Vipkowo...cz.10....koniec vipkowa.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 9:31 Re: Vipkowo...cz.10

U nas lało wczoraj wieczorem (późnym), jak wracałam. A rano, jak wstałam, nie lało, dopiero jak wyszłam spod dachu karmić koty, zaczęło. Nie cierpię ulew, aczkolwiek ta zapobiegła wycieczce niedzielnej sąsiadowi, który nie lubi bezdomniaków i nie spotkaliśmy się.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 28, 2013 9:37 Re: Vipkowo...cz.10

MalgWroclaw pisze:U nas lało wczoraj wieczorem (późnym), jak wracałam. A rano, jak wstałam, nie lało, dopiero jak wyszłam spod dachu karmić koty, zaczęło. Nie cierpię ulew, aczkolwiek ta zapobiegła wycieczce niedzielnej sąsiadowi, który nie lubi bezdomniaków i nie spotkaliśmy się.

Cześć, Małgosiu :D .
Tutaj zaczęło padać dopiero rano, w zasadzie to dobrze, było juz bardzo sucho, na polach już wysiew zrobiony, więc pewnie rolnicy sie cieszą.
Byle znowu nie nastał czas wiecznych opadów, bo to też niedobrze.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie kwi 28, 2013 10:36 Re: Vipkowo...cz.10

U nas dzisiaj zimno, padało wczoraj wieczorem i w nocy. Ale deszczyk bardzo potrzebny, ziemia sucha, wszystko będzie rosło w oczach. Ma być cieplej w przyszłym tygodniu, więc pogoda na razie ok :D
Będziesz miała pięknie w ogródku, tym bardziej że Ringuś dopilnował wszystkiego :D
Nie znam się, ale coś mi się zdaje, że piwonie mogą w tym roku nie zakwitnąć, dopiero na przyszły rok.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie kwi 28, 2013 10:39 Re: Vipkowo...cz.10

iwoo1 pisze:U nas dzisiaj zimno, padało wczoraj wieczorem i w nocy. Ale deszczyk bardzo potrzebny, ziemia sucha, wszystko będzie rosło w oczach. Ma być cieplej w przyszłym tygodniu, więc pogoda na razie ok :D
Będziesz miała pięknie w ogródku, tym bardziej że Ringuś dopilnował wszystkiego :D
Nie znam się, ale coś mi się zdaje, że piwonie mogą w tym roku nie zakwitnąć, dopiero na przyszły rok.

:(
To się zmartwiłam...no ale nic to, poczekam.
Dla mnie piwonie są warte nawet długiego czekania :ok: .
Witaj Iwonko moja szpitalna! :1luvu:
Już niedługo wtorek, i bedziesz w domciu :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie kwi 28, 2013 10:54 Re: Vipkowo...cz.10

Jak rozmawiamy o pogodzie, to podam wieści z P-Ń.
W nocy i rano podało, teraz pochmurno i chłodno, ale ja w pracy to taka pogodna mi nie przeszkadza.
Pozdrawiamy całe Vipkowo.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie kwi 28, 2013 11:04 Forum

Tez Vipkowo witamy w ten pochmurny i lekko deszczowy dzien. U nas tak tylko tak troszke popadalo. Narazie za malo bo na ogrodku sam pył :? A u mnie na dzialce to ja taki chyba Ringuś jestem :D tata sadzi i pracuje a ja pilnuje i przesadzam :twisted: Niezla taka funkcja psia :ryk: Hm :evil: tyljo Ringuś ma chyba lepiej bo mńie tato nie glaska i nie karmi :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie kwi 28, 2013 11:25 Re: Vipkowo...cz.10

Cześć Vipku i dziewczyny! Nie myślałyście o przenosinach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=152457?
Łatwiej by było Was znaleźć takim cichym podczytywaczom, jak ja.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Nie kwi 28, 2013 11:26 Re: Vipkowo...cz.10

Hannah12 pisze:wieści z P-Ń.
W nocy i rano podało, teraz pochmurno i chłodno,

Sprostuję , bo szłam spać po trzeciej. W nocy lało - i całe szczęście. I jest wręcz zimno , 12 stopni.

iwoo1 pisze:coś mi się zdaje, że piwonie mogą w tym roku nie zakwitnąć, dopiero na przyszły rok.

