<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 30, 2013 23:04 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Nie udało się złapać Senioreczki :roll: dokładnie obwąchała z zewnątrz klatkę wykazując zerowe zainteresowanie tym co najbardziej lubi.
Stojąc tam udało się dowiedzieć szczegółów:
-szczur był znaleziony martwy cały, nie było śladu wydzielin ani krwi itp, podobnie sikorka. Było to jakieś 10 dni temu, a juz był bardzo brzydki zapach więc musiał tam leżeć conajmniej 2 dni, więc już mamy prawie dwa tygodnie od kontaktu.
-Senioreczka kaszle i kicha. Wygląda biedniutko, jest bardziej niemrawa i mniej kontaktowa, ale z drugiej strony biega, nie siedzi w miejscu, ociera się... Ewidentnie i często kaszle.
-jedna pani potwierdziła, że jeszcze 2-3 dni temu Senioreczka normalnie jadła, a już wczoraj nie.
-kicha także Białowąs choć żaden kot nie ma żadnych wydzielin z noska czy oczu.
Dlatego Senioreczka dostała dzisiaj pierwsza dawkę antybiotyku i okaże się jutro czy i jak podziałal. Zjadła ochoczo wylizujac miseczkę (dostała w gourmeciku goldzie, cwaniara).
Niby powinnam byc spokojna, ale nie do końca jestem. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto kwi 30, 2013 23:24 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

A Oczus wrocił do piwnicy :wink:
Siedzi na rurze, ale zdecydowanie dalej od okienka niż dotąd i ani mu nie przyjdzie choć na chwilę do łebka wychodzić :mrgreen:
Mozna było wieczorem podziwiać w świetle latarki tego cudnego, mądrego jednookiego kocurka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: nawet nie drgnął.
Ciesze się i jestem spokojna, ze siedzi w tej piwnicy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 01, 2013 7:23 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

I żeby tylko takie spokojne wiadomości od Ciebie przychodziły!
Jednak niech z Senioreczką sie do końca wyjaśni.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro maja 01, 2013 14:23 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Wyglada na to ze Senioreczka ma kk :D do czego to doszło zeby się człowiek z kk cieszył... 8O . Po wczorajszej dawce antybiotyku dziś zdecydowanie jadła, ze swoją werwą i wszystko co jej dałam pod pysk. nie wiem w sumie na ile to też zasługa Gourmet Golda, który dzisiaj miałam. niestety stawiło się całe stado sztuk 6 i zeby Senioreczka mogła zjeść antybiotyk musiałam pozostałym też dać puszeczkę :roll: jak tak dalej pójdzie to nie wiem co będzie. Ale musze ją wyleczyć przecież. Wygląda nadal fatalknie, futro okropne, wyłazi i się robią place, ale ma tez dzisiaj ropę w oczkach więc to kolejny sygnał kk. Niestety wyraźnie kicha i kaszle równiez Białowąs więc wieczorem zaczynam także jemu dawać antybiotyk.
Muszę odkarmić towarzystwo, a zwłaszcza chorowitki. Moje z rzadka ich karmienie od jakiegoś czasu dało mało fajne efekty. Jak mi tylko wpłyną obiecane pieniądze za lutowe zlecenie (a obiecane były przed świętam,i - tylko nie dopytałam którymi :evil: ) to zrobię zamówienie mokrej karmy.

Marzenia11

Post » Śro maja 01, 2013 14:43 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Oczuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Czw maja 02, 2013 17:22 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Senioreczka znów odrobinke lepiej - zisiaj jadła mi spod palców niemalże i sama zjadła pół puszeczki gourmeta golda. Pewnie zjadłaby więcej, ale drugie pół zostawiłam Białowąsowi ktoremu od dzisiaj daję antybiotyk. Wygląda trochę biednie jak na tak dużego kocurka. Generalnie czarne diabły są wredne bo mając pełną michę jedzenia (fakt, ze to jakaś puszka TIP czy tym podobne) na moj widok wybiegły i darły japki na zmianę oznajmiając mi jak są od tygodnia głodzone przez złych ludzi :evil: udało mi się je dzisiaj przechytrzyć, ale coś podejrzewały, ze Senioreczka i Bialowąś mają cos innego...

