Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 10:56 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Cairo-
Wieści o Lalusiu i Ramzesie są naprawdę budujące.
Te koty na pewno nie były bite itp. starsza Pani póki była zdrowa, pewnie
o nie dbała, potem nie umiała zadbać nawet o siebie a co dopiero o koty.
Dobrze, że one są już pododpowiedzialną opieką .

NatalioJas - gdybyś coś wiedziała o Starszej Pani napisz też proszę, choćby na priv .

PS
Słuchajcie ja pisze wszystkie nicki z dużej litery, bo mi się wydaje, że tak jest "grzeczniej".
Dowiedziałam się coś o netykiecie, i że niby tak nie wolno ?
Prawda li to ?
Nie mogę tego odnaleźć w regulaminie i teraz nie wiem , czy ja kogoś w ten
sposób mogę urazić ? Rzeczywiście ?
Acha nie Admin broń boże mi tą wieść dał- żeby nie było .

Pytam bo mnie się wydaje , że z dużej litery to tak elegancko i z szacunkiem jest ? :roll:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon kwi 22, 2013 11:02 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Do mnie możesz z małej tak łatwiej pozdrawiam ewissko
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pon kwi 22, 2013 11:03 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Ja wychodzę z założenia, że jeśli ktoś tworzy sobie nick z małej litery, pisze się go z małej, ale osobiście w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby się obrazić, jeśli ktoś czyni inaczej.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon kwi 22, 2013 11:33 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

UWAGA
WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI !!!
OBA KOCURKI SĄ UJEMNE
przed chwilą dzwonił weterynarz i wiadomo,że testy sa ujemne

Laluś też idzie w dobrą strone - je a to dobrze .

Właściwie Ramzesa trzeba "tylko odchuchać , wykastrować" i wiooo do adopcji.

No i to sa dobre wiadomości :D
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pon kwi 22, 2013 11:34 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

HURAAAA! :-)
Obrazek
Jej Kocia Wysokość Królewna Psotka ;-)

NataliaJas

Od: Wto sty 08, 2013 14:52

Post » Pon kwi 22, 2013 12:07 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Super :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 22, 2013 12:09 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

No i pięknie - ekstra - Laluś i Ramzes wyjdą na prostą :ok:
Teraz oczekujemy dobrych wieści o Meduzi - ( jutro ).
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon kwi 22, 2013 15:05 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Laluś i Ramzes na pewno się nie nie lubią. Nie zaobserwowałam póki co zachowań w stylu wylizywania sobie uszu, ale tak samo nie wszystkie koleżanki wycałowują się na powitanie i nie znaczy to, że się nie lubią. Nie ma żadnych walk, ani gniewnych pomrukiwań.
Zauważyłam tylko, że pełnojajeczny Ramzes obawia się wykastrowanego Lalusia. Nie wiem czy mogę mieć racje i czy takie coś występuje u kotów, ale czasem wygląda tak jakby Ramzes przystawiał się do Lalusia. :lol: Najpierw wącha go pod ogonem, potem tak sobie podśpiewuje, a następnie próbuje położyć łapę na jego grzbiecie. Wtedy Laluś odwraca głowę, a Ramzes odskakuje. Jeśli mam rację, to za takie nieprzyjacielskie zachowania pewnie mu się od Lalusia nie raz dostało i teraz się boi.
Zdarza się, że leżą obydwaj obok siebie. Moja łazienka nie jest olbrzymia, ma chyba 9m2, ale jeśli by się nie lubili to udałoby się na pewno znaleźć dwa odległe kąty. A oni często leżą bok w bok obok siebie. Nie jestem też z nimi cały czas, więc nie wiem czy występują inne objawy zażyłości i przyjaźni. W każdym razie widać, że darzą się sympatią.
Obydwa są wyjątkowo łagodne. Nie usłyszałam ani jednego syknięcia, oznaki zdenerwowania, wyciągniętych pazurów, nawet kiedy robię im jakieś nieprzyjemne rzeczy w stylu zakraplania oczu.
Szkoda że nie mogę mieć czterech kotów. :ryk:
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon kwi 22, 2013 15:07 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Odnosząc się do Twojej wypowiedzi - tyle się teraz mówi o związkach partnerskich :lol:
A tak poważniej, jak będziecie szukać im DS to będą "pakowani" razem czy osobno? :-)
Obrazek
Jej Kocia Wysokość Królewna Psotka ;-)

