a kot Albercik cudo, moja koleżanka ma takiego, kot jest głuchy jak pień, ale za to jak pięknie śpiewa

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
valdek pisze:Monika_Krk pisze: ... Albert nie wygląda na agresora. Jak dla mnie podłożem może być silny stres jaki przeżył: łapanka, kastracja - po godzinie po narkozie klatka wystawowa
po raz kolejny mijasz się z prawdą - napisałem "Po godzinie, kot po kastracji był już w sklepie", a nie w klatce wystawowej ! Przez kilka godzin po kastracji przebywał w transporterze (w półmroku), odgrodzony od osób trzecich. Ale przecież to drobny szczegół, który dla takich wielkich znawców kociej psychiki i charakterów nie ma żadnego znaczenia
KotwKratke pisze:Albert juz w domu (w DT naszym)![]()
Brawo ! Ale gest ! Czapki z głów ! Zaadoptował "medialnego" kota, bohatera afery nadmuchanej do granic przyzwoitości (mojej, bo trolle raczej jej nie mają). Oczekuję od Ciebie konsekwencji i wyciągnięcia wszystkich kotów ze schroniska w Tczewie, bo życie tych kotów, które tam pozostały, też na pewno nie było (i nie jest) sielanką, a w wielu przypadkach pewnie było gorsze niż Albercika. Zamierzasz im jakoś pomóc, czy będziesz czyhał na następną okazję na forum, żeby zabłysnąć publicznie i pokazać, jakie masz wielkie serducho ... dla forumowego wybrańca ? Grunt, to dobry lans, nie ?![]()
Czytając Waszą nagonkę na nasz Kącik Adopcyjny, to przypomina mi się scena z "Konopielki", gdy Kaziuk użył nowej metody (kosy) do koszenia, która okazała się kilkakrotnie bardziej wydajna od starej metody. Ale cała wieś miała mu to za złe, że zrobił coś inaczej, bo przecież tylko ONI mieli jedyną rację.
KotwKratke pisze:Albert słyszy z całą pewnością
chociaż nie wiem, bo zamknięty w pokoju tak śpiewa głośno że może nie słyszy(żartuję oczywiście z tym niesłyszeniem)
Domaga się uwagi i nie lubi siedzieć sam, tak z pierwszych wrażeń jest gadułą bardzo towarzyską zresztą.
Pierwsze siku właśnie było i wylądowało w kuwecie, miał do dyspozycji cały pokój by go olać, ale trafił we właściwe miejsce - pierwsze koty za płoty z siusianiem przynajmniej
ewciak pisze:strasznie się cieszę całym obrotem sytuacji, KociewKratke jesteś wieeeeelki , trzymam kciuki za Albercika, żeby był zdrowy i trafił do najlepszego domu stałego pod słońcem![]()
Martina_b89 pisze:Ciesze sie czytajac to wszystko mam nadzieje ze sie zadomowi.pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 26 gości