Klemens i Matylda

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 16:51 Re: Klemens i ślinianka Matylda :)

A ona musi nosić na szyi to coś? Znaczy obrożę?
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie kwi 28, 2013 19:13 Re: Klemens i ślinianka Matylda :)

Nie musi i już nie nosi :) To jest obroża z feromonami, żeby było jej łatwiej się zaaklimatyzować, bo jest bojaźliwa :roll:
Klemens i Matylda w jednym stali domu. [...] :kotek:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Od: Pon gru 21, 2009 7:52

Post » Wto kwi 30, 2013 12:33 Re: Klemens i ślinianka Matylda :)

Ponieważ Klemens jest kotem nieszczupłym (zrobił parę zimowych zapasów brzuszno-bocznych), to pomyślałam sobie, że może Matylda go rozrusza (bo jest nader ruchliwa - nie wiem, czy to nie jest przypadkiem domena buraniów??).

I była dziś idealna sytuacja na poranną gimnastykę:

Klemens (siedząc na drapaku): Jaki cudny poranek. Chyba sobie posiedzę :)
Matylda (w biegu): No co tyyyyy.... (zniknęła, po czym znów pędem się pojawia) siedzał będzieeesz??.... (zniknęła. Wraca i zawiesza się na drapaku w pozie ninja) Ty! weź chodź się pobawimy, pobiegamy, poskaczemy, powślizgujemy się! Weź! Weź! Weź!! :spin2:
K (ziewając): Biegać? Teraz? przecież jest rano... dopiero wstałem... o matko... jak się zmęczyłem... położę się chyba... 8)
M (jakby zrozumiała, zeszła z drapaka spojrzała na Klemensa z pogardą i poszła do pokoju obrażona): ...pfff. nudziarz... :evil:

I tyle z moich nadziei na rozruszanie "Grubensa" (jak to mówi TŻ)... :roll:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Wto kwi 30, 2013 19:39 Re: Klemens i Matylda :)

Przycupnę sobie tutaj.
Miałam podobne doświadczenia jak się dokacałam, do towarzyskiej i charakternej kotki przygarnęłam dzikawego kocurka który przez pierwszy tydzień prawie nie wychodził z ukrycia, a gdy się go chciało pogłaskać, zwiewał. Teraz jest u mnie prawie 2,5 roku, nadal się boi obcych ludzi i gwałtownych ruchów ale do lokatorów mizia się i mruczy. Myślę że z czasem Matylda zaufa. Jak już w nocy mizia się, mruczy i barankuje, to tylko się cieszyć :)
Piękne masz koty, Klemens jest przystojny a Matylda śliczna (uwielbiam burasy!)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro maja 01, 2013 10:46 Re: Klemens i Matylda :)

Po
kasumi pisze:(uwielbiam burasy!)

Od dziecka marzyłam o czarnym kocie... Kiedyś ja i moi rodzice mieszkaliśmy u babci, która mogła się co najwyżej zgodzić na papugę, lecz pewnego dnia (miałam 6 lat) zapragnęłam kota tak bardzo, ale TAK BARDZO, że babcia nie miała wyjścia i musiała się zgodzić :twisted:
Mama znalazła jakieś koty do wzięcia i pojechałyśmy wybrać. Były trzy. Biały - uznałam, że jak będzie chodził po dachach, to ciągle będzie brudny... mieszkaliśmy w bloku, ale wyobraźnię miałam dużą :D, Rudy - jakąś taką miał chudą szyję, pewnie był chory :roll: i buranio - tu nie było żadnych argumentów przeciw, więc drogą dziecięcego rozumowania bury kot Kacper dołączył do naszej rodziny :1luvu:
Jak Kacper odszedł za TM to postanowiłam, że już koniec z burasami... Na 6 kotów (które mnie posiadały :roll: ) 4 to właśnie buranie. Czarnego nigdy nie miałam, jedynie Klementyna była czarno biała :mrgreen:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Śro maja 01, 2013 10:49 Re: Klemens i Matylda :)

A dziś o 4 rano któryś kot zrobił taką koopę, że smród obudził TŻ'a, który poszedł sprzątnąć, otworzył okno i zamknął drzwi do pokoju, tłumacząc, że mu oczy wyżera... :roll: :ryk:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Śro maja 01, 2013 12:13 Re: Klemens i Matylda :)

Cupnę sobie :mrgreen:
Cudne kociaki burasek i pingwinek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro maja 01, 2013 15:25 Re: Klemens i Matylda :)

Miraclle pisze:Cupnę sobie :mrgreen:
Cudne kociaki burasek i pingwinek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Witamy, witamy :D :kotek: :kotek:

Dziś stwierdziłam, że Klemens nadawałby się na kota jakiegoś czarnego charakteru z bajki. Przecież często ów czarny charakter trzyma na kolanach właśnie kota! A Kot Klemens pasjamy i godzinami potrafi siedzieć na kolanach, przewalany, przewracany - siedzi niestrudzenie, a nawet poddaje się temu wszystkiego jak worek ziemniaków; natomiast zrzucony z kolan - zawsze wróci (bo NA PEWNO zrzuciłam go z kolan... przypadkiem :twisted: ).

...

