Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 25, 2013 0:59 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Monika_Krk pisze:Tri - królowo dzięki ,że podziałałaś telepatycznie na Maciusia.
Mówiłam, że Petroniusz szamani. :twisted:

Podziękowania dla Tri-Rex przekazane.
Petroniusz nijak nie szamani, zwłaszcza dzisiaj, padnięty jest i chandruje.

Tak naprawdę to kluczem do mego "sukcesu" było pewnie moje zwolnienie, gdybym ostatnio wracała z pracy normalnie, tak po 10-11 godzinach, to miałabym malutko czasu dla kotów i oswajanie Kocurry ze mną przebiegałoby znacznie wolniej :|
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Czw kwi 25, 2013 11:59 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

.Mia. pisze:(...)
no bo dziewczyny, tak realnie: kto zwróci uwagę na kota, który nie jest za bardzo oswojony i jeszcze nie widać go dobrze na zdjęciach (no bo nie da się ich zrobić...)

migota, dużo zdrowia i ciepełka, teraz łatwo się przeziębić, bo człowiek rzuca się na to niby ciepło...

Dziewczyny :twisted: mówiłam, że będę gryzła gdy ktoś w Maciusia zwątpi ? A grrrr , a wrrrrr, a wrrrgrrrr.

:D .Mia. - wiem, można rzec, że jestem naiwna. Jednak ja na wątku Tri - tutaj na pierwszych stronach, od razu zauważyłam Maciusia.
No to można przyjąć, że znajdzie się druga taka osoba na świecie. :D
Jeśli nie spróbujemy, to się nie dowiemy. Ja uważam, że walczyć trzeba o niego.
Słuchajcie może by plan taki zrobić:

Próbujemy z tym co mamy Maciusia ogłaszać tym dużym pakietem na stu iluś portalach.
U Cat Angel czeka pakiet. Ewentualne domy odsiewamy przez rzetelne sito - ale co ja mówię,
wszyscy to wiemy. Nawet jak domków nie będzie , jedziemy dalej z planem - to jest :
W międzyczasie Migota próbuje odrobaczyć smakołykiem puchatego skubańca.
Wyślę pieniądz na odrobaczanie, poproszę Cię Migoto o dane znów na e-mail -
bo wykasowały mi się :oops:
Następnie łapiemy go i szczepimy.
Cały czas szukamy DT/DS, ja już od dziś zaczynam - ino te zdjęcia nowe poproszę.

Migoto - zdrowiej i kuruj się. Ja podałam plan , ale na pewno ruszyłby on pełną parą po
długim weekendzie. Ogłoszenia mogłyby u Cat Angel iść już teraz, lub też po weekendzie.
Nie wiem, czy ludzie na długich weekendach bardziej serfują w sieci, czy nie ?

Teraz wasza kolej, jak myślicie ? Wzywam na Sabat II stopnia w sprawie Macieja Kota syna
Tri-Rex Dostojnej- tu obecnej, a zamieszkałej u Petroniusza, Szamanki I kategorii . :twisted:

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw kwi 25, 2013 12:34 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

:twisted: :lol:
Petroniusz by szamanił naprawdę, gdyby totalnego dzikuna oswoił w parę dni, a nie taka przytulaśną Kocurrę :wink:

Ech, serio jakiś etap zwątpienia i chandryczenia mam :roll: W dodatku poczułam się jak dziwoląg, kiedy półgębkiem jednej czy dwu osobom (zakoconym, które w dodatku lubię i cenię) o Tri-Tex jako ewentualnym piątym (!) kocie napomknęłam, wygląda na to, że uznały, że odbiło mi ciut, a raczej więcej niż ciut :?

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Czw kwi 25, 2013 12:44 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Petroniusz pisze::twisted: :lol:
Petroniusz by szamanił naprawdę, gdyby totalnego dzikuna oswoił w parę dni, a nie taka przytulaśną Kocurrę :wink:

Ech, serio jakiś etap zwątpienia i chandryczenia mam :roll: W dodatku poczułam się jak dziwoląg, kiedy półgębkiem jednej czy dwu osobom (zakoconym, które w dodatku lubię i cenię) o Tri-Tex jako ewentualnym piątym (!) kocie napomknęłam, wygląda na to, że uznały, że odbiło mi ciut, a raczej więcej niż ciut :?

