Albert ma swój dom :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 24, 2013 8:27 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Podczytuję, bo kot jest przepiękny :) Nigdy nie miałam białego kota, ale one rzeczywiście są zjawiskowe.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro kwi 24, 2013 9:27 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Albercik jest naprawdę piękny! I jeszcze bez większych problemów? No cudo nie kot :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Śro kwi 24, 2013 10:01 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Testy wyszły ujemnie :ok: :ok: :ok:
Krew będzie wieczorem, ale ogólna kondycja poza tym ze chudzina dobra :)
Albert po przeglądzie - "książeczka gwarancyjna" wyrobiona ;)

Duże kiełki to jego urok, bo zawartość pyszczka w stanie niezłym :)

Albert spał dzis ze mną, z głowa na poduszce całą noc - zanim zasnęliśmy trzeba było się wygłasakac, nie bylo szans zasnąc bez miziania (zona się smieje ze będzie zazdrosna bo wylądowała na kanapie ;))
no ale nie mam sumienia trzymać go w malej klatce to sypialnia do jego dyspozycji, dziś wraca wielka klatka to niestety do niej póki co pójdzie na kilka dni żebysmy się trochę z rezydentami mieli szanse pozapoznawać

Albert nie fuczy na nie - jedyna nerwowa reakcja to ruchliwy ogon i obserwacja z parapetu czy z łózka jak uchylamy drzwi do sypialni
Dwoch naszych chłopaków jest obrażonych, foch bo łóżko zajete a to ich miejsce do spania i zabawy (jeden głupol namietnie zakopuje myszki pod kołdrą a potem "drze" się i woła żeby przychodzić szukać - no ale tak go nauczylismy, zakopywać, aportować to mamy ;)

Kupy lądują w kuwecie, siku też jedno w kuwecie drugie na pufie (to nocne) ale nie mamy jeszcze powodów do zmartwień i traktujemy to jako coś powiedzmy "normalnego" - i to moje gapiostwo, bo pufa wypełniona jest styropianem granulowanym i pięknie pod łapkami szeleści ..... Albert nie jest naszym pierwszym tymczasem który pufę potraktował jak kuwetę - przynajmniej połowa naszych tymczasów tak reagowała na początku na tego typu legowisko ...
Pufa się pierze, Albert w sypialni urzęduje, ale się tam potwornie nudzi - bo co chwila słychać drapanie do drzwi albo śpiewy - lubi ludzi bardzo, pomimo wszystko jak się okazuje ...
I ma bardzo dużo do opowiadania, przy glaskaniu mruczy i gada na zmianę, lubi brzuchol wywalać do głaskania ale lubi to głaskanie do pewnej wysokości, potem wali łapą - ustaliliśmy już gdzie wskazanym jest głaskać, a gdzie nie ;)

Póki co pozdrawiamy i idziemy popracować :)
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Śro kwi 24, 2013 10:10 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Cieszę się,że traktujecie "wpadkę" pufową Alberta jako normalkę.
Jeden z naszych ostatnio przyjechanych tymczasów Topniczek na wejściu zadarł ogon i córce ściany obznaczył. Ku przerażeniu "dostawcy" .Bo wcześniej miał 100% kuwetkowych trafień :wink:
Ależ się córa darła :roll:

Powolutku ,powolutku on nacieszy się ludziem i okrzepnie w dobrobycie. Teraz musi się nacieszyć.

Gdzie ta agresja :roll: Koty bez przyczyny takowe nie bywają .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro kwi 24, 2013 10:21 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Dobre początki.
Łóżko zaliczone. Kuweta prawidłowa. Puf odhaczony :wink:
Będzie dobrze. Co ja gadam - już jest.
Zaszczep go i odrobacz, zanim puścisz do stada. Tak tylko piszę, bo sam pewnie dobrze o tym wiesz :oops:
Kot zjawiskowy :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro kwi 24, 2013 10:22 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

ASK@ pisze:Gdzie ta agresja :roll: Koty bez przyczyny takowe nie bywają .
No jak to gdzie? Żonę na kanapkę wysiudał :lol:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro kwi 24, 2013 10:24 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

hanelka pisze:
ASK@ pisze:Gdzie ta agresja :roll: Koty bez przyczyny takowe nie bywają .
No jak to gdzie? Żonę na kanapkę wysiudał :lol:

Ale wysiudał bez krwawo. Żona już w te kloci widzę wytresowana i Albert nie namęczył się mocno.
Obrazek

ASK@

Post » Śro kwi 24, 2013 10:25 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Moje po przyjeździe kilka razy zlały się w pościel.
Uznałam, że chcą mieć swój zapach w nowym miejscu. Pościel uprałam, sypialnię na kilka dni zamknęłam przed nimi.
Od tego czasu minęły 3 lata i już nie było wpadki.

Miejmy nadzieję, że Albertowi też szybko przejdzie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro kwi 24, 2013 10:36 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Mój osobisty kot Wojtek leje. Ale leje w określonych okolicznościach. Kocha nad życie mego TZ i jest o niego strasznie zazdrosny. Pilnujemy z córką by kolejność głasków po przyjściu TZ do domu była prawidłowa. Oraz ich jakość i długość była należna. Poza tym każdy nowy tymczas ma wpływ na Wojtka.TZ nie może zachwycać się głośno nim ,bo Wojtek swoje zdanie wyrazi. Ot, taka jego uroda.
Obrazek

ASK@

Post » Śro kwi 24, 2013 11:04 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

:D
Dobre wieści na dzień dobry - poza jedną małą wpadką Albert okazał się wzorem cnót wszelakich.
Od pierwszego dnia w nowym domu, pokazuje naturę towarzyskiego gaduły i miziaka nad miziaki.
Brzuszek głaskać w pierwszych dniach - to też nie byle co.
Ho ho - że on wam od razu na to pozwolił.
Świadczy to o jego nader przyjaznej naturze, no i o tym, że czuje się akceptowany i bezpieczny.

