Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 9:29 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Broszka pisze:Chciałam Wam pokazać kobyłkę staruszkę, chyba najstarszą na świecie klacz pełnej krwi - właśnie skończyła 33 lata :ok:
Dwadzieścia lat temu wykupiłam ją od handlarza tzn uratowałam przed transportem do rzeźni. Koleżanka pomagająca mi przy niej tak bardzo ją pokochała (i ze wzajemnością) że kupiła ją ode mnie i jest u niej do dzisiaj :love:
Obrazek

Przy niej moje seniorki to podlotki :mrgreen:

fajnie jej z gęby patrzy :-)
trzymam kciuki za młodego i całokształt!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto kwi 23, 2013 10:44 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Mamy lato :dance2:

morelowa pisze:...a ja w koszulce na ramiączkach... :oops:

Broszka pisze:Dzisiaj najchętniej rozebrałabym się do samego stanika...

A ja w kurtce :roll: .

Super wiadomość o Pippinku :ok: .
Więc jeśli jeden pompon wycięli mu jako pompon, a drugi jako potencjalny nowotwór, to znaczy, że chłop bezjajeczny jest i nie musisz już głowić się nad umawianiem zabiegu poszukiwawczego :) :piwa:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Wto kwi 23, 2013 17:05 Re: Broszka & Company

wiewiur pisze:A ja w kurtce :roll:

Żartujesz? 8O U nas kolejny dzień gorąco :roll:

Na pewno słyszałyście o lampionach i zoo?
Przepięknie wyglądały, ale ja od razu miałam taką wizję że będą przecież masowo spadać :? Pechowo trafiły akurat w zoo - biedne zwierzaki na pewno miały niezły stres jak lampiony zaczęły lądować i powiewać na drzewach... Mam nadzieję że się nie pochorują te co się najadły tego papieru :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto kwi 23, 2013 17:06 Re: Broszka & Company !!! pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT s.

Broszka pisze:
felin pisze:Ja z doskoku, bo od netu mnie znowu karnie odcięli przez jednego klienta, co to od lutego do teraz nie zdążyl zaplacić :evil: :evil: :evil:

O rany, współczuję :|
Niestety taka jest rzeczywistość - właśnie przez takich klientów musiałam zamknąć swoją firmę bo nie dawałam rady na bieżąco opłacić zusu z powodu opóźnień w zapłacie za moją pracę...

Nie mogę zamknąć, bo nie będę mogla wspólpracować z agencjami, które życzą sobie, żeby tlumacz mial dzialalność i wystawial rachunki.
Ale wlaśnie kombinuję z bratem co by tu zmienić w formule, żeby mniej placić zlodziejom. Niestety, będzie to zapewne oznaczać bardziej niż symboliczną emeryturę w przyszlości.
Mam smutne wrażenie, że zgadzam się z niejakim Drzewieckim iż Polska to dziki kraj, a rząd w zamian za jakieś slupki wirtualnego poparcia oddal na pożarcie moje pokolenie; wciąż czegoś się nie da, bo albo obecni emeryci albo przyszli (ale już nie my, tylko ci mlodsi). A mnie, prawdę mówiąc, guzik oni obchodzą :evil:

Broszka pisze:
felin pisze:Tot ziens :twisted:

Wczasujesz się w Amsterdamie? :mrgreen:

Niestety nie. Ale szczerze żaluję, że kiedyś tam nie zostalam na stale :(
Trzeba bylo nie dać się nabrać, że teraz już będzie tylko lepiej i inaczej ulożyć sobie życie.

edit: Super, że Pippin lepiej :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto kwi 23, 2013 17:12 Re: Broszka & Company !!! pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT s.

felin pisze:
Broszka pisze:
felin pisze:Ja z doskoku, bo od netu mnie znowu karnie odcięli przez jednego klienta, co to od lutego do teraz nie zdążyl zaplacić :evil: :evil: :evil:

O rany, współczuję :|
Niestety taka jest rzeczywistość - właśnie przez takich klientów musiałam zamknąć swoją firmę bo nie dawałam rady na bieżąco opłacić zusu z powodu opóźnień w zapłacie za moją pracę...

