Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 14:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Zdjęcia wrzucone, na FB zaczynamy akcję.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt kwi 26, 2013 14:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Chciałam poinformować, że Joguś ( nr 6 na pierwszej stronie ) pojechał dziś do DS. Zamieszkał w Katowicach ze swoją Panią i czarną koteczką z katowickiego schroniska. Dziękujemy za ogłoszenia.
Niewidomy Bubu nadal szuka domu, oraz mama Bubusia i Jogusia - Tola. Jak dostanę zdjęcia to je wkleję.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt kwi 26, 2013 14:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

OlaLola pisze:Chciałam poinformować, że Joguś ( nr 6 na pierwszej stronie ) pojechał dziś do DS. Zamieszkał w Katowicach ze swoją Panią i czarną koteczką z katowickiego schroniska. Dziękujemy za ogłoszenia.
Niewidomy Bubu nadal szuka domu, oraz mama Bubusia i Jogusia - Tola. Jak dostanę zdjęcia to je wkleję.

Olu, bardzo bardzo sie cieszymy, dziękujemy Ci za dobre wieści :D z radością zdejmuję Jogusia ogłoszenia i oby pozostałe futerka tak samo trafiły do wspaniałych domków :ok: :ok:
i czekamy na zdjecia

co byśmy nie mówili, jednak kotki z dt zawsze maja większe szanse na dom, popatrzmy tylko na nasza 1 stronę-ile jest tych biedulek w schronach i azylach , a jak szybko ubywa nam kotków z dt.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt kwi 26, 2013 20:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

OlaLola pisze:Chciałam poinformować, że Joguś ( nr 6 na pierwszej stronie ) pojechał dziś do DS. Zamieszkał w Katowicach ze swoją Panią i czarną koteczką z katowickiego schroniska. Dziękujemy za ogłoszenia.

Z naszą czarną koteczką? :D A podała Pani Imię? (koteczki oczywiście :P ) bom ciekawa co to za dobra duszczyczka?
A mogłabym się zapisać do klubu ślepinków z moim (tymczasowo, bo bedziemy szukać domku) Izydorkiem, bezoczkowym zupełnie?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob kwi 27, 2013 11:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Kamakolo pisze:

Z naszą czarną koteczką? :D A podała Pani Imię? (koteczki oczywiście :P ) bom ciekawa co to za dobra duszczyczka?
A mogłabym się zapisać do klubu ślepinków z moim (tymczasowo, bo bedziemy szukać domku) Izydorkiem, bezoczkowym zupełnie?

aaa serdecznie zapraszam, ale nie ma tak za darmo :lol:
prosimy zdjecie Izydorka i pare słów o nim :D
Jesli chciałabyś ogłaszac kotka i szukać domu -oczywiście wyjątkowego, innego miec nie może :wink: - przeslij zdjęcia i opis Izydorka ewexoxo , aby umiesciłą go na fb, ja takze na 1 str. zamieszczę ogłoszenia, o ile mozesz , prosze wg tego wzoru wypisz informacje
- zdjęcie małe lub link do zdjęcia np. imageshack, fotosik itp.
- imię
- stan zdrowia: opis wady wzroku plus inne informacje zdrowotne przydatne dla potencjalnych DT czy w przypadku pomocy finansowej
- miejsce przebywania: schronisko/szpital/ulica (jeśli określona data, kiedy kot traci schronienie np. musi być wypisany ze szpitalika to podać datę)
- miejscowość (plus w przypadku małych miejscowości województwo)
- link do wątku na miau lub innej strony np. dogomania, facebook itp.
- kontakt: w przypadku osób z miau - nick; w przypadku osób z zewnątrz (karmicielek, weterynarzy itp.) imię i telefon lub e-mail.
- wsparcie finansowe: tak/nie
- informacje pozostałe: np. relacje z innymi kotami, psami, charakter, bojaźliwość, coś co jest ważne w przypadku poszukiwania DT lub DS

jesli zechcialabys także wspierac ślepaczki grosikiem członkowskim, konto do wpłat:
Fundacja Agapeanimali
ul. Jugosłowiańska 44F/30
60-149 Poznań
NIP: 779-23-05-114
BZWBK S.A. 27 ODDZIAŁ W POZNANIU
26 1090 1346 0000 0001 0666 4622
tytuł wpłaty "darowizna dla Ślepaczków " oraz nick

składkę-taką wpłatę dla Fundacji możemy odliczyć od dochodów w rocznym zeznaniu za rok 2013 (bowiem wpłaty wpłyną w tym roku)wpisując w załączniku PIT -0 jako darowiznę w pozycji 11 , 12 , należy także wypełnić wówczas częśc "D" na drugiej stronie, tj. wpisac dane Fundacji oraz kwotę przekazaną. Odpowiednio wypełniamy we właściwej rubryce PIT -36, 37, 36L lub 28.Pamiętajmy, aby zachować dowód wpłaty i konieczny jest dopisek "darowizna".

