Carmen od ponad 3 lat w DS dzięki wielu Pięknym Ludziom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 11:14 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Norek ma u nas dostatek, tylko są tak małe, że ciężko tam zrobić legowisko dla kota ;) nie wejdę w składane łóżko czy nie wsunę się pod wannę, żeby jej cośtam wymościć, gdy do dyspozycji mam tylko dziurę wielkości kota :mrgreen:

A teraz wreszcie udało się wykombinować taką norkę, że i kotu dobrze, i ja mam ją "na oku" :ok:
Na głośny dźwięk czy nagły ruch reaguje podkuleniem, ale zaraz ogon podnosi do góry i nadstawia się do miziania - jednak widać, że gotowość do ucieczki jest.

Bardzo polubiła okna. Z początku miała problem z dostaniem się do nich, ale teraz wskakuje na jedno po perkusji (bęben na bębnie stoi i słychać łup-łup, jak Carmen idzie pooglądać ptaszki) lub z mojego łóżka. I kotek szczęśliwy, szczególnie ptaszki go frapują.

Mamy za mały drapak, Carmen go nie uznaje, za to kanapa - w to mi graj :twisted:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon kwi 29, 2013 12:58 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Rozumiem, że dziewczynka grzeczna i spokojna jest. Dobrze, że coraz bardziej bezpiecznie się czuje i akceptację z waszej strony ma. Ona ma wielkie serducho i więcej daje niż bierze.

Zapytam niesmiało: a fotki będą?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon kwi 29, 2013 15:38 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Dziewczynka pokazuje też pazur ;) i np. nie lubi dotykania brzuszka czy legowiska, jak ona na nim leży. Wtedy jest strzał z pazura lub lekkie ukąszenie.
Te pazury to by się przydało jej obciąć, ale to musimy jeszcze trochę poczekać, bo dziewczynka jest bardzo ruchliwa, jeśli próbuję ją przytrzymać dłużej na rękach, wije się jak piskorz. Próbowałam jej wyjaśnić ideę drapaka, żeby trochę kanapy oszczędzić, ale spanikowała przy trzymaniu łapek i uciekła :(

Ona jest bardzo kochana i przylepna jak się jej da być taką, jaka jest. Ale jak się przestraszy chociaż trochę, to od razu wieje, bije, ukrywa się.
Wczoraj chciałam bawić się wędką, bo generalnie dziewczynka lubi turlanie zabawek, myszek itd. No i aż serce mi się ścisnęło, bo na widok patyka od wędki zwiała pędem pod łóżko i przez godzinę siedziała :( ktoś musiał w nią rzucać..? Dźgać..?
W każdym razie wędką już nie będziemy się bawić :(

Co do fot... miałam wykorzystać lepsze światło, ale rodzina nas zabrała na sobotę, a na niedzielę zwaliła do nas (a nie wie, że mamy kota :mrgreen: ), więc są tylko takie wieczorne - szczęśliwy, zrelaksowany czarny kot to ta czarna plama ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie jestem pewna, czy cokolwiek widać :oops:

Szalony Kot

Post » Pon kwi 29, 2013 16:21 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Doczytała. Trzymam kciuki za dobry domek dla ślicznej koteńki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Śro maja 01, 2013 11:18 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Mówiłam, że tak reaguje na spanko. Wiele przeszła......

Niewiele widać.
Poprooooooszę jeszcze troszkę fotek......
Obrazek

Kinnia

Post » Śro maja 01, 2013 11:20 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Śliczna zrelaksowana kicia :D

BTW tri - Kocurra Tytania - też reaguje nerwowo na widok machania wędką z piórkami i zwiewa :|
Właściwie to niczym bawić się nie chce, ani wędkami, ani piórkami, ani myszkami :(
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Śro maja 01, 2013 11:21 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

No jak ma widać czarnego kota na czarnym tle :lol: :lol: :lol:
cudna mała widać że jest zrelaksowania :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 01, 2013 12:30 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Mam z dziś lepsze foty, a z wczoraj to nawet filmik :mrgreen: tylko jak tu robić zdjęcia kotu, który na widok człowieka biegnie barankować...

