Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 10:18 Re: Broszka & Company

Plakat mnie zainteresował - w mieście na słupie,nie z jakichś estetycznych względów, bo sugerował SF. A ja jestem zakręcona. Ale na dobrą..
Przeczytałam recenzje na filmweb; nie są zachwyceni... Poza jakimiś fragmentami, też fragmentami muzyki i oczywiście aspektem technicznym filmu.
Pewni by sie nadał do tv, na fotelu, przed kominkiem...
Żadnej z tych trzech rzeczy nie mam :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 28, 2013 17:49 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Pewni by sie nadał do tv, na fotelu, przed kominkiem...
Żadnej z tych trzech rzeczy nie mam :lol:

Chyba jednak warto takie filmy oglądać na dużym ekranie - przynajmniej widać szczegóły scenografii :wink:

Nie masz tv?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie kwi 28, 2013 18:19 Re: Broszka & Company

Już dawno zrezygnowałam, po kolejnej próbie zauważenia czegoś interesującego. Dość spontanicznie zresztą, gdy usiłowałam obejrzeć teatr, szumnie zapowiadany chyba od tygodni jako wydarzenie. Wyczekałam jakiegoś wieczoru, co dla mnie wyczynem było...
W połowie wyłączyłam. Następnego dnia dałam ogłoszenie 'oddam telewizor'. I oddałam.
:lol:
Ale to też dlatego, że miałam tylko podstawowe programy.
Uczciwie, to czasem mi brakuje. Żeby sie tak wyłączyć i tylko obserwować. Albo jakiś film. Wiem jednak, że czasem by sie to kończyło stratą czasu.
Może trafię w ogłoszeniach na jakiś mały... - nie mam miejsca :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 28, 2013 19:19 Re: Broszka & Company

Ja też nie mam tv. Już ponad 10 lat. Nie brakuje mi. Całkiem
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 28, 2013 20:28 Re: Broszka & Company

Mam telewizor, ale bez anteny - służy mi jako monitor do oglądania filmów na DVD i video. Nie płaczę za posiadaniem telewizji - to, co chcę mogę obejrzeć w necie zawsze kiedy chcę. Wiadomości docierają do mnie tak czy siak, ale spora część głupawych bójek na szczytach władzy i informacje o "celebrytach" odpada.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 28, 2013 20:36 Re: Broszka & Company

Alienor pisze:Mam telewizor, ale bez anteny - służy mi jako monitor do oglądania filmów na DVD i video. Nie płaczę za posiadaniem telewizji - to, co chcę mogę obejrzeć w necie zawsze kiedy chcę. Wiadomości docierają do mnie tak czy siak, ale spora część głupawych bójek na szczytach władzy i informacje o "celebrytach" odpada.
O, to, to!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 28, 2013 23:10 Re: Broszka & Company

Tak się spytam z czystej żywej ciekawości: co z tym czarnym przystojniakiem, który Ci się jakiś czas temu do domu wprosil?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon kwi 29, 2013 7:06 Re: Broszka & Company

Nie potrafiłabym żyć bez tv, szczególnie jak TZ wyjeżdża i jestem sama :roll:
Lubię oglądać filmy i kanały dokumentalne.

felin pisze:Tak się spytam z czystej żywej ciekawości: co z tym czarnym przystojniakiem, który Ci się jakiś czas temu do domu wprosil?

Był strasznie wycieńczony i wychudzony. Odkarmił się, odpoczął i zażądał wypuszczenia - ponieważ był już całkowicie sprawny i dzika dzicz z niego więc wrócił na dwór. Jego zachowanie wraz z odkarmieniem wróciło do normy - parę dni temu próbował mnie pogryźć przy próbie podania tabletki na robaki i kropelki na pchły i kleszcze :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 29, 2013 9:03 Re: Broszka & Company

Broszka, zobacz: http://animalia.pl/ 8O
Jakoś nie mogę za nimi nadążyć :roll:

Też nie mogłabym żyć bez TV. Rzadko oglądam filmy. Lubię programy dokumentalne :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon kwi 29, 2013 9:11 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Broszka, zobacz: http://animalia.pl/ 8O
Jakoś nie mogę za nimi nadążyć :roll:

ha, ha :lol:
Najwyraźniej facet zrozumiał po korespondencji ze mną że lepiej wprowadzić karmę do sklepu bo bezproblemowe dopisanie do zamówienia okazało się strasznie kłopotliwe i wymagało trzech-czterech maili żeby domówić szczegóły :twisted:
Fajnie że w końcu wprowadzili ale w zoohurtowo ceny są korzystniejsze :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 29, 2013 9:17 Re: Broszka & Company

:ryk:
Faktycznie drogo, ale fajnie, że w końcu to wprowadzili :wink:
U mnie odchodzą koszty przesyłki (sama sobie odbieram), więc jeśli będę chciała 2-3 puszki to bardziej mi się opłacają zakupy w animalii niż w zoohurtowo :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon kwi 29, 2013 9:46 Re: Broszka & Company

Jak tylko 2-3 puszki to na pewno bardziej Ci się opłaca :ok:
Czasem kupuję w animalii suplementy (głównie dla koni) wtedy też chętnie dokupię parę puszek :)
Ale większą ilość bardziej opłaca się w zoohurtowo ;)

Ciekawe czy w animalii wprowadzą też PoN bo o tą karmę też pytałam :roll:

U Was też tak zimno dzisiaj? :evil:
Brrr... Dobrze że mogę w kominku i pod kuchnią napalić :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 29, 2013 10:05 Re: Broszka & Company

Właśnie weszłam na stronę zoohurtowo i widzę, że CF 400 g bardzo zdrożały- są za 9,50 (czyli niewiele taniej niż w animalii), a zaledwie 2 tygodnie temu płaciłam za nie 7,69zł :roll:

Mam nadzieję, że PoN też wprowadzą- też o nie pytałam :wink:

U mnie już od kilku dni jest ponuro :(
Obrazek

Revontulet

Post » Pon kwi 29, 2013 10:42 Re: Broszka & Company

Rzeczywiście podnieśli ceny :?

Obcinałam pazurki Pippinowi - szarpnął się i ciachnęłam za dużo aż polała się krew :|
Pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło... Będzie go boleć ten paznokieć?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 29, 2013 10:45 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Nie potrafiłabym żyć bez tv, szczególnie jak TZ wyjeżdża i jestem sama :roll:
Lubię oglądać filmy i kanały dokumentalne.

Przez pierwszych bodaj pięć lat po przeprowadzce do obecnego mieszkania nie mialam w ogóle telewizora i niektórzy się bardzo dziwili, że tak można :roll:
Kupilam dopiero jak kablówkę zaczęli instalować.
Na letnisku mam telewizor, ale chyba nawet bez anteny i programowo nie oglądam tv ani nie czytam gazet przez kilka miesięcy. Jakoś mi tego nie brakuje.

Broszka pisze:
felin pisze:Tak się spytam z czystej żywej ciekawości: co z tym czarnym przystojniakiem, który Ci się jakiś czas temu do domu wprosil?

Był strasznie wycieńczony i wychudzony. Odkarmił się, odpoczął i zażądał wypuszczenia - ponieważ był już całkowicie sprawny i dzika dzicz z niego więc wrócił na dwór. Jego zachowanie wraz z odkarmieniem wróciło do normy - parę dni temu próbował mnie pogryźć przy próbie podania tabletki na robaki i kropelki na pchły i kleszcze :wink:

Czyli mialam rację: dowiedzial się, że u Ciebie hotel wygodny i walówka w systemie room service, więc przyszedl skorzystać :) :wink:
Dobrze, że już z nim ok :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]