Cieszę się też , że testy wyszły ujemne - to najważniejsza wiadomość.

Pufa z styropianem granulowanym, jak raz może przypominać wygodną
kuwetkę z żwirkiem silikonowym. :wink:
Pamiętając, że Albert spędził sporo czasu jako bezdomny kot - ma prawo nie wiedzieć od razu,
że pufa z kuleczkami - choć przypomina pod łapkami kuwetę, kuwetą nie jest.

No i najfajniesze :D : Albert śpi sobie w łóżku jak król, mruczy jak traktor, gada jak papuga i jest
piękny jak anioł.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro kwi 24, 2013 11:22 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 24, 2013 11:12 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

:ok: :ok: oby żadnych więcej wpadek i za świetny dom dla cudnego Alberta :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 24, 2013 11:13 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro kwi 24, 2013 11:39 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Mamy krew w kupie ale brzuchol w miarę miękki i możliwości kilka, przedwczoraj odrobaczony klika po drodze miejsc i różnych karm, kupa w miarę poza krwią - powodu do paniki nie ma
Albert właśnie wypił strzykawę foirtiflory i mamy nadzieję ze troszkę to jelita uspokoi

Duża klatka się właśnie zamontowała, ksiąze nawet się nie podniósł sprawdzić co się dzieje ;)
Leży na panelach i wraz ze słońcem się przesuwa po podłodze :)

Apetyt ma świetny, zastanawia mnie czy karmić go chrupkami czy mokra karmą?
Je porte z dużym apetytem ale boje się ze jak przywyknie do przewagi mokrej to potem będzie ciężko z suchą
Suchą dajemy royala (wiem opinie są o niej średnie ale testowaliśmy wiele karm i ta podchodzi wszytskim i nie ma po niej rewolucji, po innych u naszych rezydentów bywało roznie i od roku mamy tylko royala)
I chrupki podjada ale z lenistwem w wyrazie pyszczka i wzrokiem pytajacym czy mi na głowe pada ze on to ma jeść - ale je, na puszkę natomiast jak wchodzę to ogon się już sam do góry podrywa ... ;)
Albert ogon ma wogóle długaśny :)

Szczepienie wstępnie w poniedziałek, zobaczymy jak będzie sytuacja przebiegała no i jak wyniki - na to mamy jeszcze czas

ze stadem ma kontakt wzrokowy ;)
do momentu dopóki nie będziemy przekonani, że można go z nimi łączyć nie będziemy tego robić, z zasady zawsze kilka, kilkanaście dni w klatce trzymamy "nowego" i przez klatkę się poznają, a po drodze po kilka minut, potem coraz dłużej wypuszczamy i obserwujemy no i "noce" nowy zazwyczaj spędza ze mną jeśli proludzki - tak żona już w te klocki przetestowana, nie ma nic przeciwko - aczkolwiek z albertem poszło szybko - no ale on wielki chłop a klatka mała to szkoda mi go było ...

Poza tym ja mam słabość do białych kotów :)
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Śro kwi 24, 2013 13:44 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Fajnie się to wszystko czyta :lol:
Forumowa wetka często pisze, że powinno się dawać mokrą karmę, że sucha jest niezbyt dobra, bo...jest sucha.Nie potrafię teraz znaleźć cytatu.Daję i taką i taką, staram się, aby jadły jak najwięcej surowego mięsa, jednak Gucia go nie tknie.Jest prawie wyłącznie na suchej.I co z tego, że teorię znam? :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 24, 2013 16:10 Re: Albert po przejściach szuka kochającego domu przez duże

Sucha karma czy nie, ważne że Albert je i nabiera ciała.
Jak znam życie, kot i tak wyłudzi, tudzież wymusi :twisted: na swoich Towarzyszach Życia :mrgreen:
takie jedzenie, jakie mu będzie pasować.

Mówię to i z własnego doświadczenia, moje są bowiem głównie na mięsie,
chrupki bezzbożowe stoją jako gratis - czyli u nas kompromis jest. :wink:
Przeszliśmy powoli z Royala właśnie i u nas się obyło bez kuewetscesów.

No ale nie dajmy się zwariować - są różne programy żywienia, jedni lubią Barf
inni mokrą karmę, czy chrupki. Ważne coby to dobre było.
Jednak przyznam, że ja osobiście stawiam na mięcho i naturę.
Ja nie uznaję tylko wegetariańskiej karmy dla zwierząt.Burzliwie spieram się nawet
ze swoją znajomą, która kotu takie rzeczy funduje i twierdzi, że to dla jego zdrowia
dobre jest.

Wracając do Alberta, to spróbuję wyłudzić od KotwKratkę jeszcze jakieś fotki Alberta.
Mało jest białych kotów na forum, a są takie zjawiskowe i fotogeniczne.
A nuż mi się uda i wyłudzę jedno,dwa ? Obrazek
Ostatnio edytowano Śro kwi 24, 2013 16:35 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]