Nie mogę zamknąć, bo nie będę mogla wspólpracować z agencjami, które życzą sobie, żeby tlumacz mial dzialalność i wystawial rachunki.
Ale wlaśnie kombinuję z bratem co by tu zmienić w formule, żeby mniej placić zlodziejom. Niestety, będzie to zapewne oznaczać bardziej niż symboliczną emeryturę w przyszlości.
Mam smutne wrażenie, że zgadzam się z niejakim Drzewieckim iż Polska to dziki kraj, a rząd w zamian za jakieś slupki wirtualnego poparcia oddal na pożarcie moje pokolenie; wciąż czegoś się nie da, bo albo obecni emeryci albo przyszli (ale już nie my, tylko ci mlodsi). A mnie, prawdę mówiąc, guzik oni obchodzą :evil:

Broszka pisze:
felin pisze:Tot ziens :twisted:

Wczasujesz się w Amsterdamie? :mrgreen:

Niestety nie. Ale szczerze żaluję, że kiedyś tam nie zostalam na stale :(
Trzeba bylo nie dać się nabrać, że teraz już będzie tylko lepiej i inaczej ulożyć sobie życie.

edit: Super, że Pippin lepiej :ok:
Obawiam się, że spokojnie oddali na pożarcie wiele pokoleń... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 23, 2013 19:15 Re: Broszka & Company

A propos lampionów - w radiu słyszałam, że ci co organizowali, przeprosili, obiecali posprzątać itp. I Warszawa obiecuje już nigdy nie organizować takiej imprezy.
Ciekawe czy Wrocek się przejmie i wycofa...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 24, 2013 9:52 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:A propos lampionów - w radiu słyszałam, że ci co organizowali, przeprosili, obiecali posprzątać itp. I Warszawa obiecuje już nigdy nie organizować takiej imprezy.
Ciekawe czy Wrocek się przejmie i wycofa...

Podobno na fejsie umawia się kolejna grupa ludzi z Warszawy chcących puszczać lampiony w piątek z innego miejsca :?
A w zeszłym roku poleciały w stronę Okęcia i musieli wstrzymywać starty i lądowania samolotów...
Ludzie pozbawieni są w ogóle wyobraźni :roll:

A ja mam wnerwa :evil:
Pochorował się majster który miał robić u nas remont, od miesiąca leczy kręgosłup i nie wie kiedy i czy w ogóle będzie mógł podjąć pracę :? A TZ specjalnie wziął urlop w maju i nie może teraz go przełożyć...
Ekipa która była u nas jesienią oczywiście ma już zaklepane terminy na całe lato - u nich trzeba się umawiać z półrocznym wyprzedzeniem :(
Mamy pecha - remont znów się odłoży w czasie :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro kwi 24, 2013 10:59 Re: Broszka & Company

O matko, Wy to macie z tym remontem :?
Może pisz o nim książkę - a nóż po fakcie da się na tym zarobić :wink:

felin

Post » Śro kwi 24, 2013 12:35 Re: Broszka & Company

Brak wyobraźni = głupota.
Jak by miasto/straż czy kto tam chciało to by zabroniło.

Faktycznie, Wy z tymi remontami macie pod wielką górę...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro kwi 24, 2013 13:26 Re: Broszka & Company

Wyobraźcie sobie moje zdumienie kiedy zobaczyłam że nasza wiocha na końcu świata jest już w google street view 8O Można pooglądać sobie wszystkie domy przy głównej drodze a nawet nasz dom się załapał - wprawdzie z daleka bo my na górce kawałek od drogi ale jestem niezmiernie zdumiona 8O

morelowa pisze:Jak by miasto/straż czy kto tam chciało to by zabroniło.
Ale właśnie o to chodzi że imprezy są poza wszelką kontrolą i miasto nie może zabronić bo nikt nie pyta o zgodę :roll:
Tak piszą tu: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... a.html#Cuk

felin pisze:O matko, Wy to macie z tym remontem :?

A kto by chciał o tym czytać :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro kwi 24, 2013 14:43 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:O matko, Wy to macie z tym remontem :?

A kto by chciał o tym czytać :lol:

Nigdy nie wiadomo - jedni czytają Gazetę Polską, a inni mniej abstrakcyjne rzeczy wolą :mrgreen:

felin

Post » Śro kwi 24, 2013 14:45 Re: Broszka & Company

Ja poczytam. Może choć blog? :mrgreen:
Wrzuć link z googlemaps na tę Waszą 'wiochę' bo jak mamy wiedzieć, który dom itd. Plizzz.

Obrazek

morelowa

Post » Śro kwi 24, 2013 14:52 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Wrzuć link z googlemaps na tę Waszą 'wiochę' bo jak mamy wiedzieć, który dom itd. Plizzz.
:ok:
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 24, 2013 15:29 Re: Broszka & Company

Wiocha jest bardzo długa i google street view ustawia się gdzieś tam i nie umiem podać linka do konkretnego miejsca żeby było widać nasz dom a jak ktoś nie wie gdzie szukać to nie znajdzie :|
Ale zrzuciłam dwie ekranówki żeby pokazać Wam jak go widać ;)
Obrazek

Obrazek

i dla przypomnienia moja fotka którą kiedyś wstawiałam:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro kwi 24, 2013 15:55 Re: Broszka & Company

Piękne miejsce :)
Obrazek

hanelka