U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 02, 2012 9:07 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

cieszę się, że dziś nie ma wolnego i TŻ w pracy, a ja mam czas dla siebie- i DLA NICH.

Dla mnie dzień wspominania jest DZIŚ.
Nie wszystkie miały własne wątki, niektóre nawet nie mają jednego zdjęcia....

Myślę od rana o Galuni, mojej-niemojej kochanej seniorce, która jako pierwsza posiadała koci balkon, dla której zrobiłam pierwszą budkę. Te czarne uszy i błyszczące oczy wyłaniające się zza oparcia fotela i czarny futrzany posążek na parapecie o 5:45, i ten jeden jedyny raz jak odważyła się po mnie przeleźć, powoli, delikatnie, niemal na bezdechu, powoli łapki stawiając.

I o jej Wągliku, który nie zdążył nic. I o BiałejMamuśce i o Zezolku, które zniknęły zeszłej zimy. I o Bolusiu, który po jej śmierci zniknął a od śmierci Stefcia nie pojawił się ani razu.

I o tych sprzed wielu, wielu lat, których nie umiałam dobrze kochać, bo nie wiedziałam, nie myślałam - malutkiej puchatej tri, Łaciatce obłuskiej która z kocura stała się kotką z małymi, wielkim Gargamelu który chodził ze mną na spacery, Klakierze który był "za brzydki" żeby mógł być w domu, krówce Koteczce, małej trójcy żebraczej Hyziu, Zyziu i Dyziu, zostawionym Iwanie, Kubusiu z poparzonym ogonkiem, nieukradzionej Mamci .... pamiętam, żałuję, przepraszam. Teraz wiem. I nigdy więcej, obiecuję.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt lis 02, 2012 9:42 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Poker, ale co mogłaś realnie zrobić? Nie da się zabrać do domu wszystkich kotów wolnożyjących, a one niestety zwykle żyją krótko. Na moim podwórku ze stadka 10 kotów w ciągu kilku lat została jedna, dziś 3,5 letnia kotka. Wcześniej długo przychodziła razem z młodszą o 1,5 roku szylkretką, ale śliczna 2-letnia szylka niestety we wrześniu wpadła pod samochód :cry: Po akcji sterylizacyjnej, jaką przeprowadziłam z sąsiadami w ostatnich latach, koty przestały się rozmnażać, a te, co były, zginęły pod kołami samochodów albo znikły przepłoszone przez kocura terytorialnego z innego podwórka. Były zadbane, dokarmiane, miały domki, ale i tak dopadł je koci los. Tak, jak czasem rozmawiam z sąsiadem-kociarzem - możemy zrobić dla nich tylko tyle, by przez ten czas, jaki jest im dany, zapewnić im jakiś komfort życia, żeby były syte, zdrowe i miały ciepło. A nie mamy wpływu na to, czy dorosła kotka będzie przebiegać przez ulicę.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt lis 02, 2012 16:18 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Ja też mam swój rachunek kotów, dla których nie umiałam być :(
Można się tłumaczyć, że nie wiedzialam, nie umiałam, nie mogłam, ale w głębi duszy boli. I wstyd mi :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lut 26, 2013 12:37 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

powie mi ktoś, od kiedy stałam się LOKAJEM?

BO TO JAKAŚ KOSMICZNA GRANDA JEST!

Na balkonie oprócz Burasi która ma fochy i humory i własne zdanie zadomowił się Bazyl. Bazyl jest czarny dziki sikający brzydki (nie no, Jarekm widział, urodny nie jest paskud) i syczący.

Od jakiegoś czasu Bazyl wygląda trochę mniej niż zwykle, do tego kicha mocno. Inna sprawa że jak na chorego ktoa całkiem nieźle skacze przez balkon, ale mniejsza. Bazylowi zaocznie zaordynowano synulox.
Więc dziś południowa porcja żarcia była nieco więcej czasowa. zwykle tylko sypię i po ptakach, dziś musiałąm obie miseczki wziąść, rozdzielić żarcie żeby jedno dostało tabletkę a drugie nie, i tabletkę schować.

W tym czasie drzwi balkonowe otwarte, dwa kroki w pokoju wkurza się Burasia, za nią tuż za progiem gapi się Bazyl.
I co?
I OBERWAŁAM ZA OPIESZAŁOŚĆ!!!!

Kuźwa!
Lezę z tymi miskami i kilerowym tekstem "lewa jego mać" (coby nie pomylić), stawiam... a z jednej strony Bazyl syczy że długo czekał, z drugiej zaś Burasia mnie popędza łapą. Normalnie oberwałam od niej z plaskacza!

TŻ mówi coś o kołnierzach zimowych.

Poker71

Post » Wto lut 26, 2013 22:17 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

A w czarnym ci aby ładnie będzie? :twisted:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lut 27, 2013 15:53 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Megana pisze:A w czarnym ci aby ładnie będzie? :twisted:

pięknie wręcz :twisted:

Poker71

Post » Śro kwi 03, 2013 5:19 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Ryfcia szykuje się do nowego DS...

...w Szwajcarii 8O
viewtopic.php?f=13&t=152027

:kotek:

Poker71

Post » Pt kwi 05, 2013 16:09 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Poker71 pisze:Ryfcia szykuje się do nowego DS...

...w Szwajcarii 8O
viewtopic.php?f=13&t=152027

:kotek:

:ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 05, 2013 17:04 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Monika ja widzę że u Ciebie też eksport odchodzi :mrgreen:

jeszcze trochę a nam cło dowalą :twisted:

Poker71

Post » Wto kwi 23, 2013 9:05 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Bo drapak musi mieć to "coś"
Obrazek

Poker71

Post » Wto kwi 23, 2013 16:12 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Rezonans magnetyczny kitek sobie robi?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro kwi 24, 2013 15:42 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

psiapsiółeczki

Obrazek

Po co Gryzeldzie rezonans na głowę to ja nie wiem, jej na głowę już nic nie pomoże :twisted:

Poker71

Post » Śro kwi 24, 2013 16:21 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

Rezonans jako taki nie pomaga - to procedura diagnostyczna, a skąd wiesz co księżniczka ma w glowie? :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro kwi 24, 2013 16:23 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

felin pisze:Rezonans jako taki nie pomaga - to procedura diagnostyczna, a skąd wiesz co księżniczka ma w glowie? :mrgreen:

ależ to widać słychac i czuć - pieprznik totalny :D

Poker71

Post » Śro kwi 24, 2013 16:25 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek ['], Wiki nie żyje....

To raczej zadbajcie o nóżki :mrgreen: :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]