Czy to oznacza, że JA jestem takim czarnym charakterem?? 8O
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Śro maja 01, 2013 15:36 Re: Klemens i Matylda :)

Klemens fakt wygląda jak kot z bajki :mrgreen: Cudowny pingwinek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jednak czemu od razu czarny charakter :mrgreen: Duża czarny charakter ? Eeeeee niemożliwe :ryk:

Mój Kubuś to nietykalny Pan, głaszcze się kiedy chce, jak nie chce to udrapie lub ugryzie. Jak nie dostanie tego czego chce potrafi dziabnąć czy drapnąć. To rozumiem czarny charakter :ryk: i lubi siedzieć na kolanach. Oczywiście sam nie przyjdzie, lecz zabrany i położony siedzi grzecznie. Wykłada się i mruczy.

Klemens widocznie to kot na kolankowy :mrgreen: lubi grzać dużej kolanka :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Śro maja 01, 2013 16:45 Re: Klemens i Matylda :)

Oj lubi, lubi. Zazwyczaj grzeje poduszkę na krześle, jednak czasem przychodzi sam i wtedy wołami i traktorami nie da się go zrzucić. :roll: Z resztą jest dokładnie tak samo, gdy ja go wezmę sobie sama na kolana. Zupełnie jakby było mu obojętne i myślałby wtedy "O. Pańcia wzięła mnie. Fajnie. Idziey na kolana. Też fajnie. Głaszcze. Hmm. W sumie to też fajnie 8) "
Klemens jest kotem który na wszystko by mówił "fajnie", tylko na jedne rzeczy "fajnie :) " na inne "faaajnie 8) " a na jeszcze inne "faaaaaaajnieeeeeee :ryk: " - to ostatnie to się tyczy jedzenia :mrgreen:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Pt maja 03, 2013 9:47 Re: Klemens i Matylda :)

swiatma pisze:Zazwyczaj grzeje poduszkę na krześle, jednak czasem przychodzi sam i wtedy wołami i traktorami nie da się go zrzucić. :roll:

Oczywiście Sir Klemens gdy przychodzi na kolana, to zazwyczaj w najmniej odpowiednim momencie - czyli jak pracuję. Oto dowody!!
Przepraszam, za jakość :oops:

Ooo... Co masz? Co piszesz? Daj zobaczyć!
Obrazek

Coś ty tu nawypisywała... Czy to w ogóle jest zgodne z tą książką? Sprawdzę!
Obrazek

Położę się tu tak tylko na chwilkę. Nawet mnie nie zauważysz :roll:
Obrazek

Pogłaskałabyś. Po co innego tu przyszedłem? Napewno nie poto, żebyś mo foty cykała :evil:
Obrazek
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Pt maja 03, 2013 10:52 Re: Klemens i Matylda :)

swiatma pisze:
Pogłaskałabyś. Po co innego tu przyszedłem? Napewno nie poto, żebyś mo foty cykała :evil:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co za foteczka, te spojrzenie :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob maja 04, 2013 8:33 Re: Klemens i Matylda :)

Miraclle pisze: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co za foteczka, te spojrzenie :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ma się TO COŚ 8)

Dobra! Chyba rozgryzłam Matyldę! A rozchodzi się o jedzenie. Klemens je wszystko, wszędzie i zawsze. Taki to kot :kotek: Natomiast Matylda nie. I nie wiedziałam czy to gust, czy to strach nią powoduje... Wiem, że strach już nie, bo czeka na jedzenie. Przedwczoraj pierwszy raz zjadła świerzutką puszkę Klemensa - niepowinna, ale przynajmniej wiem, że forma pasztetu jest akceptowalna. Wczoraj dostałam od koleżanki puszkę jakiejś super hiper firmy (też pasztet) i jadła aż jej się uszy trzęsły, a dziś... Dziś tę samą puszkę... odgrzałam (dolałam ciepłej wody) - zawsze tak robiłam i nikt nie protestował, wszyscy grzecznie jedli, A MATYLDA NIE.

Zagadka rozwiązana - Matylda (znajda) nie tknie odgrzanego, tylko świerze jest pycha. Jak można być takim wybredasem jak kiedyś trzeba było walczyć o jedzenie? :evil:
Klemens (ur. w domu i beż przykrych doświadczeń) zje każdą karmę, czy to sucha czy mokra. :1luvu:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Post » Sob maja 04, 2013 15:37 Re: Klemens i Matylda :)

Wyciągaj wcześniej puszki z lodówki albo wkładaj puszkę do ciepłej wody żeby podgrzać,
Jak dodasz wodę do puszeczki to zmieniasz konsystencje potrafi i rozcieńczasz smak :wink: Matylda widocznie to wyczuwa :mrgreen:
Podniebienie jak francuski piesek :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie maja 05, 2013 16:39 Re: Klemens i Matylda :)

Swietne te twoje koty :mrgreen:
co do slinienia sie...tak, tak, to przechodzilam, mimo, ze Mleczkins nie jest kotem z przeszloscia...w nocy kladl glowe w zaglebienie szyji i tam tworzylo sie jezioro...splywajace...po szyji.... 8)
Trzymam kciuki za koteczke :ok:

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

[poprzednia][następna]