Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 25, 2013 22:16 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

W mojej ocenie - tak.
Oko jest rzecz jasna ślepe, ale nie wygląda tak tragicznie jak na początku .
Martwi mnie ilość śluzu.
Świadczy o bliznowaceniu, będzie bielmo.
Gdyby nie stres wywołany przenosinami i to ,że Cairo jest z nimi więcej niż ja (pracuje w domu) wzięłabym Laluszka do siebie na leczenie.No, ale u mnie remont więc póki co jest u Asi, ma tam doskonale!
Cairo podaje leki , dba czesze i powoli się zakochuje.... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw kwi 25, 2013 22:31 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

kotkins pisze:W mojej ocenie - tak.
Oko jest rzecz jasna ślepe, ale nie wygląda tak tragicznie jak na początku .
Martwi mnie ilość śluzu.
Świadczy o bliznowaceniu, będzie bielmo.
Gdyby nie stres wywołany przenosinami i to ,że Cairo jest z nimi więcej niż ja (pracuje w domu) wzięłabym Laluszka do siebie na leczenie.No, ale u mnie remont więc póki co jest u Asi, ma tam doskonale!
Cairo podaje leki , dba czesze i powoli się zakochuje.... :mrgreen:

to ze oczko nie będzie widzieć iże będzie bielmo to drobiazg jeśli uda się je zachować
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw kwi 25, 2013 23:02 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Pewnie, enukleacja to duży zabieg.
Czasem oko boli i przy ślepym oku to jest wskazanie do enu.

Aż mi się wierzyć nie chce ,że się zmniejszył wytrzeszcz.
Kurcze jak ten Laluś jest cuuuudnyyy!!!!

kotkins

Post » Czw kwi 25, 2013 23:08 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

kotkins pisze:Cairo podaje leki , dba czesze i powoli się zakochuje.... :mrgreen:

Zakochana już jestem. :) One są super. Laluszek taki przytulaśny, a Ramzes tez czasem pozwala się przydusić. ;)

Odnośnie tego bielma, to szperając w Googlach wyczytałam, że Corneregel który między innymi dostaje Laluś,u wielu kotów po kilku tygodniach stosowania usunął bielmo. Nie wiem czy to możliwe, ale dużo ludzi o tym pisze, więc może i u Laluszka się uda.
Oto co wyczytałam: http://forum.gazeta.pl/forum/w,525,2339 ... regel.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,525,5408 ... kotka.html
viewtopic.php?f=1&t=21817

Ramzes zaczął jeść. Jak wiadomo z cudzych misek smakuje najlepiej, więc przypiął się do Orijena moich kotów. Na taki sam Orijen w swojej miseczce nawet nie chce patrzeć.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pt kwi 26, 2013 6:52 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

magnetoterapia ---taka terapia czeka MM :)
jo.anna

Post » Pt kwi 26, 2013 15:54 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

jo.anna pisze:magnetoterapia ---taka terapia czeka MM :)

Ja jeszcze nie miałam okazji spotkać się z tą metodą u zwierząt stosowaną.
Wygooglowałam sobie :
http://rehabilitacja.fajnynet.pl/?page_id=8
że między innymi:
"Magnetoterapia regeneruje aparat ruchowy:
Działa jak intensywny masaż mięśni wokółkręgosłupowych, powoduje ich lepsze dokrwienie, większą wydajność i elastyczność. Dzięki temu ustępują nerwobóle przy dyskopatii, korzonkach, rwie kulszowej itp. Magnetoterapia regeneruje i wzmacnia chrząstki stawowe, co powoduje większą ruchomość i mniejszą bolesność stawów."

Fajne to - ciekawe jakie będą efekty i jak długo trzeba na nie czekać.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt kwi 26, 2013 15:59 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

cairo pisze:(...)
Zakochana już jestem. :) One są super. Laluszek taki przytulaśny, a Ramzes tez czasem pozwala się przydusić. ;)
(...)
Ramzes zaczął jeść. Jak wiadomo z cudzych misek smakuje najlepiej, więc przypiął się do Orijena moich kotów. Na taki sam Orijen w swojej miseczce nawet nie chce patrzeć.

Ramzes po prostu lepiej się czuje z kotami, a człowieki są też fajne ale nieco mniej. :wink:
Zaczął jeść wśród swoich :mrgreen: kumpli, choć oni jeszcze nie wiedzą, że kumplami są.
A Laluś to chyba woli "człowieki i bycie karmionym."
Dwa koty, dwa charaktery.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 16:35 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Zajrzałam na wąt i... :1luvu:
Nie wiem jak dziękować...
Doszedł datek od ewciak, meliniary bardzo dziękują; pozostałym osobom które prosiły o nr konta wysłałam PW.
Bardzo, bardzo dziękujemy!!!!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt kwi 26, 2013 18:21 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

jo.anna pisze:Sprawy kuwetkowe Monki, hmmm, zdarza jej się "upuścić" bobka na dywan, lub nasikać na podkład...pani dr powiedziała, że to się raczej nie zmieni, że może po prostu troszkę nie czuć.