Ale mam nadzieję, że TŻ zrzuci ze swojego telefonu pod wieczór, to się pochwalę piękną dziewczynką :1luvu:

Szalony Kot

Post » Śro maja 01, 2013 22:04 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Bry wieczór - zaglądam co u was . Piękny kot tylko go nie widać na zdjęciach. Mistrzyni kamuflażu :wink: :mrgreen:

No a zabawki dla kotów z wolności to fakt, że im się to zwykle kojarzy z "niecnymi czynami" .
Dziwne c'nie ? :roll:

Ja mam bliznę po ugryzieniu przez psa np.
Jako dziecko chciałam się pobawić między innymi w aport z wsiowym pieskiem.
Bardzo był fajny i miły, dawał się głaskać dopóki nie podniosłam do góry patyka ... jemu się to kojarzyło tylko z jednym i mnie ugryzł w rękę. :roll:

Smutne to , ale trzeba uważać - nie wiemy jak i jacy ludzie "zaprogramowali" zwierzęta .
Kicia ma jednak szansę wyjść ze wszystkiego jak nabierze zaufania, tylko powolutku.
Myślę , że i wędką się nawet kiedyś pobawi . :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro maja 01, 2013 22:27 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Carmen poza tym, że już przestała miaukolić w nocy (bo śpi z nami, u nas ma kuwetę też, żeby nie musiała w nocy się męczyć :oops: ), to chrapie :mrgreen: dość głośno, zwłaszcza rano :mrgreen:

I foty - najpierw klasycznie, czarny kot na ciemnym tle 8) ale widać białe gatki!
Obrazek

Tutaj też widać kocią bieliznę...
Obrazek

A tu już w trakcie beznadziejnej próby zrobienia zdjęcia kotu, który na widok aparatu na wysokości pyska leci go barankować :roll:
Obrazek

Zdjęcia będziesz robić? Kota nie głaskać? No to foch!
Obrazek

Może ten drugi Duży chociaż pogłaszcze, jak ta Duża do niczego się nie nadaje..?
Obrazek

Duży! hallo! Tu kota trzeba głaskać!
Obrazek

Barankowanie odpalamy za 3... 2... 1...
Obrazek

I dalej już mam serię "kot się myje" na kanapie - nie ma chyba ani jednego wyraźnego :roll: ona albo chce się głaskać, albo się myje. Albo śpi i wtedy wygląda jak czarna plama :roll:

Szalony Kot

Post » Śro maja 01, 2013 22:51 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Ruszyła akcja bezpłatnego czipowania zwierząt w Warszawie. Zamierzam zaczipować moją kotkę, czy mam czipować też Carmen?
http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/ ... owanie.htm

To rozwiązanie dobre nie tylko dla kotów, które wychodzą, ale "na wszelki wypadek" się przydaje - jakby ktoś nie dopatrzył zamknięcia drzwi, kot wywali kratkę transportera czy zwieje z lecznicy... nigdy nic nie wiadomo, a na Paluchu od razu sprawdzają czipa i dzwonią do właściciela, co oszczędza stresów i kotu, i właścicielowi.
Do lecznicy, która to robi, mam jakieś 10 minut piechotą, więc tym bardziej chyba warto...

Przed szczepieniem zrobię dziewczynce badania krwi "na wszelki" :ok: to już tak poza wszystkim innym :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Czw maja 02, 2013 9:05 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

bez dwóch zadań czip ..... sama bym to zrobiła gdybym miała kasę :cry: . u mnie w mieście akcja skończyła się w ubiegłym roku w połowie :evil: a drugiej nie widać :evil:
Obrazek

Kinnia

Post » Czw maja 02, 2013 21:22 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

U nas dopiero się zaczęła, ale pamiętam z zeszłego roku, że strasznie szybko te darmowe czipy się kończą, więc postaram się to szybko machnąć :ok: :ok: :ok:

Po długim weekendzie zamierzam ruszyć z ogłaszaniem dziewuszki, tak swoją drogą :mrgreen: tylko nad zdjęciami ciągle pracuję :twisted:

Szalony Kot

Post » Pt maja 03, 2013 13:42 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

pomysłów jak widać dostatek :D

idę dzisiaj w odwiedziny do Jazza - zobaczę jak się chłopakowi żyje. :D A tafił ...... zapytam czy mnie zechcą adoptować :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Pt maja 03, 2013 20:56 Re: Carmen w DT :) cały czas szuka DS

Carmen opanowała drapak :1luvu: postawiłam jej drapaczek tam, gdzie najczęściej drapała kanapę - teraz przez drapak by nie mogła. No i jak stał z boku, to zero zainteresowania, a teraz zamordowała wiszące na drapaku myszki (dosłownie, jak zajrzałam za kanapę, to okazało się, że wszędzie dookoła leży wata z myszek :mrgreen: ) i jak ma ochotę drapać, to biegnie tam.

Na wszelki wypadek wzmacniam pozytywnie taką piękną naukę i co podrapie drapak, to jej daję whiskas hairball - to jedyne, co akceptuję whiskasa, bo koty lubią i faktycznie odkłacza, a Carmen tak się pucuje, że wolę jej coś na kłaki dawać :mrgreen:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]