Petroniusz - ja w momentach zwątpienia słucham tego :
http://www.youtube.com/watch?v=aNh2wtSM8yk
mnie pomaga.

Decyzję musisz podjąć sama, zresztą co ja mówię, jak wiesz.
Ty i koty macie być szczęśliwi, jeśli stado jej nie zaakceptuje - jeśli
uznasz, że to za dużo będziemy szukać DT. Ważne, że kocica ma start
u Ciebie doskonały, oswaja się z domowym życiem.
Ty teraz nie myśl za bardzo tylko obserwuj, przecież
możesz myśleć nawet i pół roku. Do tego czasu na pewno będziesz
w stanie realnie ocenić jak stado i Tri.
No :ok: Będzie dobrze, w każdym wypadku, cokolwiek nie postanowisz.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw kwi 25, 2013 13:07 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Sama najlepiej wiesz ile kotow to jest dla Ciebie ok :)
Jak ktos tego nie rozumie, to coz... Trudno.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw kwi 25, 2013 13:27 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

No właśnie wcale tak do końca nie wiem, to wszystko wyjdzie ostatecznie w praniu, ale przede wszystkim chodzi mi o to, jakie zagęszczenie kotostanu dla samych futer będzie OK, a jakie już nie do przyjęcia, dla samych kotów :roll: Nie ma jakiegoś wątku na forum na temat kociego limitu ogonów?
Fairy została w miarę zaakceptowania (chociaż jakieś syki ciągle są), ale to malutka kicia, która raczej nie rościła sobie praw do szarogęszenia się, Kocurra to jednak inny typ - także wizualnie :twisted:
Ech, boję się trochę :(

Petroniusz

Post » Czw kwi 25, 2013 13:39 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Nie martw sie na zapas ;)
Zobaczysz co bedzie, jak sie okaze, ze nie jest dobrze, to bedziesz jej szukac domu. Daj czas sobie i im wszystkim.

Gdzies czytalam, ze 10 m kwadratowych na kota to dobra przetrzen. Wieksze zageszczenie moze skutkowac niezadowoleniem kotow wyrazanym roznie. Moze, ale nie musi.

Ale - to teoria, na pewno jest roznie w przypadku roznych kotow, Nie sadze, zeby nalezalo przedkladac te teorie nad to, co sie widzi :)

zuza

Post » Czw kwi 25, 2013 13:41 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Petroniusz pisze:No właśnie wcale tak do końca nie wiem, to wszystko wyjdzie ostatecznie w praniu, ale przede wszystkim chodzi mi o to, jakie zagęszczenie kotostanu dla samych futer będzie OK, a jakie już nie do przyjęcia, dla samych kotów :roll: Nie ma jakiegoś wątku na forum na temat kociego limitu ogonów?
Fairy została w miarę zaakceptowania (chociaż jakieś syki ciągle są), ale to malutka kicia, która raczej nie rościła sobie praw do szarogęszenia się, Kocurra to jednak inny typ - także wizualnie :twisted:
Ech, boję się trochę :(

Też bym chętnie poczytała coś na ten temat (niedawno dokociłam się 4 + 2, te 2 niby tymczasy, ale wiadomo, że nie wiadomo, na jak długo będą musiały się zasiedzieć :wink: ). Na razie idzie nieźle, ale 6 ogonów na 54 m – czy to już nie za dużo?
W każdym razie – Petroniusz, nie łam się! :ok:

EDIT: Właśnie doczytałam "normatyw" u Zuzy. No cóż, u mnie już przekroczony :lol:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw kwi 25, 2013 13:47 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Ale niewiele ;) a koty przeciez zyja w trzech wymiarach :) I co? Nie pasuje im cos?

