WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 23, 2013 21:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Leoś jest bardzo szczęśliwy, bo Leukot zawsze jest szczęśliwy jak ma jedzenie.
Ma też DRUGI stan duszy: bywa wku*** gdy jedzenia nie ma...
Innych stanów ducha nie odkryto , jest jeszcze SEN:)

A dziury... w ubiegłym roku zanim rozłożyliśmy podłogę w altance ( składamy ją na zimę) Mel rył w tej ziemi pod dachem całą zimę , bo nie było tam śniegu a ziemia w miarę miękka...
No i po kilku miesiącach człowiek przechodzący tamtędy czuł się jak na symulatorze jazdy na wielbłądzie...
Mel ryje do upojenia.
Ma wyznaczony kąt w ogrodzie , ale jego plany podkopów nie mieszczą się w żadnych ramach- Meloś mimo ,że pies rodem z Dolnego Śląska a z wyboru - Poznaniak nie ma w sobie NIC z pruskiego żandarma i jest psim ryjcem- artystą.
Nie można mu nic narzucić.
Myślę ,że gdybyśmy pozwolili to by już było w ogrodzie tak ,jak w wietnamskiej dżungli w czasie wojny z USA...
Pewnie by i partyzantka się jakaś zalęgła w tych tunelach i otwartych pułapkach.
Ogrodnicy , którzy przychodzą raz w miesiącu zawsze najpierw obchodzą teren i zasypują, zasypują...bo raz im aerator wpadł i coś się tam zepsuło...ależ klęli... :D
Ostatnio edytowano Wto kwi 23, 2013 21:48 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 23, 2013 21:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Cudne historie - oby takih więcej :ok: .

A kot bez zębów potrafi wsuwać i chrupki i mięso, tylko mięso musi być drobniej posiekane lub grubo zmielone. Malutkiego[*] tak karmiłam - wsuwał jak złoto, o wiele lepiej niż jak miał jeszcze większość zębów.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 23, 2013 21:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Leoś zębiska jeszcze jakie takie ma , stracił sztuk cztery ale absolutnie mu to nie przeszkadza:)

Wątek się ostatnio zmienił, ale nie za moją sprawą...
Wracamy do normy, z tym ,że remont i dwa persiaste jeszcze mnie niepokoją.

No i myśle o byciu DT...Małż nie chce słyszeć...

kotkins

Post » Śro kwi 24, 2013 10:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

kotkins pisze:Leoś jest bardzo szczęśliwy, bo Leukot zawsze jest szczęśliwy jak ma jedzenie.
Ma też DRUGI stan duszy: bywa wku*** gdy jedzenia nie ma...
Innych stanów ducha nie odkryto , jest jeszcze SEN:)

Toż Leoś to moja pokrewna dusza. Jakbyś o mnie pisała :lol:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro kwi 24, 2013 16:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

kotkins pisze:(...)
No i myśle o byciu DT...Małż nie chce słyszeć...

Kotkinsie ja się prawdę mówiąc Małżowi ciut nie dziwię, może mu trzeba powiedzieć , że DT dla kota jest.
A Małż jest w DS. :mrgreen:

Pardąsik za prezydęck
i żart.

Persy są niebezpieczne, zawsze powtarzam, trzymać się z daleka, bo będzie źle. :mrgreen:
Bach i człowiek przepadł.
A może Małż chce sam wybrać jakiegoś persa do tego "nie chce słyszeć" DT ? Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 24, 2013 20:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

W kwestiach remontu Amelcia i Ofelka mogą sobie podać łapki. Książniczka też musi wszystko sprawdzić osobiście, dokonać odbioru robót i wypróbować miękkość kupki kurzu, a w międzyczasie ozdobić jak największy kawałek podłogi wzorem "w łapki". I twierdzi, że to wielka frajda :twisted: . Po długim weekendzie chcę siatkować balkon, Ofelia będzie niepocieszona, ominie ją nadzorowanie robót. Może się pocieszy dokonując odbioru - i to komisyjnego, bo w towarzystwie Małej Czarnej.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw kwi 25, 2013 15:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Obrazek

Kotkinsa ze świecą szukać...
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw kwi 25, 2013 17:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Monika_Krk pisze:Obrazek

Kotkinsa ze świecą szukać...

Pewnie się w oczy zapatrzył...

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw kwi 25, 2013 21:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

W Lalusiowe...

kotkins

Post » Czw kwi 25, 2013 21:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

kotkins pisze:W Lalusiowe...

koty kują (podkuwają znaczy się)
a kocina tęga głowa ..............
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw kwi 25, 2013 22:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

...co widać na zdjęciu...

Luuudzie ...!!!
Ja MIAŁAM mieć dziś płytki na ścianach, a nie mam.
Pan pieścił te ś)ciany doprowadzając je do stanu dooopki niemowlęcia.
A ma przecudne płytki z wzorami jak koronka...
I tak czekam i czekam na te ściany z płytkami....

No i żeby koty mogły przestać siedzieć w sypialni całe dnie, bo są tak spragnione towarzystwa, że nawet Fio się przytula:)

A Amelka będzie gazownikiem, znaczy- pan od gazu się zachwycił a ona wlazła do jego torby...i tylko uszka i oczy wystawały.
Tylko Leon jak zwykle je...

kotkins

Post » Czw kwi 25, 2013 22:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

kotkins pisze:...co widać na zdjęciu...

Luuudzie ...!!!
Ja MIAŁAM mieć dziś płytki na ścianach, a nie mam.
Pan pieścił te ś)ciany doprowadzając je do stanu dooopki niemowlęcia.
A ma przecudne płytki z wzorami jak koronka...
I tak czekam i czekam na te ściany z płytkami....

No i żeby koty mogły przestać siedzieć w sypialni całe dnie, bo są tak spragnione towarzystwa, że nawet Fio się przytula:)

A Amelka będzie gazownikiem, znaczy- pan od gazu się zachwycił a ona wlazła do jego torby...i tylko uszka i oczy wystawały.
Tylko Leon jak zwykle je...

Kotkins nie pękaj
ja cyklinowałam i lakierowałam parkiety zdaje sie przy stanie kociastych 10 plus, przy czym plus był duży raczej
kuchnia to pikuś :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw kwi 25, 2013 23:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Powiem Panu Romkowi ,że PIKUŚ.
Pan Pikuś... :mrgreen:

kotkins

Post » Czw kwi 25, 2013 23:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Pozwólcie przedstawić sobie moja perską księżniczkę

Foksa na chwilę przed czesaniem
Obrazek

Ze mną w ogrodzie
Obrazek

Rzadko miewam taką minę, ale jeżeli już...
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt kwi 26, 2013 6:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Uuuu, foch nie na zarty :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]