zapraszam takze na nasza stronę www- kliknij w moim podpisie -tam znajdziesz prawie wszytsko o ślepaczkach, włącznie z wywiadem z okulistą oraz cyklem porad behawiorysty

ciesze sie,że bedziecie z nami
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Sob kwi 27, 2013 11:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Kamakolo pisze:

kotka ma na imię Ina. Taka mała drobna cała czarna, bardzo ładna. Napisałam Ci jeszcze PW. :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob kwi 27, 2013 20:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

OlaLola pisze:
Kamakolo pisze:

kotka ma na imię Ina. Taka mała drobna cała czarna, bardzo ładna. Napisałam Ci jeszcze PW. :)

No INY to nie pomnę :D - ale grunt, że wszystkie koty szczesliwe i bezpiecznie. I właścicielka również :mrgreen:
Co do Dorka - szanowny Klubie ślepaczkowy - dostosujemy się z ochotą do obowiązujących wymagań, ale musimy członkowstwo odwlec nieco w czasie- aż Izydor zacznie wyglądać po wycięciu oczek. Wtedy zrobimy zdjęcia i dopełnimy formalności :D

Pozdrawiamy
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Nie kwi 28, 2013 10:58 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Kamakolo Droga, członkami Klubu oczywiście już jesteście :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozostały jedynie formalności (które przecież nie zawsze są najważniejsze) czyli pokazanie Izydora gdy już zacznie wyglądać :wink: :D
Zaciskamy kciuki za operację usunięcia oczek, bo rozumiem, że ona wkrótce Was czeka :ok: :ok: :ok: .
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie kwi 28, 2013 13:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Nie nie :D Już nie mamy oczek - dlatego czekamy, aż zaczniemy wyglądać czyli miejsca po oczkach się wygoją i zarosną futerkiem. Już za nami wszelkie operacje i zaczynamu oddychać pełną (aczkolwiek chudą nieco) kocią piersią.
No i będziemy szukać domku.
Kiedyś.
Aczkolwiek ze względu za Izydora i jego przejścia, to wymarzyłam sobie tym razem nieco inny proces adopcji - rozciągnięty w czasie. Osoba, która się zdecyduje poddać na stałe terrorowi kociego staruszka :D - będzie musiała zaliczyć kilka wizyt u nas w domu, żeby Dorek poznał zapach i zaakceptował dotyk. To bardzo ostrożny kot, który po ok. 3 m-cach u mnie nadal uznaje dotyk tylko na swoich warunkach i po odpowiednich przygotowaniach, ale za to po chwili oddaje całe brzucho do głaskania :D
Obrazek

Kamakolo

Post » Nie kwi 28, 2013 14:48 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

To i ja zgłoszę ślepaczka - pierwszego jakim przyszło mi się opiekować. Operację usunięcia obu gałek ocznych Ćwirek przechodził w piątek. To kocurek fabryczny, mieszkał w tokarni, opiekował się nim jeden z pracowników, ale po operacji szukamy mu DT lub DS. Tego pierwszego bardzo pilnie.

Zacytuję może to, co napisałam dzisiaj w wątku kotów fabrycznych:

MartaK pisze:To ten kocurek, urodzony w ubiegłym roku:
Obrazek

Zaraz po łapance, trafił na przegląd do weta. I to co usłyszałyśmy, nie było niestety optymistyczne... Obie gałki oczne do usunięcia. Jedno oko właściwie wypłynęło, drugie było owrzodzone, z pozrastanymi powiekami, nie było co ratować :(
Prawdopodobnie do oczu dostały mu się opiłki metalu, których w tokarni nie brakuje. Zaczął się rozwijać stan zapalny, owrzodzenia, nie leczone nie dawały szans na uratowanie wzroku. Pan tokarz przemywał je rumiankiem, ale to było zdecydowanie za mało. Poza tym miał zęby w fatalnym stanie, większość trzeba było usunąć.

