Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 27, 2013 16:58 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Współczuję... bardzo mi przykro :(
Ściskam mocno.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob kwi 27, 2013 17:41 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Marysienka, bardzo współczuję... :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob kwi 27, 2013 19:18 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Pani Izo już kiedyś pytałam , czy żadnego z tych kotków nie dałoby się wy adoptować? np tych maluchów? zawsze byłoby mniej w stadzie..

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Sob kwi 27, 2013 21:10 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wilhelm170 pisze:Pani Izo już kiedyś pytałam , czy żadnego z tych kotków nie dałoby się wy adoptować? np tych maluchów? zawsze byłoby mniej w stadzie..

Iza odpowiadała - jest tak zaharowana, że nie ma czasu na oswajanie kotów do adopcji i robienie ogłoszeń, wizyty przedadopcyjne itp. Jeśli trafią się jakieś od z miejsca adopcyjne, to pisze o nich na wątku i prosi o ich wzięcie. Iza spędza na karmieniu kilkanaście godzin dziennie

taizu

Post » Sob kwi 27, 2013 21:39 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

taizu pisze:
wilhelm170 pisze:Pani Izo już kiedyś pytałam , czy żadnego z tych kotków nie dałoby się wy adoptować? np tych maluchów? zawsze byłoby mniej w stadzie..

Iza odpowiadała - jest tak zaharowana, że nie ma czasu na oswajanie kotów do adopcji i robienie ogłoszeń, wizyty przedadopcyjne itp. Jeśli trafią się jakieś od z miejsca adopcyjne, to pisze o nich na wątku i prosi o ich wzięcie. Iza spędza na karmieniu kilkanaście godzin dziennie

Dziękuje Taizu za zrozumienie. :wink:

Wyadoptować .....teoretycznie tylko jak? Kiedy nie ma sie ani czasu ani warunków ani miejsca i możliwosci na czasami wielomiesięczna resocjalizacje.Przypomnę.

Kociaki a właściwie juz roczne podrostki w tej chwili w ilosci sztuk 9 to niewielki ułamek stada w porównaniu z całokształtem.To przyrost od nowych kotek, które niestety co rok pojawiały i pojawiać sie w stadzie beda .W poszukiwaniu pożywienia dla swoich dzieci i siebie.Tego nie unikniemy, pomimo tego że stado jest od lat sukcesywnie sterylizowane i praktycznie ten stan wynosi aż 99%.Wyjątek tutaj stanowi Mama Niedżwiadka, która jest trudna do schwytania na zabieg i niestety co roku nam rodzi.
Te dzikie kotki przyprowadzają równie dzikie dzieci juz na takim etapie ,że nawet teraz po kilku miesiącach nie podchodzą do mnie na wyciągniecie ręki.

Ostatni bardzo dobitny przykład do problem z chora kotką.

Te nieliczne adopcje nie zmienią w zasadzie nic, póki nie zmieni się świadomość ludzi i podejście a niestety to podejście jest coraz gorsze.W stosunku do niewielkiego przyrostu naturalnego mamy w stadzie sporo wiekszą ilosć kotów ,które posiada właściciela.Kotów które codziennie czekaja głodne.....A to niestety chyba tylko o tym świadczy że kot przestał być towarem pożądanym.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob kwi 27, 2013 21:40 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

marysienka pisze:
iza71koty pisze:Prosimy o Wsparcie Kochani.Potrzebne są środki na zakupy dla stada.Potrzebna jest bardzo sucha karma.

Izo nie mysl wiecej o oddawaniu dlugu - ceduje to na koty :1luvu:
Dzisiaj rano zmarl moj brat i nie mam glowy do pisania :cry:

Przytulam... :(

i Dziękuje Ci Kochana.

iza71koty

Post » Sob kwi 27, 2013 21:42 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

basidrak20 pisze:Mam troche fantow. Jakas mala torebka. Troszke ciuszkow. Kremik. Kolczyki rozne. organizer do auta i cos fajnego na dokladke ale to niespodzianka. Jestem w szcz do niedzieli. Prosze o info gdzie moge torbe podrzucic jestem nowa inie moge pisac pw

Fanty odebrane.Kolczyki i bransoletki są śliczne. :1luvu: Dziękuję za miłe spotkanie. :D

iza71koty

Post » Sob kwi 27, 2013 21:59 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Rozumiem że pani Iza nie ma czasu oswajać, ale może ktoś mógłby wziąć na DT na oswajanie? Nie ma nikogo w Szczecinie pomagającego kotom? ogłoszenia to ja mogę zrobić , abym miała zdjęcia.