NataliaJas

Od: Wto sty 08, 2013 14:52

Post » Pon kwi 22, 2013 16:57 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Na moje oko - Laluś mógł przejawiać więcej zachowań dominacyjnych/znaczył? być może dlatego został wykastrowany. Ramzes wykastrowany nie jest. Popęd zapewne ma.......

Dlatego ich hmmmm relacje mogą byc trudne.

Zawsze powtarzam, ze z punktu widzenia behawioru najgorsze co można zrobic np. podwórkowym kotom - to wykastrować cześć, częśc pozostawiając pełnowartościowymi.......Zaburza to ich wzajemne relacje. Na różnych mądrych szkoleniach mówili, że wprawdzie koty nie są stadne, tym samym nie mają typowo stadnej hierarchii - ale nie zmienia to sytuacji że jeden z tych kotów JEST kocurem a drugi z punktu widzenia kotów "niewiadomo" kim
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 22, 2013 17:06 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Co u Tomasza? aaa hmm można to określic dobrze. Jest nawet wyczesany.......i odrobaczony:-) noo kąpać nikt na razie nie próbował nadal. Ale nie badzmy drobiazgowi.

Jest, był i będzie moim absolutnym faworytem. Szkoda, ze mam już wszystkie koty.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon kwi 22, 2013 17:06 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Bardzo się cieszę pozytywnymi wiadomościami o Ramzesie i Lalusiu. A co do zachowań kotów kastrowanych i niekastrowanych to wyobraźcie sobie, że mój kastrowany Roman podczas odwiedzin świątecznych u rodziców (mają niestety dwie kotki i kocurka - wszystko niekastrowane, ale wydaje mi się że już udało mi się wywrzeć na nich wpływ, i do wakacji koty zostaną ciachnięte) nie tylko przejął rolę króla - jest bardzo dominującym kotem, ale zaczął też "dosiadać" ... kocurka, koteczki nie robiły na nim wrażenia. I jak to zrozumieć?
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Pon kwi 22, 2013 17:10 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Zastraszał przeciwnika:-)? Atak najlepszą formą obrony. Zeby sobie inny kocur nie pomyślał, ze jak ma jajka to może rzadzić? Jakoś tak?

O jeeeeeeeeeny muszę isć pracować. Mam odruch wymiotny........na te tony papierów.

Ale nie ukrywam, ze wyniki testu mi humor poprawiły. UFF. Jeden zero dla kotów.

Obrazek

Neigh

Post » Pon kwi 22, 2013 19:34 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

:piwa:
Dobrze że ujemne. To już pierwszy duży plus. NIECH się teraz odpasają i zdrowieją :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon kwi 22, 2013 20:36 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Wylizałam rany i wstyd po gafie stulecia Obrazek

Do rzeczy:
Ramzes i Laluś choć skrajnie wyczerpane, mają świetną opiekę i w domu Cairo i weterynaryjną (żeby nie było) - oraz właściwą dietę.
Wyniki ujemne - to jak gwiazdka z nieba.
Same fajne wiadomości póki co.

Teraz do jutra oczekiwanie na Meduzę - Monię , a raczej na wynik jej badania.
:roll:

A to że Tomaszek dał się wyczesać, to jest szok. Może on wolniej postępy robi, ale za to jakie.
Niektóre koty dłużej czesać się nie dają. :wink:
No to są wieści, to są wieści.

Monika_Krk

[poprzednia][następna]