zuza

Post » Czw kwi 25, 2013 13:51 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Petroniusz - dziewczyny mają rację , teoria teorią, a w praktyce to
dopiero zobaczysz jak to wyjdzie.
Masz dwa wyjścia :
Raz :
Stado się dogada, Tri_rex Ci się podoba - wtedy hulaj dusza
kot w dom, bóg w dom, portfel pusty, Petroniusz szczęsliwa. :twisted:
Tu nie ma co się rozwodzić na tematem.
Dwa:
Stado się nie dogada, lub Ty stwierdzisz , że to za dużo kotów
dla Ciebie.
Wiem, że na pewno ciężko oddać kota na tzw. tymczasie, no
ale w razie czego nie bądź zaborczą matką i teściową. :twisted:
Jak się dziewczyna dobrze wżeni,
to nie możesz się ciągle z tego powodu zamartwiać.
Dom wyszukamy pieczołowicie i w razie czego będziemy
jak mafia sycylijska, dbać o córy swe. :twisted:
Jakby nawet była w Krakowie, to ja jestem ciotka, co nie ?

Monika_Krk

Post » Czw kwi 25, 2013 13:52 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

zuza pisze:koty przeciez zyja w trzech wymiarach :) I co? Nie pasuje im cos?

:D
Jesteśmy jeszcze na wstępnym etapie dokocania,
ale jakiejś zdecydowanej akcji protestacyjnej jeszcze nie było :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw kwi 25, 2013 13:53 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

violet pisze:
zuza pisze:koty przeciez zyja w trzech wymiarach :) I co? Nie pasuje im cos?

:D
Jesteśmy jeszcze na wstępnym etapie dokocania,
ale jakiejś zdecydowanej akcji protestacyjnej jeszcze nie było :D

I to najwazniejsze :)

zuza

Post » Czw kwi 25, 2013 14:15 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Dzięki, Dziewczyny :)
Moje limity zdecydowanie przekroczone :twisted: 35m2/5 kotów (no dobra, balkonu nie wliczam, bo dostępny tylko wtedy, jak drzwi otworzę).
Chyba że nagnę trochę przypadek Fairy i uznam ją za pół kota (bo malutka) - nie bez powodu tytuł mego wątku to w tej chwili Kocianny Tri Plus :twisted: :wink:

Zuza :D jako że już i tak jesteś zaproszona na majówkę do mnie, to przy okazji przyjrzyj się Kociannom Tri Plus (oceń, na ile biedne, zahukane, nieszczęśliwe i w ogóle) oraz Kocurrze, no i całemu mojemu mieszkaniu, może coś mi podpowiesz?

Petroniusz

Post » Czw kwi 25, 2013 15:50 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

wpadam na chwilę i zmykam.

petroniusz, myślę, że jak założysz, że w razie czego masz otwarte drzwi do zmiany decyzji, to będzie ci lżej. nic na siłę, jak się panna zintegruje z twoim towarzystwem i wszystko będzie dobrze, to zostanie, jak nie, to poszukasz jej domu. taka piękna kota znajdzie w razie czego dom bez problemu. a ty na luzie podejmiesz decyzję. chociaż wiem, że im dalej, tym gorzej oddać kota (przećwiczyłam to na swoim własnym przykładzie :wink: )

co do maciusia, to ja myślę, że przecież odrobaczenie i szczepienie i tak mu się przyda, więc dlaczego nie zrobić tego teraz, będzie 2 w 1.
chłopak zostanie podtiunowany a przy okazji zrobimy mu fajne zdjęcia, bardzo przydatne do ogłoszeń.
jeżeli po kastracji wchodził do klatki, to dlaczego nie miałby dać się złapać ponownie jak już namierzymy dom.
o tym odrobaczeniu teraz, "na powietrzu" trąbię i trąbię jak zdarta płyta :wink: ale to od migoty zależy, czy jej się uda.
co do zrzuty na odrobaczenie + szczepienie (w tym pewnie ze 2 dni w lecznicy na obserwację gościa), to ja oczywiście się dokładam.

ogłaszać teraz w sumie też można, na pewno nie zaszkodzi, a nuż widelec...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

[poprzednia][następna]