Aha i kierowałam pytanie do pani Izy, nie wiem czemu Taizu mi odpowiada.Pani Iza nie potrzebuje obrońcy, bo ja pytam z życzliwości.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Sob kwi 27, 2013 22:13 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Prosze bardzo. mam nadzieje że to cos pomoże. I przepraszam iż w takiej rozsypce-pomieszaniu. Mam remont i nie miałam kiedy a jutro wyjeżdżam - więc albo w takim stanie jakie dałam albo po długim weekendzie a wiem że czas ma znaczenie.

Pozdrawiam serdecznie.

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Sob kwi 27, 2013 22:44 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wilhelm170 pisze:Rozumiem że pani Iza nie ma czasu oswajać, ale może ktoś mógłby wziąć na DT na oswajanie? Nie ma nikogo w Szczecinie pomagającego kotom? ogłoszenia to ja mogę zrobić , abym miała zdjęcia.

Aha i kierowałam pytanie do pani Izy, nie wiem czemu Taizu mi odpowiada.Pani Iza nie potrzebuje obrońcy, bo ja pytam z życzliwości.

Nie pisalam jako obrońca, rzeczywiście Iza takowego nie potrzebuje, po prostu nie wiedziałam, kiedy Iza będzie na necie, a nie chciałam, żebyś czekał(a) za dlugo na odpowiedź, ktora na tym wątku juz parę razy byla udzielana - po prostu powtórzyłam słowa Izy

taizu

Post » Sob kwi 27, 2013 23:37 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wilhelm170 pisze:Rozumiem że pani Iza nie ma czasu oswajać, ale może ktoś mógłby wziąć na DT na oswajanie? Nie ma nikogo w Szczecinie pomagającego kotom? ogłoszenia to ja mogę zrobić , abym miała zdjęcia.

Ostatnio wyadoptowane koty poszły prosto z ulicy.Ogłoszenia robiła im Ola.Znalazły dom tutaj na miejscu przez zwykły przypadek i nie był to dom z ogłoszenia.Znalazły tylko dlatego że były proludzkie i Ktoś zaryzykował.

Nie mam żadnej Pomocy jeśli chodzi o DT.Taizu doskonale wie w czym leży problem, dlatego odpowiedziała w moim imieniu.

iza71koty

Post » Sob kwi 27, 2013 23:45 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Dzisiaj kicia była w o niebo lepszej formie. :D Zaczęła jeść z dużym apetytem.Wygląda dużo lepiej, tylko musi teraz nabrać sił i utraconą masę.Kotki dostały kolejna porcje leku.

iza71koty

Post » Nie kwi 28, 2013 10:10 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani.Bardzo Gorąco Proszę o Wsparcie.Sytuacja jest bardzo trudna. :| Nie poradzimy sobie bez Waszej Pomocy. :|

iza71koty

Post » Nie kwi 28, 2013 10:15 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:zapraszamy na super bazarek, zbieramy na jedzonko dla stada :kotek:
pomoc bardzo potrzebna :catmilk: :catmilk: :catmilk:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=152428

Przypomnę nasz Bazarek.Może Ktoś.....

iza71koty

Post » Nie kwi 28, 2013 10:45 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

basidrak20 pisze:Prosze bardzo. mam nadzieje że to cos pomoże. I przepraszam iż w takiej rozsypce-pomieszaniu. Mam remont i nie miałam kiedy a jutro wyjeżdżam - więc albo w takim stanie jakie dałam albo po długim weekendzie a wiem że czas ma znaczenie.

Pozdrawiam serdecznie.

Tak czas ma znaczenie, ale obawiam się ze dam rade pofocić dopiero za kilka dni.W tej chwili i tak nie mam mozliwosci. Zagineły mi 2 kotki w stadzie.Mam trochę kłopotów i dosyć poważny problem z tym jak przetrwamy kolejne dni.Nie ukrywam że w tej sytuacji nie dam rady zrobić dokładnych zdjęć i opisów.Nie wiem też czy Ania gdzieś nie wyjeżdza na długi weekend.A u mnie z czasem wiadomo jak.Ale zrobimy bo fanty sa ładne.Tylko musze mieć troche spokoju i spokoju o stado a teraz niestety mam nerwy.....

Nie wyrabiam juz fizycznie.Znowu wracam bardzo póżno, barzdo pózno sie kłade spać.Ciężko mi wrócic z działki bo jestem przemęczona.

iza71koty

[poprzednia][następna]