Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 30, 2013 22:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ale masz puste wyrko chcesz trochę ode mnie :kotek: :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto kwi 30, 2013 22:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

No chyba, że swojego hamulcowego wyślę na księżyc, wtedy przyjmę każdą ilość ogoniastych :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto kwi 30, 2013 22:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Na fotkach widać że Cudaczek już dziś lepiej wygląda. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto kwi 30, 2013 22:54 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Fakt, ale to jeszcze nie ten kotek, myślę, że jeszcze jutro będzie taki mało aktywny, ale za dwa, trzy dni to pewnie już z Żuczkiem będzie łobuzował :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 30, 2013 22:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

No idę spać, u mnie już wszyscy śpią, ale jest mi żal..... pkdt przegrywa...

dobrej nocki po raz drugi:)...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 30, 2013 22:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Też mi się tak wydaje. :1luvu:
Kastracje u chłopaczków i okres rekonwalescencji przebiega znacznie szybciej niż po sterylce kotek. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 01, 2013 6:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Witam, dopiero wstałam...
Zasnęło mi się o szóstej, na dwie godzinki, gdy małż wstał...
Nocka minęła mi na "czatach" :mrgreen:
O pierwszej w nocy wzięłam Cudaczka do pokoju na kanapę, i tak sobie oglądaliśmy filmy...kocio "oglądało", ja zaczęłam robić następny sweterek :mrgreen:
Siedzieliśmy sobie do szóstej:)
Kocio jest już po śniadaniu, i tak jak Iza mówiła, kocio będzie śmigał a ja się przewracam :ryk: Jak spojrzałam do lustra to faktycznie zobaczyłam kogoś innego:)
Ale już robię sobie śniadanko i bedę czytała wąteczki :D

No i muszę pochwalić dziewczyny :ok:
Siedziały obie z nami w pokoju, tylko nie wiem dlaczego Kropka miała strasznie duże żrenice i ciągle siedziała mi na plecach, dosłownie, miałam za plecami poduchę a ona na nią wlazła i nie zeszła do rana.
Lunka spała na fotelu, tylko Kacperek się błąkał po domu, pewnie sam nie wiedział za czym, aż o drugiej położył się w sypialni na chodniczku.
Nigdy wcześniej tam nie spał.

Empatii powinniśmy uczyć się od naszych zwierząt :ok:
Wiele razy zaobserwowałam takie opiekuńcze zachowanie, a ile razy o takich i podobnych zachowaniach czytam, to ryczę jak ...
Gdy któraś wracała po sterylce, pozostałe często do tej pory "niegrzeczne" zmieniały radykalnie swoje zachowanie. Siedziały obok, jakby pilnowały i nie odstępowały na krok nawet podczas "wyprawy" do kuwety.
Gdy córka przyniosła do domu chorą Tolcię, to nawet Tośka uciszyła swoje ADHD i często przy małej siedziała.
Potem wszystko wracało do ... normy czyli razem ale osobno, nie za blisko. Ale to przecież koty - więc normalka :D

W przypadku Rambusia, mogą relacje zdecydowanie zmienić sie na lepsze, bo za "chwilę" już nie będzie "zalatywał" samcem :wink:

Widzisz, Zuzko, taki mały zabieg (dla zdrowia kocurka i Waszego spokoju) może odmienić domową atmosferę na sielsko-anielską :ok:
I za to wypiję :piwa: :piwa:
wirtualnie :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro maja 01, 2013 9:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:Witam, dopiero wstałam...
Zasnęło mi się o szóstej, na dwie godzinki, gdy małż wstał...
Nocka minęła mi na "czatach" :mrgreen:
O pierwszej w nocy wzięłam Cudaczka do pokoju na kanapę, i tak sobie oglądaliśmy filmy...kocio "oglądało", ja zaczęłam robić następny sweterek :mrgreen:
Siedzieliśmy sobie do szóstej:)
Kocio jest już po śniadaniu, i tak jak Iza mówiła, kocio będzie śmigał a ja się przewracam :ryk: Jak spojrzałam do lustra to faktycznie zobaczyłam kogoś innego:)
Ale już robię sobie śniadanko i bedę czytała wąteczki :D

No i muszę pochwalić dziewczyny :ok:
Siedziały obie z nami w pokoju, tylko nie wiem dlaczego Kropka miała strasznie duże żrenice i ciągle siedziała mi na plecach, dosłownie, miałam za plecami poduchę a ona na nią wlazła i nie zeszła do rana.
Lunka spała na fotelu, tylko Kacperek się błąkał po domu, pewnie sam nie wiedział za czym, aż o drugiej położył się w sypialni na chodniczku.
Nigdy wcześniej tam nie spał.