Albo jeszcze dłużej. U piwonii bardzo istotne jest posadzenie na dokładnie takiej samej głębokosci jak rosła poprzednio i w tej samej orientacji co do stron świata. Pierwszą , kupioną , sadziłam cztery lata temu. Następne dwie, wielkie krzaki wykopane u sąsiada w 2011. Przy tych drugich juz wiedziałam , co z czym się je, a i tak nie kwitną . Żadna :evil: W zeszłym roku największa miała nawet pąki , ale zaschły :cry:

U mnie tez całe towarzystwo śpi . Misia i Piotrek na kanapie , po obu bokach TŻta, a Gucio na swoim fotelu. A ja - zamiast zabrać sie za sprzątanie - siedzę sobie i nadrabiam zaległości.

Gośka, czy ja Ci mówiłam , że Cie kocham???? :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie kwi 28, 2013 11:55 Re: Vipkowo...cz.10

doberek ;)

chyba orginalna nie będę jak wam napiszę ze u mnie tez deszczowo ;)

Gosia piwonie :1luvu: ja mam na dziadkowej działce i lovam je nad życie....
a w ogródku balkonowym (maleńkim bardzo) wysiałam grroszek zielony, taki zwykły, jadalny a do tego maciejkę, pomidorki koktailowe (jako sadzonki na działkę) i....owies dla footerek :) a i chyba aksamitki ale tez zeby potem w skrzynkę przesadzić :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie kwi 28, 2013 12:25 Re: Vipkowo...cz.10

Hello Vipeczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 28, 2013 15:40 Re: Vipkowo...cz.10

Kto ma blisko do Ikei? bywa tam i nie byłaby to dla niego wyprawa ??
Ostatnio edytowano Nie kwi 28, 2013 15:43 przez Karolek(ona), łącznie edytowano 1 raz
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie kwi 28, 2013 15:41 Re: Vipkowo...cz.10

Witaj Małgosiu z Vipkowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie kwi 28, 2013 15:44 Re: Vipkowo...cz.10

Karolek(ona) pisze:Kto ma blisko do Ikei? bywa tam i nie byłaby to dla niego wyprawa ??

Ja Karolko a co :?:
My jesteśmy w takim dziwnym miejscu Polski, że z kazdej strony miasta Sosnowiec mamy kilk następnych miast - i to maź oddalonych 15 km.
Niejednokrotnie jadąc z miasta A do miasta B przejeżdżamy jeszcze przez miasto C i to wszystko w 15 min.
Więc i duzo marketów mamy w poblizu Ikeę tez :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie kwi 28, 2013 18:22 Re: Vipkowo...cz.10

Aaaśka pisze:Cześć Vipku i dziewczyny! Nie myślałyście o przenosinach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=152457?
Łatwiej by było Was znaleźć takim cichym podczytywaczom, jak ja.

Naprawdę myślisz, że to dobry pomysł?
Wystarczy wchodzic przez "zobacz swoje posty"
Wiem, że to opóźnia pomoc w potrzebie ale mnie te radosne pohukiwania bardzo męczą.
Jakoś mnie nauczyli, że jak się nie ma nic waznego albo ciekawego do powiedzenia to trzeba szanować czas innych.
Ale może ja po śmierci Maleńkiej reaguje ostrzej na wszystko:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie kwi 28, 2013 19:29 Re: Vipkowo...cz.10

Hihihi, zaglądam, ale pisać już nie mam co :ryk: Goś wszystko wie :ryk:

Buziaki jeszcze raz dla towarzystwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//