Oczuś łazi na drugą stronę ulicy, w jałowce, ale jak jest zimno melduje się w piwnicy. Gada do mnie imimo wszystkich zabiegów i całej akcji pozwala mi się zbliżać bardziej niż dotąd bywało. Widac, zę ranka go swędzi, bo pociera ją łapką - na szczęście nie pazurem.

Oluś zdrowieje, juz łobuzuje i biega i mimo porażek cały czas probuje uwolnić się z kołnierza, w czym dzielnie mu pomaga jego bura przyjaciółka. Jest rozpieszczany okropnie, jako jedyny ze stada dostaje na zmianę wołowinkę i kurkę czym wzbudza niechęć tri, która ma ochotę go w całości zjeść (akurat biedulka jest na diecie odchudzającej, więc cierpi podwojnie). za tydzień ma mieć ściągane szwy.

:ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt maja 03, 2013 17:31 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Dziś sądny dzień jeśli chodzi o podawanie antybiotyku - skończyły mi się puszeczki GG no i problem się zrobił. Miałam ostatnią, kawałki w sosie, z łososiem czy jaką inną rybą no a przeciez Senioreczka i Białowąs rybek nie lubią, no, ewentualnie w pasztecie ale w sosie? Skąd, nigdy w zyciu. Więc poszło dzisiaj: pół kilo okrawków wołowych, puszeczka GG, 4 tacki Winstona, dwie tacki Animondy Feisten :!: (tu już Białowąs wymiękł i był laskaw spozyć z lekiem no io chyba w podwójnej dawce), dwie tabletki całe unidoxu. I klapa. Na szczęście, traf chciał, spotkałam panią Ewę która miała w kieszeni jedną puszeczkę GG pasztet z kurczaka. Senioreczka wpałaszowała nie przejmując się tym, ze ją pogłaskałam.
Dramat. Chude dupsko i ciałko i przy skórze masa kołtunów :roll: tak jak kiedyś było, gdy była niedożywiona. No ale jak stanie się drugim koteckiem wolnozyjącym jadacym jedynie na GG to sobie nie poradzę z tym absolutnie.

Oczuś cwaniak, nieźle się ustawił. Własnie się dogadałam z panią ewą, ze każda z nas daje mu puszeczkę GG. Wątróbki drobiowej - już nie chce, piersi z kurczaka - skubnie kawałeczek.

Kto rozpuścił tak nieziemsko te koty?????? :evil:

Marzenia11

Post » Sob maja 04, 2013 11:42 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Nadal wyłazi futro łapce, ale też zauwazyłam kilka dni temu, zę ona je wyskubuje i to musi naprawdę szarpnąć pyszczkiem, aby wyciągnąć kawałek :roll: nie wiem czego przejawem jest te zachowanie, czy w miejscu , z którego sobie wyrywa futerko ma jakis stan zapalny itp. czy to stres? relacje z moimi ktokami są delikatnie rzecz ujmując kiepskie. wszystkie je gonią, Łapa wyraźnie się boi chyba wszystkich oprocz Mikuni.I to tak, ze ucieka z podkulonym ogonem, czego wcześniej nie było. Ale lubi się bawić i ma niekończącą się do zabawy energię, ma mniejszy apteyt (ale to z powodu niedobrego, wg moich kotecek, jedzenia :evil: ), kuwetkuje... sytuacja jest patowa. Chyba najbardziej teraz potrzebuję w domu dużego drapaka i systemu jakichś półeczek na ścianie, aby zwiększyć kotom przestrzeń. Moze to by coś pomogło. Ale to nierealne jest.

