Odwiozłam go do mojej Mamy.Nigdy nie łączę różnych miotów.Względy bezpieczeństwa albo schiza 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt maja 03, 2013 20:30 Re: Białystok - POMOCY, ZNALAZŁAM 2 MAŁE KOTKI!

Ciesze się że tak szybko znalazły DT. Są śliczne to podłość wyrzucić maluchy. Zamiast wyciąć kotkę to wyrzuca si e młode. Miały szczęście że trafiły na osobę o wielkim sercu ktora im pomogła ratując tym zycie.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[poprzednia]