Sporów z Karmelem nie ma na razie, bo on tylko zagląda przechodząc, za to Kulka policjant się w małej zakochał i śpiewa serenady pod drzwiami. Monia boi się jak cała czwórka się do pokoju jej zwali, więc te wizyty są krótkie póki co. Bardzo ciekawą rzecz u niej zaobserwowałam, że jak chce syknąć albo zawarczy, to potem tak memla ustami jakby cukierka miała w środku :wink:

ogólnie jest bardzo grzeczna i mała przytulaska, z rąk by nie schodziła :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ciężko jej zrobić wyraźne zdjęcie bo łepek cały czas się na boki rozgląda

czyż nie są podobne do siebie ?

Obrazek
Obrazek

córka alab108

Od: Wto sie 07, 2012 20:28

Post » Pt kwi 26, 2013 18:34 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Są, nawet bardzo. Tylko oczka całkiem różne :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pt kwi 26, 2013 18:37 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Złe wieści.
Wczoraj z dużym optymizmem oglądałam oczko Lalunia...było na prawdę nieźle, zaczęłam wierzyć w cud.
Rano zadzwoniła Cairo ,że z okiem coś nie tak...

Kiedy do niej w południe dojechałam, oko wyglądało ŹLE.
Zrobiła się przepuklina na rogówce, która zmętniała całkowicie.
Znowu się nie zamykało.
Antybiotyk nie dał rady...może powinien dostać inny od początku...a może i ten...teraz już nie ma o czym mówić.
Pojechałyśmy do weterynarza, który przyjechał dla nas o 13 mimo , że pracował od 16.
Podjęliśmy decyzję o zaszyciu powiek , to ostatnia próba zachowania oka.
Cairo podaje przez szparkę miedzy powiekami krople.

Powiem szczerze- nie wierzę w powodzenie tego zabiegu.
Ale próbujemy.

Walczymy do końca...

Cairo jest bardzo dzielna, dla nie lekarza czy wetrynarza ta sytuacja jest bardzo trudna.
Laluś jest kochanym, słodkim kociakiem.
Nieba bym mu przychyliła...

Świetny jest ten młody, bystry weterynarz, który pracuje z takim poświęceniem.
Za 20 zł znieczulił kota, zaszył szparę powiekową i przyjechał w wolnym czasie.
Jestem pod wrażeniem, lekarz przez duuuże L.

Zapytałam dlaczego to robi -odpowiedział :" a dlaczego pani pojechała w ubiegłą sobotę do Wrocławia?"
Nasz człowiek...bez dwóch zdań.

Tak bardzo mi żal Laluszka.
Kochanego , cudnego leosiowatego kotka...
Ostatnio edytowano Pt kwi 26, 2013 18:47 przez kotkins, łącznie edytowano 2 razy

kotkins

Post » Pt kwi 26, 2013 18:42 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Sklonujcie tego weta, plizzz. Jednego podeślijcie do Opola, bo ja sie naszych trochę boję... :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt kwi 26, 2013 18:59 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

kotkins pisze:Złe wieści.
Wczoraj z dużym optymizmem oglądałam oczko Lalunia...było na prawdę nieźle, zaczęłam wierzyć w cud.
Rano zadzwoniła Cairo ,że z okiem coś nie tak...

Kiedy do niej w południe dojechałam, oko wyglądało ŹLE.
Zrobiła się przepuklina na rogówce, która zmętniała całkowicie.
Znowu się nie zamykało.
Antybiotyk nie dał rady...może powinien dostać inny od początku...a może i ten...teraz już nie ma o czym mówić.
Pojechałyśmy do weterynarza, który przyjechał dla nas o 13 mimo , że pracował od 16.
Podjęliśmy decyzję o zaszyciu powiek , to ostatnia próba zachowania oka.
Cairo podaje przez szparkę miedzy powiekami krople.

Powiem szczerze- nie wierzę w powodzenie tego zabiegu.
Ale próbujemy.

Walczymy do końca...

Cairo jest bardzo dzielna, dla nie lekarza czy wetrynarza ta sytuacja jest bardzo trudna.
Laluś jest kochanym, słodkim kociakiem.
Nieba bym mu przychyliła...

Świetny jest ten młody, bystry weterynarz, który pracuje z takim poświęceniem.
Za 20 zł znieczulił kota, zaszył szparę powiekową i przyjechał w wolnym czasie.
Jestem pod wrażeniem, lekarz przez duuuże L.

Zapytałam dlaczego to robi -odpowiedział :" a dlaczego pani pojechała w ubiegłą sobotę do Wrocławia?"
Nasz człowiek...bez dwóch zdań.

Tak bardzo mi żal Laluszka.
Kochanego , cudnego leosiowatego kotka...

gdzie on jest? ten wet?
cokolwiek sie stanie z okiem kot to cale kocie jestestwo, nie drobiażdżuś
na pewno podbije serce, z okiem czy bez oka
choć kciuki za kuracje trzymamy my wszyscy - ogoniaści i bezogoniaści
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt kwi 26, 2013 19:12 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Zaczekajmy z nadzieją na pozytywny wynik kuracji Lalusia.
Jeszcze nic nie jest przesądzone, skoro cień szansy jest.

Cairo trzymaj się .

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 19:39 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Biedny kotuś :(
Ja też poproszę klon - moi są świetni, ale zawsze jeden dodatkowy się przyda :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

[poprzednia][następna]