Marzenia11

Post » Sob maja 04, 2013 12:26 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

Drapaki drogie.. , ale może jakieś deseczki i by się dało coś zmontować?
Rozumiem, że nie masz pomieszczenia, żeby kotę odizolować ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 04, 2013 15:38 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka chora

morelowa pisze:Drapaki drogie.. , ale może jakieś deseczki i by się dało coś zmontować?

Takie mam plany. Ale deseczki, choć mniej, też kosztują. Nic to, muszę coś zrobić, bo więcej wydam na weta lecząc choroby kotów wynikające z przewlekłego mniejszego lub większego stresu. Tylko ze żeby cokolwiek zrobić z sensem muszę najpierw ściany pomalować, kto u mnie był ten wie i popiera to pewnie w całej rozciągłości. Ale plany są i muszę i chcę to zrobić i już.

morelowa pisze:Rozumiem, że nie masz pomieszczenia, żeby kotę odizolować ?

Mam, małą kuchnię, w której Łapka siedziała ze swoimi dzieciakami. sęk w tym, zę jak była z nimi to było ok, gdy ją po odebraniu z adopcji chciałam tam odizolować to jej zamknięcie trwało kilkanaście sekund - w mig otworzyła sobie drzwi. Ona nie lubi być sama, lubi byc ze mną i z innymi kotami.
Myślałam o obróżce, ale nie wiem dla kogo, bo tak naprawdę do końca nie jest jasne dla mnie kto tu ma problem. Wiem tylko, ze DeeDee i MIlenka lubią kontakt ze mną i zabawę na wyłączność i w tym zakresie nie mogą/nie umieją/pewnie też w dużym stopniu nie chcą się dogadać z pozostałym stadem. Mają też inny styl zabawy - DeeDee na przykład obserwuje zanim zapoluje podczas gdy Łapa czy Małe Czarne od razu polują, biegają, rzucają się itp. W związku z tym wspólna zabawa jest bardzo trudna bądź nawet niemożliwa.
ech, takie sobie rozterki mam... :wink: zaraz się wybieram z lekami do Diabełków.

Marzenia11

Post » Wto maja 07, 2013 9:03 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka lepie

Senioreczka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Miluś - trzyma łapę na pulsie :lol:
Obrazek Obrazek

Białowąs
Obrazek Obrazek

Chuda Ogonka
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Wto maja 07, 2013 13:46 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka lepie

Bardzo dziekuję pani Anecie (z FB) za wpłatę na rzecz Oczusia! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

w ten sposob dzisiaj zamówiłam karmę dla Oczucha i wolnożyjących kotow. :D

Marzenia11

Post » Wto maja 07, 2013 15:56 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka lepie

I po kolejnej porcji leków. Niestety niejedząca Majeczka dzisiaj ma w oczach ropkę. Zobacze jak będzie jutro, ale zrujnuje mnie to leczenie. Przesyłka jak dobrze pójdzie będzie u mnie najwcześniej w piątek.
Białowąs mimo pięknej pogody nie wyszedł z piwniczki i jakiś taki śnięty. On mi się generalnie mało podoba. Ale chyba to jest starszy dużo od reszty kocurek, otyły, może coś mu w związku z tym dolega. Łapać? Diagnozować? Leczyć? Nie wiem sama. Chyba leczenie jeśli ma jakąś chorobę to by się wiązało z udomowieniem, a domu mi brakuje już... :roll:

Pokątnie dokarmiam Łapę. Wyjątkowo schudła na tej odchudzającej dla grubasów diecie :roll: Apetyt dopisuje, chęć do zabawy równa małemu kociakowi :wink: Futro wyskubuje jak dotąd.

Marzenia11

Post » Śro maja 08, 2013 11:05 Re: <2> Oczuś na wolności, dług spłacony! Senioreczka lepie

Dzisiaj rozmawiałam z wetka nt wyskubywaniqa futra przez Łapkę - obstawia jednak stres. Mam z nia przyjechać na kontrolę oraz na założenie obrózki feromonowej. :roll:

Marzenia11

[poprzednia][następna]