Tutaj mały przed operacją:

Obrazek

Obrazek

Tutaj dzień po (w jednym oku ma gazik nasączony krwią):

Obrazek

Obrazek

Wczoraj gaziki zostały usunięte - kita nawet nie pisnął przy ich wyjmowaniu. Jest super grzeczny i przymilny. Błyskawicznie dochodzi do siebie, ciągle chce żeby go głaskać, trafia do kuwety, zajada z apetytem - może dlatego, że jest na diecie rozpieszczającej, typu kurczak, gerberki itp :wink:

A kiedy sprzątałam mu klatkę, błyskiem zajął wygodną pozycję:

Obrazek

Zdjęcie nosi roboczy tytuł "Pirat i jego małpka" 8)

A na sam koniec będzie prośba. O wsparcie, a jakże. Operacja Ćwirka (bo to kot skrzyżowany z ptakiem, nie ma wątpliwości! Nie miauczy, tylko ćwierka :) ) była kosztowna. Będziemy musiały za nią zapłacić ok. 350 zł (ta kwota może wzrosnąć, w zależności od liczby kontroli, które nas jeszcze czekają). [...] Będziemy wdzięczne za wszelkie wsparcie [...]

I oczywiście szukamy Ćwirkowi DT lub DS!!! I to pilnie. W obecnym stanie zdrowia nie może wrócić do tokarni.

DT lub DS może być w Poznaniu, gdzie kita teraz przebywa, ale wcale nie musi - do dobrego domu jestem go dowieźć w dowolne miejsce Polski. U mnie ma TDT - na maksymalnie 2 tygodnie. Później musi się przeprowadzić, jeśli nie znajdzie domu, to trafi do naszej kociej piwniczki, ale dla kota niewidomego to nie jest dobre miejsce :|

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Nie kwi 28, 2013 18:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Jezzzzuuuu.... Aż mi serce stanęło na moment. To zupełny sobowtór mojego Gucia :cry:
Przecież ten kot - niewidomy i oswojony nie może trafić do piwnicy między inne koty. Musi się nim ktoś zaopiekować... Błagam...
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Pon kwi 29, 2013 11:00 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

Niepokojące wieści z domku Busi- czy ktoś jakiś pomysł na takie zachowanie koteczki?
Zaproponowałam, aby lula napisała o Busi na fb , może behawiorystka zechciała by pomóc nam w tej sytuacji?..

lula11 pisze:Dzisiaj dowiedziałam się, że z Busią dzieje się coś niedobrego.
Ma dnie, gdy przesypia je całe, robi po siebie i wcale jej to nie przeszkadza, nie myje się, ale apetytu nie traci, Je i dużo pije. Nie reaguje na wołanie, nie przybiega na powitanie. Fakt, kotka przebywa w domu sama prawie całe dnie. Może to z tego powodu. Choć od początku były problemy z korzystaniem przez nią z kuwety.
Po kilku dniach ten stan mija i kotka wtedy myje się, jest przymilna i kochana i kontaktowa.
Czy to może być depresja, czy może coś ją fizycznie boli ?

Ola pójdzie z nią oczywiście do weta i mam nadzieję że znajdzie odpowiedź na to zachowanie Busi.
Bardzo się o nią martwię... :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pon kwi 29, 2013 11:05 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

lista kwietniowa do rozliczenia :

1. Lucuś [*] ObrazekObrazek
- odszedł , bardzo , bardzo nam przykro, martko :cry: , zrobiłas , co mogłaś, najwazniejsze,że odszedł kochany, nie sam, w rowie, na poniewierce

2. Oczuś Obrazek
pod opieka Marzenia11
wątek viewtopic.php?f=1&t=145665&start=630
-zabieg usunięcia oczka

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy :1luvu: objęty specjalnym patronatem ślepaczków

Kubus już w sobote pojechał do dt- zdarzył sie cud , do którego najbardziej przyczyniła sie jerzykowka i ewexoxo -dziewczyny , musicie założyć koło czarujących domki :lol:

Dla Kubusia trzy osoby zadeklarowały stałe wpłaty miesięczne , jednakże od Klubu Ślepaczków także obiecaliśmy wpłatę comiesieczną w wysokości zależnej od wpłat i ilości beneficjentów, a także będziemy zbierać fundusze poprzez nasza stronę FB
Ostatnio edytowano Pon kwi 29, 2013 11:14 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pon kwi 29, 2013 11:08 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Matylda po zabiegu str. 37 dt b.potrze

otwieram listę majową:

1.ĆwirekObrazek - pod opieka MartaK
- zabieg usunięcia oczek

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy objęty specjalnym patronatem ślepaczków
Ostatnio edytowano Pon kwi 29, 2013 11:45 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pon kwi 29, 2013 11:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista kwietniowa zamknięta str. 38

czy ma ktos wieści o tej koteczce?
ewexoxo pisze:Odnośnie tej koteczki...
Obrazek

cytuję maila, którego otrzymałam:
Test dał pozytywny wynik na FelV + zaawansowana Lymphosarcoma (mięsak limfatyczny) zapewne spowodowany wirusem białaczki. Narazie wstrzymane jest poszukiwanie domu :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

[poprzednia][następna]