Empatii powinniśmy uczyć się od naszych zwierząt :ok:
Wiele razy zaobserwowałam takie opiekuńcze zachowanie, a ile razy o takich i podobnych zachowaniach czytam, to ryczę jak ...
Gdy któraś wracała po sterylce, pozostałe często do tej pory "niegrzeczne" zmieniały radykalnie swoje zachowanie. Siedziały obok, jakby pilnowały i nie odstępowały na krok nawet podczas "wyprawy" do kuwety.
Gdy córka przyniosła do domu chorą Tolcię, to nawet Tośka uciszyła swoje ADHD i często przy małej siedziała.
Potem wszystko wracało do ... normy czyli razem ale osobno, nie za blisko. Ale to przecież koty - więc normalka :D

W przypadku Rambusia, mogą relacje zdecydowanie zmienić sie na lepsze, bo za "chwilę" już nie będzie "zalatywał" samcem :wink:

Widzisz, Zuzko, taki mały zabieg (dla zdrowia kocurka i Waszego spokoju) może odmienić domową atmosferę na sielsko-anielską :ok:
I za to wypiję :piwa: :piwa:
wirtualnie :ok: :ok:

Ja też ciągle obserwuje zmianę zachowania kotów w stosunku do chorych,nawet tych,których wczesniej nie tolerowały.To mądre zwierzęta,i wiedza,że nad słabszymi nie mozna sie pastwić,tylko im pomagać i współczuć .
Kropcia jest bardzo mądra i poczeka z łapoczynami,aż Rambuś całkowicie dojdzie do siebie :D

:ok: :ok: Trzymam przede wszystkim za Twoje zdrowie,bo pewnie bardziej to przezyłas niz Rambuś :ryk:
Wymiziaj wszystkie mądre i kochane zwierzaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro maja 01, 2013 10:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:
Rambuś dziękuje za kciuki :wink: :1luvu:
Fotki, Ciocia Twojego Ukochanego będą jutro :D

Aż poleciałam sprawdzić kiedy to pisałaś :mrgreen: 23:14.
Cyzli pisząc 'jutro' miałaś na myśli DZIŚ! :D
Jamnisiu, gdzie jesteś? :mrgreen: :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro maja 01, 2013 11:18 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Rambuś grzeczniuteńki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Parę dni i będzie śmigał jak zawsze. Wiadomo bez klejnotów jakoś tak pusto, dziwnie :wink: Zaraz po kastracji poziom hormonów zawsze rośnie, ale po paru dniach zaczynają opadać. Pewnie za ok 4 - 6 tygodni Rambo będzie "bez hormonalny" :mrgreen:

Towarzystwo na łóżeczku :mrgreen: a Duzi gdzie hmmmm chyba na podłodze, albo fotelach :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro maja 01, 2013 13:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Da rade chłopak :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 01, 2013 20:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zapraszamy na nowy wątek viewtopic.php?f=46&t=152798 :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 01, 2013 20:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu , gdzie sie podziewasz ? jak Rambuś i reszta stadka ? :kotek:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 01, 2013 21:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam z wieczorka:)
Póżno, ale jeszcze dzisiaj :wink: :ok:

Macie rację Dziewczyny :D :1luvu:
Rambuś szybciutko dochodzi do "siebie" szybciej niż ja :mrgreen: , nawet starszyzna dzisiaj zachowywała się tak, jakby Cudaczek był ulepiony z niewidocznej masy :ryk:
Nie biegały za nim, nie straszyły, że mu nastukają :mrgreen: normalnie idylla :1luvu: , jedynie starałam się tylko oddzielić jamnisia od niego, gdy Rambo biegał po ogrodzie, Żuczuś tęsknym wzrokiem i z płaczącym głosikiem siedział w oknie i obserwował poczynania Cudaczka na odległość:)
Potem Żuczuś hasał po ogrodzie, Rambo zaś szedł do domciu, na przemian jadł i troszkę odpoczywał :D

A my mieliśmy piękną pogodę i pracowaliśmy całą rodzinką w ogrodzie :1luvu:

Było spuszczanie wody ze stawku i czyszczenie kamieni:)

Obrazek Obrazek

Przekładanie rybek:)
Obrazek Obrazek

Złota rybka obiecała nam spełnienie marzeń :wink:
Obrazek

I ratowanie żabek :wink:
Obrazek

Cudaczek był mocno zainteresowany naszą pracą, biegał wokół nas:)
Obrazek Obrazek

Bardzo zainteresowała go kaczka i hipciu:)
Obrazek Obrazek

Potem już tylko nas obserwował:)
Obrazek Obrazek

Podobnie Kropeczka:)
Obserwację prowadziła z góry:)
Obrazek

Gdy stawek był już po wiosennym remoncie, przybiegła na inspekcję:)
Obrazek Obrazek

Kropcia dzisiaj chyba najbardziej z wszystkich zwierzaków cieszyła się ze słoneczka, mam filmik pokażę jutro:)

Żuczuś jedyny, który nie był zainteresowany naszą pracą, jedynie co go interesowało to leniuchowanie :ok:
Przepiękny uśmiech dla Cioci Moniki:)
Obrazek

A potem leniuchowanie na kilka sposobów:)
Tak...
Obrazek

I tak...
Obrazek

Tak też:)
Obrazek Obrazek

I odrobinka zabawy:)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

W oczekiwaniu na smakołyczek:)
Obrazek

Pan Pers był dzisiaj szczęśliwy, bo wszystko wyległo z domu a on nareszcie w ciszy i spokoju mógł sobie pospać:)

Lunka przemknęła po ogrodzie kilka razy obok nas, ale miałam ręce zajęte rybkami, wiec Luneczka dzisiaj nie ma fotek...

Muszelko....pamiętamy(1.09.2012)
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 07, 2013 11:45 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 01, 2013 21:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Rambuś wygląda jakby nigdy nie był po zabiegu a Jamniurek i ten uśmiech zwala z nóg. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
My za to dziś otworzyłyśmy nowy wątek ale niestety na pierwszą stronkę to już się nie załapiesz bo kończy się trzecia - ale i tak serdecznie zapraszamy. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]