S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 23:30 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania, nie rycz babo, jesteś dzielna bardzo :flowerkitty:
może trzebaby pogadać o FB w czwartek, przecież więcej osób może się tym zająć też (moi?)
też mam dziwnie, bo gupi chop bierze sobie kompa i z nim jedzie pieron wie gdzie, wraca o rozmaitych porach, ale zawsze to więcej możliwości...
Betty nazwij też króla, a co, gorszy jest? :wink:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro kwi 24, 2013 1:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Już się robi :wink:

Pan Królik będzie dalej królikiem tylko po maltańsku

czyli FENEK
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 24, 2013 5:43 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania- wiesz, fb niekochanych to Twoje dziecko, bez dwóch zdań
Bardzo bym chciała ,zeby ktos Cie wspomógł, sama nie moge za nic obiecać, tez teraz ciągle cos zawalam, ale dzień ma tylko 24 godz i jakoś z wiekiem ciągle te godziny mi się kurczą :(
nie wiem skąd wziąć kogos takiego jak Ty, co się tym przejmie i będzie ładnie pisał :(- żeby ci pomógł
o Twoim wyjeździe boję sie mysleć

do babki od Herrery dzwoniła i Kamakolo i ja
potem ludzie, o których mówiła dzwonili do mnie
ale nie wiem co z tego wyjdzie
nie przejmuj się tym kompletnie, przecież nie masz obowiązku być non stop dostępna
nikt z nas nie jest
ja tez okazało sie ten tydzień mam znów kosmiczny czasowo :|
a z Martą teraz ciągle coś zawalamy w fundacji ze względu na szkołę i pracę
szkołę zresztą tez zawalamy ze względu na pracę i schron
a prace też zawalamy ze względu na szkołę i schron
fajnie jest...życie :roll:
:kotek:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro kwi 24, 2013 7:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania weź se laska na wstrzymanie. Nic się nie stało.
Dziewczyna ostatecznie obdzwoniona. (Choc ja niewiele o Herrerce wiem :oops: )
Nie ma siły - CAŁY świat to nas kochac nie będzie.
No i inny jest pkt widzenia młodej dziołszki na garnuszku u rodziców, która mam mnóstwo czasu wolnego, a inny zapracowanej baby na trzech etatach.
Herrercia znajdzie domek - wczesniej czy później.
Wiecie mam takie wrażenie, że nas naprawde jest za mało, żeby wszystko grało jak należy.
Trzeba spróbowac rozdzielic te obowiązki, jesli np. puskas mogłaby przejąc czesciwo FB, a nie ma kompa - to trzeba by jej jakis złom znaleźc, żeby mogła pisac jak TŻ zabierze kompa. Coś z zakładów pracy, popytajcie, może coś sie urodzi. Firmy zmieniaja sprzęt. Niech przekażą Fundacji - odpiszą se darowizne.
PaniDemon - Agacia możesz (opiekujesz się tablicą.pl) - dac ogłoszenie, ze Fundacja przyjmie sprzęt?
Trzeba też napisac na FB wiecej dostepnych telefonów - bo ja gupija jestem, fakt - nie umiałam znaleźc na FB np. telefonu Małej. Jest tam?
No tyle na gorąco - pogadamy jutro.
I Tania żadnych takich numerów! Nie popadaj w skrajności z powodu jednego, umówmy się, incydentu. :mrgreen:

ale dzień ma tylko 24 godz i jakoś z wiekiem ciągle te godziny mi się kurczą
Ciekawe, nie? Mam to samo.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro kwi 24, 2013 7:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja mam popołudniami trochę czasu, ale ze mnie pożytku nie bedzie, bo ani nie potrafię ładnie pisać jak Tania i Korciaczki, a obsługa stron typu FP czy jakieś inne to dla mnie czarna magia :oops: Na FB do tej pory nie moge się połapać co tam trzeba kliknąć albo gdzie wleźć coby zobaczyć to co się chce :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro kwi 24, 2013 10:26 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ten domek miał wogóle kilka kotów do wyboru
i chyba Herrerka nie jest takim nr 1 :wink:
Ja jestem z nimi w kontakcie

Kamakolo-wkleje swój nr na 1 stronie- w koncu i tak juz wszyscy go znają

w schronisku nowy kot

długowłose cudo, znalezione
max zdredzony- w zasadzie do wygolenia
łysa szyja- pewnie dredy odpadły
miły bardzo, kastrat
czarny-białe znaczenia- elegancik
zdjęcia wieczorkiem

Mała1

Post » Śro kwi 24, 2013 10:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:w schronisku nowy kot

Jak czarne z niewielkimi białymi znaczeniami to puskas weźmie, spoko! :twisted:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro kwi 24, 2013 11:25 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:
Mała1 pisze:w schronisku nowy kot

Jak czarne z niewielkimi białymi znaczeniami to puskas weźmie, spoko! :twisted:

No nie wiem, bo jednak u niej SAME czarne się po chałupie pętają :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro kwi 24, 2013 15:32 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

jak nie pers, to ja wezmę, zwłaszcza pingwinka :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro kwi 24, 2013 17:54 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tak myslałam halbina , że się odezwiesz :wink:
jutro powypytuje w biurze jak z nim jest i z Dt dla niego
myśle ,że nie będzie problemu, tylko trzeba będzie obiecać, że jak znajdzie sie jego właściciel do 2 tyg.to go oddasz
Jest niesamowity, przed chwila byłam na chwile w schronie i chciałam choć kilka dredów mu odciąć
nie da sie- to mega skorupa w wielu miejscach tak przylegająca do skóry ,że nie wiadomo gdzie filc, gdzie skóra
Tu trzeba doswiadczonego fryzjera
Szarpałam, cięłam, naciągałam grzebieniem, czyściłam mega syf w uszach
Ani warknął, tylko mruczał
Jak go tylko puszczaałm to od razu sam wskakiwał do klatki-widac czuje sie tam bezpiecznie
apetyt ma, jedno oczko ma ciuteniek ropki, ale myśle ,ze to nic chorobowego
Nie jest plaskaty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

swoją drogą masz jakieś wiesci od Arlekinki i Rafaelq?
Ostatnio edytowano Śro kwi 24, 2013 18:27 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Post » Śro kwi 24, 2013 18:18 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No będzie z niego piękniś :1luvu:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 24, 2013 21:46 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:tak myslałam halbina , że się odezwiesz :wink:
jutro powypytuje w biurze jak z nim jest i z Dt dla niego
myśle ,że nie będzie problemu, tylko trzeba będzie obiecać, że jak znajdzie sie jego właściciel do 2 tyg.to go oddasz
Jest niesamowity, przed chwila byłam na chwile w schronie i chciałam choć kilka dredów mu odciąć
nie da sie- to mega skorupa w wielu miejscach tak przylegająca do skóry ,że nie wiadomo gdzie filc, gdzie skóra
Tu trzeba doswiadczonego fryzjera
Szarpałam, cięłam, naciągałam grzebieniem, czyściłam mega syf w uszach
Ani warknął, tylko mruczał
Jak go tylko puszczaałm to od razu sam wskakiwał do klatki-widac czuje sie tam bezpiecznie
apetyt ma, jedno oczko ma ciuteniek ropki, ale myśle ,ze to nic chorobowego
Nie jest plaskaty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

swoją drogą masz jakieś wiesci od Arlekinki i Rafaelq?

Wow, jak mój Pomponik! Biorę i jeśli właściciel się znajdzie, oczywiście wróci do niego. A dredy zdejmie nasza Alinka, mam nadzieję... Poradziła sobie z Rafaelem... Wieści od arlekinki i Rafaela w tej chwili nie ma, jak będą, na pewno się nimi podzielę :D

A Pomponik wygląda tak:

halbina pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro kwi 24, 2013 22:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

To nie jest popadanie w skrajności w skrajność, myślałam nad tym jakiś czas.
Nie wszystkie osoby się do tego nadają, trzeba to lubić swoją drogą od samego portalu społecznościowego jakim jest FB po sposób prowadzenia jaki sobie umyśliłam, wyszedł sam z siebie..
Siriwan zanim przekazał mi hasło etc także zastrzegł sobie jak pamiętacie starsi, że byle komu nie przekaże Fb Niekochane i ja w 100% to popieram. Kwestia zaufania. Podstawa.. Nie jest dobrze by wszyscy mieli dostęp bo potem w rezultacie wszyscy robią wszystko, gdzie potem wychodzi zamęt.
Jeśli się poryczałam, nie fakt co ktoś napisał tylko dlatego, że mówię czy piszę, że zrobi się to i to, a w rezultacie ten czas kurczący się szorstko nie daje połapać wiele spraw. Wynik: osoba nie jest słowna. Jeśli puściły mi nerwy jest to spowodowane czymś głębszym, bo ludzie zawsze będą marudzić, komentować, psioczyć etc. I to się nie zmieni.
Zresztą pogadamy jutro. Udało mi się załatwić, że pracuję do 15ej..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 25, 2013 8:17 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Park Śląski ogłasza konkurs na organizację wydarzeń w parku zapewniając tym samym wsparcie logistyczno-techniczne: http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/866 ... 25.04.2013

Regulamin:http://wiadomosci.ngo.pl/files/wiadomosci.ngo.pl/public/filespublic/2013/20130422092612_REGULAMIN_KONKURSU_NGO.pdf

A poza tym - widziałam piękną kotkę, chyba w ciąży, między dwoma biurowcami w centrum Katowic, na tym placu za superjednostką (Sokolska/Korfantego). Biegłam do autobusu, więc nie mogłam się nią wtedy zająć, ale gdyby trzeba było pójść ją łapać z klatką i wiedzą, co z nią później, to mogę (przydałoby mi się jakieś wsparcie). Widziałam ją o 6:30, podejrzewam, że trzeba by tam byc o tej porze, albo wcześniej.

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Czw kwi 25, 2013 17:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

my najprawdopodobniej w dzien dziecka będziemy z SOS w parku

M_o-ja nie mogę się zobowiązać, nie mam na nic dodatkowego czasu ostatnio, zawalam to co mam
z rańca zawsze jestem zajęta, w niedziele tez niestety
Trzeba by ją złapać, zawieżć na ciacha z miejskich sterylek, gdzie przetrzymać nie wiem
klatki są, tylko nie ma gdzie wstawić
W najgorszym wypadku na kilka dni może po sterylce trafić do schroniska, ale to zawsze zagrożenie ,że się np. zasmarka

halbina- dzieki za ofertę tymczasowania
poszukuje osoby chętnej do przetrasnportowania pięknisia łysawego do halbiny
ja nie mam kiedy

dziś nas trochę było :ok:
zgłaszam , że w ten wtorek też jest dzien wolontariacki , cos tam odrabiamy :wink:
godz 16-18ta

Mała1

[poprzednia][następna]